Yorumum yok sadece alıntı...

gokhan erdogan

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Mayıs 2009
Mesaj
973
Tepki
1.194
Şehir
Luleburgaz
bu yazıyı okumuştum sizlerle paylaşmak istedim ilginç bilgiler var

soner ağabey senin diyaloglarda çok hoşmuş :D bende bisikletle ilgilenmeye futbol oynarken dizimden geçirdiğim sakatlıktan sonra başladım şuan için aklımda güzel fikirler var bisiklet ile ilgili inşallah gerçekleştirebilirim ama bende aynı şekilde ülkemizde bisiklete ilginin az oldugunu düşünüyorum inşallah daha ii olacak

Türkiye'de Bisiklet Sporu
İlk bisiklet yarışı, Osmanlı döneminde, 1896’da Atina’da düzenlenen ilk modern Olimpiyat Oyunları’ndan bir yıl sonra, 1897'de Selanik'te yapıldı. Daha sonra bisiklet satıcılarının girişimiyle İstanbul'da da bisiklet yarışları düzenlendi. Ama asıl gelişme, 1908’de II. Meşrutiyet'in ilanından sonra gerçekleşti. Fenerbahçe Spor Kulübü, 1912’de bir bisiklet şubesi kurarak bu sporun gelişmesine öncülük etti.

1923'ten Bisiklet Federasyonu kuruldu ve bu tarihten itibaren bölgeleri dolaşmayı amaçlayan bisiklet gezileri düzenlendi. Ne var ki, bir bisiklet ekibi bisiklet bulamadığı için 1924’te Paris’te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'na katılamadı. Türkiye ilk uluslararası yarışmalara 1927'de Bulgaristan'da katıldı.

Türkiye’de ilk kez 1928'de Ege Turu adı altında yarışma düzenlendi. Daha sonra, 1938, 1939, 1941 ve 1942'de İstanbul-Edirne-İstanbul bisiklet yarışları yapıldı. 1963'te de Marmara Turu adı altında bisiklet yarışları yapılmaya başlandı ve Marmara Turu 1966'da uluslararası nitelik kazandı. 1968'de de Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turu adını aldı. 1970'de de ilk kez Esen Bisiklet Kulübü adıyla bir bayan bisiklet takımı kuruldu.

Türk bisikletçileri 1971'de İzmir'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda dereceye girdiler. Başarılı sürücülerden biri olan Erol Küçükbakırcı 1973'te Balkan şampiyonu oldu; 1975'te de Libya ve Suudi Arabistan turlarını kazandı. Hasan Can 1977'de Fransa Tour L'avenir Ödülü'nü aldı. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turu’nda 1989’da ve 1993’te Türk takımı üçüncü oldu. Aynı turun bireysel dalında 1993’te Ayhan Aytekin, 1996’da Nadir Yavuz da üçüncülük elde etti. 1996’daki Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turu’nda Türk bisikletçiler takım halinde ikinci oldular. 1998’de yapılan Balkan Yol Şampiyonası’nda Erdinç Doğan altın madalya kazandı.

Türk Dağ Bisikleti tarihi 1997'de ilki yapılan Uluslararası Alanya Dağ Bisikleti Kupası ile başlar. 2007 Avrupa Dağ Bisikleti Şampiyonası'na Türkiye 12-15 Temmuz tarihlerinde Ürgüp'de ev sahipliği yapacaktır.

2007 yılında Türkiye 3 adet uluslararası yol bisikleti turuna ve 12 adet uluslararası dağ bisikleti yarışmasına ev sahipliği yapacaktır. Bunların yanı sıra ulusal düzeyde tüm disiplinlerde yarışlar düzenlendiği gibi, Yol Bisikleti, Yol Bisikleti Zaman Karşı, Pist, Olimpik Dağ Bisikleti ve Dağ Bisikleti Maraton disiplinlerinde Türkiye Şampiyonaları organize edilmektedir.
 
Scudo

serdar canıbeyaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Temmuz 2009
Mesaj
659
Tepki
469
Şehir
istanbul
Bisiklet
Cube
1995 ve 2005 yılları arasında şaha kalkan türk futbolu
2005 ten bugune inanılmaz gerileme göstermektedir.
aynı olay kısmende olsa basketbol içinde gecerlıdır

türk futbolu neden geriledi.?

sinyor terim italya maceresından sonra tekrar geri gönderildi.
mılandan zorla gonderıldı...neden egoist bir yapısı oldugundan
saolsun sayesınde nurı sahin harıcı hıcbır gencımız gelısme saglayamadı saolsun mıllı takıma artık yabancı hoca arıyoruz

o kök sokturen emre ler tugaylar okanlar hasan sas lar yok artık
günü kurtarmak adına her turlu fedakarlıgı yaptılar kimileri saolsunlar
ama altyapı olmadan nasıl gelecek bekleyebılırızkı
ulkemızde suan uyusturucu kullanma yası 11 e kadar dusmustur sıgarayı soylemeye gerek bıle yok.spor egıtımındekı yetersızlıklerı gormeyen yoktur.
sporcu olmak hamallıkla eşdeger oldu yenı zıhnıyetlere göre

bisiklet cocuk aracı olarak degerlendırılır, yolda surdugunuzde bakıslardan bunu anlamayan yoktur.

olan sporcularımızın cogunluguda bu işi sadece ve sadece geçinme derdi olarak kabullenıyorlar bunu secsem daha cok kazanırım zihniyetler.

spor branslarının ust duzeyı amerıkada gerılemededır.
uyusturucu ve sosyal yasantı oralardakı spocularıda esiri halıne getırmeye baslamıstır.
 

gokhan erdogan

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Mayıs 2009
Mesaj
973
Tepki
1.194
Şehir
Luleburgaz
serdar arkadasıma bende katılıyorum futbol hem sıyaset ve tıcaret aracına dondu bunlarıda eklemek ıstıyorum ornek verıcek olursak yıldırım demıroren antepten onca para verıp topcu aldı ama aldıgı topculara bakıyorum o kadar edıcek topcular degıl sonra öğreniyoruz ki yıldırım demirören klup başkanıyla ortak iş yapıcakmış aynı durum aziz yıldırımdada olmuştu yani işler ticaret üzerine dönüyor milyonlar alan futbolcular gelir dagılımındaki dengesizliğin en büyük sebeplerinden biri türk futbolu için demiyorum sadece bütün dünyada bu böyle dünyanın en zenginleri neden futbol takımı satın alıyor marka olabilmek bir nevi paravan şirket görüyor klüpler reklam aracı oluyor aziz yıldıırmı kaç kişi tanıyordu fenerbahçe başkanı olmadan önce bunları oturup düşünmek gerek bence futbol günden güne popilerliğini yitiricek
 
  • Beğen
Tepkiler: serdar canıbeyaz