Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Abdullah Hakkı

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Eylül 2006
Mesaj
1.388
Tepki
673
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Diğer
@yunusoymak

inna ateyna kel kevser buda işe yarar olmazsa biz arkanızdan birer fatiha okuruz canım siz kafanızı yormayn :D:D:D:D
 
Scudo

Jr.BMX

Daimi Üye
Kayıt
6 Eylül 2006
Mesaj
337
Tepki
102
Şehir
İstanbul/Göztepe
koekten korkmaya hic gerek yok zaten benim silivride adamlarım var 2 tane biri vanilya biri tottie ikiside kırma sokak kopegi biri tazı gibi incecik digeri hafiften saldırgan ben bisiklete bindigimde arkadamdan hep gelirler yanıma kopek yaklasamaz yani yaklassa bile kavga ederler bende ıslık caldıgımda pesimden gelirler yani ole yanınzda kopek getirmede iyi oluyor :) ama bizimkilerde surekli rahatsız oluyor bisikletten
 

İdris ACA

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Ekim 2006
Mesaj
1.775
Tepki
1.425
Şehir
bursa
valla bu köpeklerden bende muzdarip olmuş durumdayım .bursadan inegöle gittik ve geri döndük .yolda en az 30 za yakın köpek gördük bizi görüpte havlamayan, imkanları varsa ,peşimizden kovalamayan köpek kalmadı.(yol sormak için yanında durduğumuz çoban amcanın köpekleri hariç .onlarda sahiplerinin hatırına havlamayıp,kovalamadılar)ama tecrübelerimden birşeyi kesin biliyorum ki köpekten korktuğunu belli ettirirsen(kaçarsan,panik yaparsan)köpek kat ,kat cesaret alıp daha çok saldırıyor.ama köpeğe şöyle bir kızgın surat ifadesiyle bakarsan ürküp kaçma sıra köpektedir artık
 

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Şubat 2005
Mesaj
2.507
Tepki
1.394
Şehir
cappadocia ürgüp
@mchael

evet sqana katılıyorum bende aynı taktiği uyguluyorum.
 

emsey229

Daimi Üye
Kayıt
30 Ekim 2006
Mesaj
209
Tepki
70
Şehir
İdealtepe
Biraz önce eve gelirken eşek kadar köpek öyle bir kovalamaya başladı ki 3.5 3.5 :D bence uzun yola cıkarken ufaktan bir havalı tabanca işe yarayacak diye düşünüyorum hatta bilenler vardır 3-4 ay önceki ada turumuzda nasıl kaçacagımı şaşırdım arkamdakilerle mesafeyi açmıştım önüme 30a yakın köpek çıktı meğer köpek yetiştirme çiftliğiymiş
 

gizer

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Kasım 2006
Mesaj
411
Tepki
161
Yaş
49
Şehir
İstanbul
İsim
Özgür KUŞCUOĞLU
Bisiklet
Kron
@shealien

3 ay sonra yazıyorum ama, yararlı olacağını düşündüm.
Köpekle göz göze geldiğinizde ve ona bakmaya devam ettiğinizde, karşınızdaki köpek, ona meydan okuduğunuzu düşünür. Bu durumda köpeğin iki seçeneği vardır. Birincisi; gözlerini sizden kaçırıp oradan uzaklaşmak ya da uzaklaşmadan uysal davranışlar göstermektir. İkincisi ise saldırmaktır. Eğer göz göze geldiğinizde köpek sizi daha üstün görürse, gözlerini kaçırıp pes eder. Sizi daha güçsüz görürse saldırır. Bu yüzden göz göze gelmemek daha yararlı olacaktır. Kendi köpeğinizle bile zaman zaman göz göze gelirseniz, ona gülümseyin ve hemen gözlerinizi ondan kaçırın. Fazla göz göze gelmemeye çalışın ki, sizi hep dost bilsin.

Ben köpek saldırılarında yere çömelmeyi uygun bulmuyorum. Çünkü, köpekten ne kadar yukarıda iseniz o kadar üstünsünüz (köpek açısından) demektir. Eğer çömeldiğinizde köpek sizi ısırmıyorsa, emin olun zaten ısırmayan bir köpektir.

Köpek saldırılarında bisikletten inerek, Gürsel Bey' in dediği gibi bisikleti köpekle aranızda tutmanız ve köpeğe bakmadan, onunla hiç ilgilenmeden oradan uzaklaşmanız bence en mantıklısı. Köpeğe bisikletle yaklaşırken fren yaparak frenlerden ses çıkarmanız da onları sinirlendirebilir. Bisikleti köpekle aranızda tutarsanız, bir saldırı durumunda kendinizi daha iyi savunabilirsiniz. Ne de olsa bisikletleriniz hafif :)

Hemen hemen her köpek kendisinden hızla uzaklaşan nesneleri içgüdüsel olarak yakalama isteğindedir. Yavaşlayın, derdini anlayın :) Sonra karar verin.

Mutlaka bir köpek kovucu istiyorsanız ve kısıtlı bir bütçeniz varsa. Ankara' da, O.D.T.Ü ve Ebi Elektronik' in ortaklaşa yaptığı bir projeyle ortaya çıkarılmış köpek kovucular var. Çok dayanıklı değil (Dozer kadar değil) ama ucuz. İnceleyebilirsiniz. Anımsadığım kadarıyla adı DOGO idi. Yine de çok gerekli olduğunu sanmıyorum.

Kazasız belasız pedallamalar. Köpekler, şirin yaratıklar..

Sevgi ve saygılarımla.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nuran Atakan

Ozge Deniz

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Kasım 2006
Mesaj
983
Tepki
328
Şehir
Izmir
bende yıllardır köpek yetiştiriyorum.gözleri ayırmamak gerçekten işe yarıyor.ama bazı köpekler göz dinlemioki:boese157: .atlıyolar resmen.bazen ben bile tırsıyom.ama en güzeli durmadan kaçarcasına deilde normal şekilde uzaklaşmak.daha olmadı güreşmek...
 

rahmankarataş

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Eylül 2006
Mesaj
1.024
Tepki
707
Şehir
greek and tr
herkese selam
6 yaşından beri bisikletle geziyorum
daha köpeklerden kacmış degilim
onlar beni kovalamaya başladıgında
ben bisikletten inip yanıma cagırmaya başlıyom
veya cahit hocamın taktigi
su adarsınız
(link)
bazılarıda poz vermeye meraklı olurlar
selamlar
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Değerli forum dostları benimde bisiklet gezilerinde başıma geldi.Edindiğim tecrübe şu ki;Köpekler korumakta oldukları alana yabancı birisinin girdiğini veya geçmekte olduğunu görünce,bulundukları alanı koruma iç güdüsüyle havlayarak (sesli) uyarı yapıyorlar,havlamaları etkili olmayınca saldırıya geçebiliyorlar.
İşte en önemli an burası korktuğumuzu köpeğe kesinlikle hissettirmeyip sakin olmalıyız.Eğer koşarak üzerimize gelmeye devam ederse bisikletten inerek (bisiklet köpekle aramızda kalacak şekilde) yere çömelmeliyiz.Benim 5-6 defa bu derece olay başıma geldi ve benim çöktüğümü gören köpek geri dönerek üzerime geldiği hızla benden uzaklaştı.
Unutmayın sakin olun panik yapmayın.Eğer köpek paniklediğinizi ve korktuğunuzu anlarsa dahada üzerinize gelir.Umarım hiç birimizin başına böyle olaylar gelmez tüm dostlara güzel ve neşeli pedallamalar...
 
Kayıt
21 Şubat 2007
Mesaj
4
Tepki
1
Şehir
Ordu/Eskişehir
Ben gittim büyük bir heyecanla bu cihazdan aldım, sele altına sabitleyip kablo uzatarak ayrı bir butonu didona sabitledim. Buraya kadar her şey harika ama şimdiye kadar hiçbir köpek üzerinde işe yaradığını da görmedim doğrusu..

En iyisi sihirli sözcük... HOŞT...!
 
  • Beğen
Tepkiler: sare

Bulunmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Kasım 2006
Mesaj
1.022
Tepki
675
Şehir
Ankara
ya köpek size doğru koşmaya başladığı zaman durun, emin olun oda sizi kovalamayı bırakacaktır..tecrübe konuşuyo:p :D ..durup bisikleti köpekle sizin aranıza alabilirsiniz sonra bir iki hoşt diyin olmadı su sıkın:D ..ama zaten siz durunca oda bırakır arkasını döner gideeeeer;)
 

bora_jb

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Ocak 2007
Mesaj
465
Tepki
106
Şehir
izmir
arkadasım cok dogru soyluyor babam motorcudur ılk kopek kovaladıgında babamla benı babam durdu kopekde buyuktu ama nasıl korktum sonra baktım kopek baya bır korktu(herhalde alısık deıl:)) sonra bıraktı hatta bagırınca falan gerıye donup gıdıyor:)
artık hep oyle yapıyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: sare

by_cix

Aktif Üye
Kayıt
19 Aralık 2005
Mesaj
191
Tepki
59
Şehir
*B*U*R*S*A*
ben kesinlikle biber gazını öneririm çok etkii oluyo :D:D bi polis arkadasımdan edindiğim biber gazını deneme durumum oldu gerçektende çok etkili hatta beni bile etkiledi rüzgarın etkisini düşünüp te sıkarsanız sizin için iii olur yoksa uzun süre hapşırırsınız :D:D:D nerden bulabileceğiniz konusunda; av malzemeleri satan yerler yada polis ve askeri malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz , fiyatı 10-20 ytl arası değişiyor
 
  • Beğen
Tepkiler: sare

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
by_cix biber gazı bursa'da pahalıymış:) burada 7,5 ytlye satılıyor.
biber gazını kuzenim geçenlerde tek bir fıs salondayken sıktı. feci bişiy. odaya giremedim. içime işledi etkisi, acaip hapşırttı bir epey süre. ki polis yüzüne sıkıyor insanların boşaltırcasına, artık siz düşünün.. biber gazını ben öneremiycem, köpeklerin ölümüne kadar neden olabilir, vahşet..

köpekler için geliştirilmiş özel sirenlerden söz eder dururlar.. neanderthal'in aldığı ürün hiç bir işe yaramıyormuş, bu iyi olmadı işte..

bisikleti yavaşlatmak genelde işe yarıyor.. ki şuana kadar hep yaradı.. ama ya bir gün köpek eyleme devam edip ileri götürür de bacaktan bir ısırık alırsa??
 

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
herkes bişeyler yazmış, açıkçası çok cevap olduğu için hepsini okuyamadım. ben de birşeyler eklemek istedim, tabi okumadığım için önceden yazanlar olmuş olabilir.

ben köpeklerin bulunduğu bölgelerden geçerken eğer hızlıysam hiç yavaşlamadan, hatta daha da hızlanarak devam ediyorum. üzerime gelip de çok yakından ısıracak gibi saldırıyorsa yanından geçerken ağzının ortasına tekmeyi basıyorum. tabi dikkat gerektiriyor, o arada ısırıp düşürebilir. ayrıca köpek için de pek iyi bir durum değil. canı yandığı için daha da kızgın şekilde peşinize takılabilir.

yok, yavaş gidiyor yada özellikle yokuş çıkıyorsam köpeklerin durumuna göre iş değişiyor. hepsi yatmış sadece geçerken bakıyorsa ya pişt mişt sesler çıkarıp yada sessizce devam ediyorum.

yok, kalkmış üzerime geliyorsa ve hırlıyorsa duruyorum. önce bisikletten inmeden dik dik ve sinirli bir şekilde gözlerinin içine bakıyorum. ve önce köpeğin göz kaçırmasını bekliyorum. hala üzerime geliyorsa bisikletten inip, yerden taş gibi bişeyler bulup üzerine yürüyorum. bu arada gözünün içine bakmaya devam ediyorum. eninde sonunda kaçıyor yada aradaki mesafeyi koruyorlar, fazla yaklaşamıyorlar. onların bölgesinden çıkınca da peşinizi bırakıyorlar.

ama hırlamadan sadece havlayarak yada kuyruk sallayarak geliyorsa o köpek kolay kolay ısırmaz. bisikletten inmeden sesleniyorum, çağırıyorum. bir süre yanımda koşup sonra geri dönüyorlar.

elektronik cihaz olarak önerebileceğim bir alet yok, çünkü ilgimi çekmedi hiç. ama köpekler konusunda önerim:

önce sevecen şekilde yaklaşmaya çalışın, olmazsa korkmadan üzerine yürüyün. çok hızlıysanız çarpmamaya dikkat ederek basıp gidin. onların bölgesinden çıkınca peşinizi bırakacaktır. bir de yavru köpeklerin olduğu yerlerde çok çok dikkat edin, anneeri yavruları korumak amacıyla ısırabilir. ısırmıyan dedikleri bir köpekse bile ısırabilir. mümkün oduğunca çabuk ve anne köpeği ızdırmadan uzaklaşın.

bende hep işe yaramıştır, umarım deneyen olursa onlarda da yarar. saygılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: sare

Banu B.

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
654
Tepki
306
Şehir
İstanbul
değerli forum dostları,

bu konuyu daha önce yazmış olmam rağmen dayanamayarak tekrar paylaşmak isterim.

köpeklere lütfen biber gazı sıkmayalım

onlarla sokağı paylaşmak zorundayız, en iyisi kendimizden uzak tutacak dazzer vb yöntemler. yokda peşimize düştükten sonra onlara zarar verecek herşeye sonuna kadar karşıyım. biz sokaklara kısmen çıkıyoruz, onlar orada yaşayıp bizim gibilerden gördükleri tehdit sebebi ile saldırmaktalar.

lütfen onlara zarar vermeyecek yöntemleri kullanalım....
 
  • Beğen
Tepkiler: Nuran Atakan

trinitrotoluen

Forum Demirbaşı
Kayıt
1 Ağustos 2006
Mesaj
555
Tepki
259
Şehir
Ankara Beştepe
Uzun zamandan sonra bende tekrar yazayım bare bu konuya...

Arkadaşlar kendi yaptığımı söliyeyim bi köpek havlayarak peşimden koşuosa ben özellikle yavaşlıyorum köpeğin koşma hızına kadar zaten köpek koşarken ısıramazki yokuş çıkıosan dur in bisikletten nolcak yani durunca bişey kaybetmicezya
 

Abdullah Hakkı

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Eylül 2006
Mesaj
1.388
Tepki
673
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Diğer
arkadaşlar merhaba benimde bikaç yazım vardı burada ama gerçekten canlılara (saldırgan köpek dahi olsa) zarar verilmesine gerçekten karşıyım ama şöyle bişey var geçen bizim bi arkadaşın telefonunda bi ses kaydı vardı böyle biraz tiz bi ses bunu açınca yanında köpek varsa kesinlikle kaçıyo ve yaklaşamıyo eğer kaçmasa bile 2 metreden fazla gelemiyo hatta bikaç tanesi olduğu yerde sanki felç olmuştu yani denendi-onaylandı bluetooth ile 5-10 saniyenizi almaz o ses kaydını bulmanızı öneriyor ve bol pedallı günler diliyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: sare

bora_jb

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Ocak 2007
Mesaj
465
Tepki
106
Şehir
izmir
evet bende kopeklere yapılıcak herhangı bır zarar verıcı davranısa kesınlıkle karsıyım (kedı olursa bılmem bıraz haywan ayırırım ama) cok sadık dostlarımız onu da gectım bır can...
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.