Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Yulaf ezmesini bir de böyle deneyin!

Konu, 'Sağlık - Antrenman - Beslenme' kısmında Ali Akan tarafından paylaşıldı.

  1. Ali Akan

    Ali Akan Yeni Üye

    Kayıt:
    8 Haziran 2014
    Mesajlar:
    20
    Beğeniler:
    20
    Şehir:
    İzmir
    Seviye:
    Yulaf Ezmesi bisiklet sporu icin vazgecilme bir besin maddesidir. Yuksek lif icerigi, dusuk GI nedeni ile diger yuksek karbonhidrat icerigi olan besinler gibi insulin dengesinde ani degisikliklere neden olmaz. Kuzey Avrupa ulkelerinde, sadece sporcular tarafindan degil, halk tarafindanda gunluk kahvaltinin temel ogesi olarak tuketilmektedir. Size iki adet tarif verecegim, yulaf ezmesini begenmediyseniz asagidaki tariflerimi deneyerek yemenizi oneririm.

    Pismis Yulaf Ezmesi Tarifi "porridge"

    Malzemeler: 1 Bardak Yulaf
    2 Bardak Su/ Sut
    Muz
    Tercihen Kuru uzum, kayisi, vb kuruyemisler.
    Bir tutam tuz
    Tarcin
    Sivi orani yulaf oraninin iki kati olacak sekilde istediginiz miktarda hazirlayabilirsiniz. Eger yulafinizi daha kivamli istiyorsaniz sivi miktarini azaltabilirsiniz. Yulafin cinsine gore gereken sivi miktari degisiklik gosterebiliyor
    Yapilisi;

    Su veya Sutu ve Yulafi tencereye koyun, orta ateste kaynamaya getirin. Kaynayana kadar cok sik karistirilmasina gerek yok. Kaynamaya basladiktan sonra altini kisin, 5-6 dakika karistirin. Ne kadar cok karistirirsaniz okadar daha yumusak ve puremsi bir kivam alacaktir. Bu sirada isterseniz icine seker atabilirsiniz. Ben seker yerine bir adet muzu dilimliyerek karisima katiyorum. Muzu karisima koyduktan sonra buyuk bir catal ile ezin. 1-2 dakika daha karistirarak pisirmeye devam edin. Son asamada altini kapatip icine isterseniz findik, ceviz, kuru uzum ve tarcin koyabilirsiniz.


    Overnight Oats " Bir gece onceden hazirlanan pisirilmeden tuketebileceginiz tarif"
    Yulafinizi aksamdan hazirlayip pisirmeden buzdolabina koydugunuz, sabah bisiklete cikmadan once hemen tuketebileceginiz bir tarif. 2 Bardak Sut ve 1 Bardak Yulaf ezmesini, kucuk bir kaba koyun. Uzerine strec film ile kapatip 12 saat buzdolabinda bekletin. Bu islemi yatmadan once yaparsaniz sabaha asagi yukari kusursuz sekilde hazir oluyor. Sabah uyandiginizda uzerine kuru uzum veya istediginiz kuruyemisleri koyup tuketebilirsiniz. Dolapta sivi icinde beklemis yulaf neredeyse pisirilmis yulaf gibi cok yumusak kremamsi bir kivam aliyor. Cig halinden cok daha lezzetli oluyor.
     
  2. ambiguous

    ambiguous Üye

    Kayıt:
    21 Şubat 2014
    Mesajlar:
    51
    Beğeniler:
    50
    Şehir:
    Antalya
    Adı:
    Rıfat
    Bisiklet:
    Cervélo
    Seviye:
    Lezzetli bir tarife benziyor.. kısa zamanda deneyip görüşlerimi yazacağım bu başlıkta...


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Ali Akan bunu beğendi.
  3. Üye Adı

    Üye Adı Forum Demirbaşı

    Kayıt:
    31 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    442
    Beğeniler:
    448
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Merida
    Seviye:
    Teşekkürler attım cebe ;):D
     
    Ali Akan bunu beğendi.
  4. honeybadger

    honeybadger Forum Demirbaşı

    Yaş:
    31
    Kayıt:
    7 Mart 2016
    Mesajlar:
    429
    Beğeniler:
    599
    Şehir:
    Ankara
    Adı:
    Hüseyin
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    Çiğ olarak rahatlıkla tüketsemde ilgimi çekti ilk tarif deneyip görecez :D Tesekkurler
     
    Ali Akan bunu beğendi.
  5. vela2016

    vela2016 Kıdemli Üye

    Kayıt:
    24 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    260
    Beğeniler:
    566
    Şehir:
    İstanbul
    Seviye:
    porridge sütlaç gibi mi oluyor?
     
  6. Yusuf Z. Şipal

    Yusuf Z. Şipal Onursal Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2010
    Mesajlar:
    1.791
    Beğeniler:
    1.343
    Şehir:
    Aydın, İzmir
    Bisiklet:
    Cannondale
    Seviye:
    Keske gorseli olsaydi.
     
  7. vela2016

    vela2016 Kıdemli Üye

    Kayıt:
    24 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    260
    Beğeniler:
    566
    Şehir:
    İstanbul
    Seviye:
    Yusuf Z. Şipal bunu beğendi.
  8. orcun oguzhan

    orcun oguzhan Kıdemli Üye

    Kayıt:
    5 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    258
    Beğeniler:
    132
    Şehir:
    Pendik/İstanbul
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    hububat tüketimini abartmamakta yarar var.fitik asit içeriği kalsiyum magnezyum potasyum gibi elementleri absorbe edicidir.
     
  9. vela2016

    vela2016 Kıdemli Üye

    Kayıt:
    24 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    260
    Beğeniler:
    566
    Şehir:
    İstanbul
    Seviye:
    abartmak ya da abartmamak? yani ne kadarı abartı olur? genelde sporcu videolarında bu yulaf ezmesi denen şey hep var.
     
  10. gozdebobi

    gozdebobi Üye

    Kayıt:
    13 Şubat 2014
    Mesajlar:
    53
    Beğeniler:
    32
    Şehir:
    istanbul
    Bisiklet:
    Peugeot
    Seviye:
    Süzme yogurt bal muz yulaf cok az çilek reçeli dehşet oluyor
     
    kutlucan ve DKN bunu beğendi.
  11. epsilon91

    epsilon91 Kıdemli Üye

    Yaş:
    25
    Kayıt:
    20 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    228
    Beğeniler:
    155
    Şehir:
    KOCAELİ
    Seviye:
    Kilo almak isteyen için yulaf ezmesi mantıklı mıdır?
     
  12. gozdebobi

    gozdebobi Üye

    Kayıt:
    13 Şubat 2014
    Mesajlar:
    53
    Beğeniler:
    32
    Şehir:
    istanbul
    Bisiklet:
    Peugeot
    Seviye:
    Mantikli dogru besinlerle
     
  13. Taner James

    Taner James Kıdemli Üye

    Kayıt:
    17 Haziran 2010
    Mesajlar:
    309
    Beğeniler:
    201
    Şehir:
    Kocaeli
    Bisiklet:
    Scott
    Seviye:
    Ben spordan 1-2 saat önce enerji vermesi için tüketiyorum, abartı oranda tüketilirse kilo yapar sonuçta karbonhidrat, tabi alınan bu kilonun yağa dönüşmüş yağ olarak kilo alınması muhtemel.
     
  14. epsilon91

    epsilon91 Kıdemli Üye

    Yaş:
    25
    Kayıt:
    20 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    228
    Beğeniler:
    155
    Şehir:
    KOCAELİ
    Seviye:
    @gozdebobi Doğru besinler neler oluyor?

    @Taner James Fazla yiyen, yemeyi seven biri olmadığım için abartiya kaçma durumu olmaz :D
     
  15. baspedala

    baspedala Yeni Üye

    Yaş:
    27
    Kayıt:
    21 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    1
    Beğeniler:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    daha önce hiç denemedim yulaf. verdiğiniz tarifleri deneyeceğim.
     
  16. Eser Sevinç

    Eser Sevinç Onursal Üye

    Yaş:
    34
    Kayıt:
    5 Nisan 2011
    Mesajlar:
    1.782
    Beğeniler:
    2.579
    Şehir:
    Eskişehir
    Adı:
    Eser Sevinç
    Bisiklet:
    Scott
    Seviye:
    Bu tarifi tek farkla kullanıyorum, yulafı önce suda pişirip sonra sütle karıştırıyorum, spora gideceksem bir çorba kaşığı bal da katıyorum, spor yapmadığım bir günde bal karıştırmıyorum.
    Pişirmeden yulafı yemek hiç zevkli değil ama bazen acele durumlarda yaptığım oluyor :)
     
  17. Auron Sanchez

    Auron Sanchez Le Sprinto Espanola

    Yaş:
    23
    Kayıt:
    29 Nisan 2016
    Mesajlar:
    1.042
    Beğeniler:
    1.186
    Şehir:
    Isparta
    Adı:
    Ahmet Bilge Kaan AKIN
    Bisiklet:
    b'Twin
    Seviye:
    Hocam zayiflamak icin de kullaniliyor :D
    Yani kahvalti, ogle, aksam yemegi harici uzumle balla yersen kilo alirsin. Kilo almaya pek ugrasmani tavsiye etmem, normalde cok yiyorsan ve bu kiloda kaliyorsan, kilo aldiginda gobek yapma olasiligin cok yuksek.
     
    epsilon91 bunu beğendi.
  18. DKN

    DKN Kıdemli Üye

    Yaş:
    36
    Kayıt:
    18 Şubat 2016
    Mesajlar:
    227
    Beğeniler:
    132
    Şehir:
    istanbul
    Adı:
    Doğu kan
    Seviye:
    epsilon91 bunu beğendi.
  19. srdrmrs

    srdrmrs Forum Demirbaşı

    Kayıt:
    9 Haziran 2014
    Mesajlar:
    517
    Beğeniler:
    491
    Şehir:
    İST
    Bisiklet:
    Scott
    Seviye:
    bende bir tarif ekleyeyim.

    bir su bardağı yulafı bir kaba atalım. içine 3 yumurta kıralım. (1 tanesi bütün diğerlerinin sarısını alın) biraz süt koyun. dileğe göre fıstık da atabilirsiniz. bunun hepsini güzelce karıştırdıktan sonra teflon tavada pişirin.

    waffle ekmeiği crep gibi oluyor.
     
    Kerim A. bunu beğendi.
  20. Kerim A.

    Kerim A. Forum Demirbaşı

    Kayıt:
    6 Eylül 2013
    Mesajlar:
    414
    Beğeniler:
    861
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Diğer
    Seviye:
    Benim her sabah kahvaltıda şöyle bir tarifim var, bir miktar nesfit karışık meyveli, bir miktar yulaf, bir miktar nesguik, yaklaşık yarım litre süt ile bunları 500-600cc lik bir kasede yada ufak derin bir tavada karıştırmak suretiyle kısık ateşte 3-5 dk ılıtıyorum çok fazla değil yerken biraz yumuşatacak şekilde hazırlıyorum ve yıllardır kahvaltımı böyle yapıyorum :)