Şifalı çay gibisi var mı?

Said Ergöktaş

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Temmuz 2005
Mesaj
444
Tepki
197
Şehir
KAYSERİ - Hill Climb - XC
Uzmanlar, çoğu ilacın temelinde bulunan bitkilerin çaylarının da birer şifa kaynağı olduğunu belirtiyor.
Bitkilerle tedavinin her zaman için ilaç tedavisinden daha uzun süreceğini belirten uzmanlar, “Bitkiler hastalığa yakalanmadan önce önlem olarak kullanılmaya başlanmalı, basit hastalıklar bitki çayları, kompresler ve bitkilerden yapılmış yağlarla tedavi edilmeli. Ciddi hastalıklarda da doktorun verdiği tedaviye paralel olarak bitkilerden yararlanılabilir” dedi.

Doğada şifalı bir çok bitkiden şifalı çaylar elde edilebileceğini kaydeden uzmanlar, bitki çayı hazırlarken de şu tavsiyelerde bulundu: “Bitki çayı hazırlarken özellikle taze kaynamış klorsuz su kullanılmalı. Birçok hastalıkta klorun zararlı olduğu saptanmıştır. Suyunuzu kaynattıktan sonra bir iki dakika dinlendirin. Porselen bir demliğe önce çayını yapacağınız bitkiyi koyun ve üzerine gerekli miktarda su ekleyin. Genellikle 1 tatlı kaşığı kuru veya bir avuç taze ot için dörtte bir litre su kullanmak gerekir. Çayın demlenmesi için 2-5 dakika yeterlidir. Kök bitkilerden çay yapacağınız zaman (zencefil, havlıcan gibi) aynı miktarda su ve bitkiyi birlikte cezveye koyup kaynatma yoluyla çayınızı yapabilirsiniz.”

kaynak ve bitkilerin bazıları:ntvmsnbc.com

bütün arkadaşlarıma bitkisel çayları öneririm..stres ve baş ağrılarına çok iyi geliyor..(en azından bende öyle oluyor:) )
hergün içtiğimiz kola ve gazozlardan daha iyidir..
denemek te fayda var..

saygılar

Said E.
 
  • Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Scudo

eYa

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mayıs 2005
Mesaj
1.267
Tepki
781
Şehir
Eskişehir & Didim
Bi ara böğürtlen çayına dadanmıştım amma tatlıydı yahu :D Yahu canım çekti şimdi püüü :)
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
bu tarif kis aylari icin ideal..

yazin eger su icmekten sIkIlIrsaniz bitki caylari olasi bir secenek ayni zamanda.. ben taze ot bulamasam da evde mevcut muhtelif bitki caylarini karistirip "kokteyl" yapiyorum. o zaman tadini begenmedigim ama almis bulunduklarim arada kayniyor. genelde genis bir kavanoz ya da bir surahinin icine posetleri atip uzerine sicak su dokuyorum. (camin patlamamasi icin metal bir bicak daldirin kavanozun icine, garanti olsun, suyu doldurduktan sonra cikartmayi unutmayin ama ;) )

cay demleniyor, oda sicakligina geliyor, ben de posetleri cikarip sIkIp atiyorum ve kavanozu kapatip buzdolabina koyuyorum (hatta elinizin altinda taze nane olursa bir dal ativerin kavanozun icine, serinligi 2ye katliyor :) ) sonra susadikca kendime bir bardak dolduruyorum.

mesrubata kiyasla kesinlikle cok daha keyifli. tavsiye ederim!