Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

tel zımba kullanan poşet çaylardaki tehlike

Konu, 'Sağlık - Antrenman - Beslenme' kısmında galipulusoy tarafından paylaşıldı.

  1. galipulusoy

    galipulusoy Aktif Üye

    Kayıt:
    26 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    163
    Beğeniler:
    153
    Şehir:
    kilis
    Seviye:
    arkadaşlar merhaba,

    biz çalışanlar gün içerisinde çay ihtiyacımızı poşet çaylardan karşılıyoruz. ancak başka bir konu için internette araştırma yaparken, poşet çaylarda kullanılan tel zımbanın sıcak su ile beraber çözünmeye başladığı ve çaya metal iyonları bıraktığını okudum. çayını limonla içen ve poşet çayı bardakta 2 dk dan fazla bırakanlarda bu çözünme daha da artıyormuş. (demlenme için poşet çaylarda 3-5 dk bekleyin yazıyor halbuki??????) bu metal iyonları da vücutta birikerek beyin karaciğer falan filan işte zararlara sebep oluyormuş.

    bilen vardır bilmeyen vardır. ben bilmiyordum çayımı iyice demlensin diye poşet çayları çıkarmadan içiyordum.

    benim diyeceğim başka bişey var, yine poşet çayla ilgili. poşet çay bardakta belli bir süre bekleyince rengi bulanıklaşıyor çok garip bir hal alıyor. çay demlendiği esnada cam bardakta gayet berrak açık iken belli bir süre bekleyince (4-5 saat veya ertes güne kadar) renk açık kahverengi ve baya bulanık oluyor. şu an masamda cam bardağımda dünden kalan çayım var ve rengini bu bardağa bakarak yazıyorum.

    normal demleme çay günlerce beklese rengindeki berraklık bozulmuyor. poşet çayda bekleme sonucu bu renk değişimi neye işaret.
    hiç poşet çay içmesek mi acaba?
    poşet çayda bir tehlike varsa bu nekadardır? günde 2 bardaktan fazla içmemeli mi? gibi sorular aklıma takıldı şimdi???

    ben bu bulanıklığı araştırayım derken, bununla iligili internette bişey bulamadım, bunun yerine tel zımbanın zararını öğrendim.
    sağlıklı bol pedallı günler dilerim.

    saygılarımla.
     
    cihan aksoy, sonEr´´, 42FY ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  2. euners

    euners Aktif Üye

    Kayıt:
    13 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    119
    Beğeniler:
    123
    Şehir:
    Kahramanmaraş/Afşin
    Seviye:
    bende merak ettim gerçekten. Geçen sene böyle bir durumla karşılaşmıştım. Kaçak çay almıştık. Bir gün öncesinden kalan çay bardakta, sanki içersinde çikolata çözünmüş gibi bir renk almıştı. Bir daha da almadık o çaydan. Sadece poşet çayda değil yani. İçerisine renk vermesi için koydukları bir madde muhtemelen böyle bir etkiye neden oluyordur.
     
  3. galipulusoy

    galipulusoy Aktif Üye

    Kayıt:
    26 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    163
    Beğeniler:
    153
    Şehir:
    kilis
    Seviye:
    aynen tarif doğru, içinde çikolata ya da bisküvi çözünmüş gibi bir hal alıyor.

    teşekkür ederim.
     
  4. Harun Salcı

    Harun Salcı Bisikletkolik

    Kayıt:
    8 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    1.379
    Beğeniler:
    650
    Şehir:
    İnegöl/Bursa
    Seviye:
    En iyisi çaydanlıkta demleyip içmek. :)
     
  5. cem deviren

    cem deviren Kıdemli Üye

    Kayıt:
    24 Kasım 2010
    Mesajlar:
    275
    Beğeniler:
    200
    Şehir:
    yalov(A)ntalya
    Seviye:
    demlik poşet çaylar var illa çay içmek istiyorsanız onlardan kullanabilirsiniz bence, en azından sallama çaydaki telden yok. illaki onun da zararı vardır, renklendirici madde kullandıkları kesin ama elden bir şey gelmiyor. Zaten bu devirde neredeyse her yediğimiz yiyecekte zararlı madde var. kalabalık şehir hayatında kimse bahçesinde domates, biber ekip biçemediğine göre hazır yiyecekleri tüketmekten başka bir şey yapamıyoruz :(
     
    galipulusoy bunu beğendi.
  6. emre ceyhan

    emre ceyhan Üye

    Kayıt:
    28 Ocak 2011
    Mesajlar:
    66
    Beğeniler:
    22
    Şehir:
    izmir
    Seviye:
    telin dışında çayın içinde durduğu poşet zaten kanserojen.
     
  7. serisonu

    serisonu Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    26 Haziran 2008
    Mesajlar:
    736
    Beğeniler:
    209
    Seviye:
    en temizi alıp demlemek, yada bir tutam bitki çayını bardak içine atıp üstüne sıcak su koymak.