Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Uydurma Çin Usulü Makarna

Konu, 'Sağlık - Antrenman - Beslenme' kısmında Salih Dinçer tarafından paylaşıldı.

  1. Salih Dinçer

    Salih Dinçer Bisikletkolik

    Kayıt:
    30 Haziran 2011
    Mesajlar:
    1.031
    Beğeniler:
    781
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    Merhaba,

    Sade makarna ve alıştığımız soslardan bıktınız mı? Size pişirme tekniği açısından pratik bir önerim var. Tadı da hiç fena değil ve ek tuza bile gerek yok. Çünkü soya sosu kullanıyoruz. Eğer tuzu fazla gelirse yoğurt ile birlikte de iyi gidiyor. O kadar lezzetli ve besleyici ki 3 tabak (3000 kalori) yedim desem ne kadar sevmiş olduğumu ifade edebilir miyim! Ama uydurma olduğunu belirtmeliyim çünkü bu bildik bir makarna pişirme şekli değil...:)

    MALZEMELER:
    1 çorba kaşığı Çin Soya Sosu
    1 bardak ılık su
    1 çorba kaşığı Türk Tereyağı
    1 paket makarna
    1 litre sıcak su (soğuk da olabilir)

    Önce makarnayı Çinliler'in kullandığı vok denilen teflon tavaya doldurup ortasını harç hazırlayacakmış gibi çukurlaştırın.

    [​IMG]

    Sonra soya sosunu bir bardak suyla bir tasta karıştırıp buraya dökün. Yaklaşık 15 dk. boyunca 5 dk.'da bir bu soya sosunu küçük bir kaşık ile makarna üzerine gezdirip dinlendirin. Marine etmek diyorlar galiba...

    [​IMG]

    Kaynamaya başlayıncaya kadar yapışmaması için sık sık karıştırarak tereyağının bütün makarna tanelerine karışması sağlanır.

    [​IMG]

    Kaynamış ve suyunu çekmiş makarna artık süzmeye hazır. Ama çok yumuşamaması önemli çünkü suyunu süzerken de buharıyla bir miktar pişecek. Süre olarak soğuk su dökmeme rağmen 15-20 dk. sonra süzmeye hazır olduğunu söyleyebilirim.

    [​IMG]

    Vee süzülmüş makarna ama biraz dibine soya sosu kaldı. Ancak makarna bittikçe bunun da makarna tarafından emildiğini ve/veya buharlaştığını gördüm.

    [​IMG]

    Tabağa servis edilmiş hali. Aslında bu ikinci porsiyondu. Önce tadını almak için sade yedim ve inanın hiç sosa gerek yoktu. Çünkü soya sosunu çok güzel emmiş ve harika bir tadı vardı. Sarmısaklı yoğurt sosla güzel oluyor hani...

    [​IMG]

    Tarafımdan üçüncü porsiyon da tüketildikten sonra geride kalan makarna...:)

    [​IMG]

    Elbette yıkanması gereken boş bir tabak da beni bekliyordu...:rolleyes:

    Afiyet olsun...
     
  2. Ahmet A.

    Ahmet A. Kıdemli Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2011
    Mesajlar:
    365
    Beğeniler:
    161
    Şehir:
    Dünya üzerinde bir yer
    Bisiklet:
    Salcano
    Seviye:
    Afiyet olsun abi :D
     
    Salih Dinçer bunu beğendi.
  3. Salih Dinçer

    Salih Dinçer Bisikletkolik

    Kayıt:
    30 Haziran 2011
    Mesajlar:
    1.031
    Beğeniler:
    781
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    Başka bir hazırlama tekniği ise klasik usul diyebiliriz. Ama fazla soya sosu ziyan etmemek ve makarnanın bunu emmesini sağlamak için önce al dente dedikleri 8 dk.'lık sert düşen şekilde pişirilir ve suyun yarısı dökülür. Sonra damak tadınıza göre soya sosu ilave edilerek normal pişirme süresi tamamlanır.

    Ancak önceki yöntem de pişirilmeden marine edildiği için makarnalar daha esmer ve lezzetli oluyor. Yine hatırlatmalıyım, kesinlikle klasik pişirme tekniğindeki gibi tuz kullanmayın. Soya sosundaki tuz yeterince makarnayı tuzlu yapıyor. Mümkünse kalan suyu tekrar döktüğünüzde çok azını ziyan edin. Zaten sıcak ve sık sık yapışmaması için karıştırırken su buharlaşıyor. Kalan sosu makarna daha çok emiyor. Diyebilirim ki pişme bir süre daha devam ediyor.
     
    Ahmet A. bunu beğendi.