Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Sağlıklı Yemek Tarifleri

Konu, 'Sağlık - Antrenman - Beslenme' kısmında Cem Unden tarafından paylaşıldı.

  1. Cem Unden

    Cem Unden Onursal Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2010
    Mesajlar:
    3.461
    Beğeniler:
    5.524
    Şehir:
    İzmir
    Seviye:
    Arkadaşlar affınıza sığınarak bu konuyu açıyorum . Artık kış geliyor ve sebzeler sofralarımızı süslemeye başlayacak. Bizlerin de sporcu olarak sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Sağlıklı yemek tariflerini bir araya toplarsak çok güzel olur kanımca. Mümkünse etsiz yemekler olsun lütfen

    Aşağıdaki tarifi başka bir konuda vermiştim ama tekrarlamayı uygun görüyorum. Yapılması çok kolay olan kabak tatlısı; baklava vs. gibi tatlılara göre çok düşük kalorisi vardır . Maliyeti çok düşüktür . Mideyi ve bağırsakları yormaz.

    Tarif Oktay Ustadan
    Kabak tatlısı malzemeleri


    * 1/2 kg kabak,
    * 1 kase şeker,
    * 1/4 çay bardağı su.

    Kabak tatlısı tarifi

    Kabak parçaları soyulup, dilimlenir. Tencereye yerleştirilir. Yayvan bir tencere kullanımının daha iyi olacağını düşünüyorum . Bir kase şekeri kat aralarına ve en üste serpilir.

    Son olarak tencerede çeyrek çay bardağı su gezdirip, önce yüksek sonra kısık ateşte pişirilir. Pişirme süresi yaklaşık olarak 30-45 dakika.Bence sık sık kontrol edin. Kabak daha öncede pişebiliyor. Kabaklar yumuşadığında pişmiş olduğunu anlıyoruz.

    Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz. Servis yapmadan önce üzerini fındık ve hindistan cevizi ile süslemeniz ayrı bir tat katacaktır.

    İsteğe göre şeker daha fazla kullanılabilir fakat ben çok şekerli sevmediğim için yukarıdaki miktar yeterli geldi.

    Afiyet olsun.
     
    Hakan Yazman bunu beğendi.
  2. orkun tulu

    orkun tulu Forum Demirbaşı

    Kayıt:
    31 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    416
    Beğeniler:
    231
    Şehir:
    izmir - buca
    Seviye:
    ben de en sağlıklı yağda yumurta tarifi vereyim.

    sahana yeterli miktarda zeytin yağı konur. Ocak yakıldıktan hemen sonra yağın ısınması beklenmeden yumurtalar sahanın içine kırılır. Yumurtalar pişince ocak kapatılır.
     
    Cem Unden bunu beğendi.
  3. Hakan Yazman

    Hakan Yazman Onursal Üye

    Kayıt:
    31 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4.039
    Beğeniler:
    5.678
    Şehir:
    Alanya/İstanbul
    Seviye:
    Avokado ezmesi (bunun orjinal yapılışını tam bilmiyorum ben kendime göre geliştirdim :) )

    Bir adet olgun yumuşak avokado alınır, soyulur tabağa dilimlenir, üzerine birer tutam kuru nane, fesleğen, kekik, haspir (yerli safran diye de geçer) konur, biraz deniz tuzu eklenir, biraz sarmısak ve ceviz içi ezilip eklenir, zeytinyağı ve limon eklenir, bütün karışım çatalla ezilip püre haline getirilip kahvaltılarda öğünlerde tam tahıl ekmeği ile tüketilir. Opsiyonel olarak yeşillik (maydanoz, semizotu, dereotu vb eklenebilir) . Ana malzeme avakado, limon, deniz tuzu, zeytinyağı ve kuru baharattır (nane kekik fesleğen), diğer içerikle istediğiniz gibi oynayabilirsiniz...
    Mükemmel faydalı bir karışımdır ...
     
    Newguinea ve Cem Unden bunu beğendi.
  4. çağrı kolçak

    çağrı kolçak Kıdemli Üye

    Kayıt:
    9 Haziran 2009
    Mesajlar:
    255
    Beğeniler:
    171
    Şehir:
    istanbul-tuzla
    Seviye:
    tecrübeli abilerden bu konunun devamını bekliyorum. malum yalnız yaşayan öğrenciyim her türlü yemek tarifine varım :D
     
  5. Gülgün

    Gülgün Kıdemli Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    218
    Beğeniler:
    209
    Şehir:
    İzmir
    Seviye:
    Bir küçük tarifde benden.
    Malzemeleri isteğinize göre artırabilirsiniz. Ben tek kişilik ve çabuk tüketilir olması için 1 patlıcan ve 3-4 adet kırmızı biberle yapıyorum.

    Malzemeler ( 2 kişilik ) :

    1 adet patlıcan
    3-4 adet kırmızı biber
    2 diş sarımsak
    1 tutam tuz
    1 tutam karabiber
    Sızma zeytinyağı

    Tarif :
    Önce bir kabın içinde , üzerlerini örtecek kadar su ekleyerek kırmızı biberler haşlanır. Soğumaya başladıklarında biberlerin üzerindeki ince zar soyulur. Patlıcan közlenerek, üst kabuğu soyulduktan sonra biberlerle birlikte çatalla iyice ezilir.Dövülmüş sarımsaklar , tuz , karabiber ve istenilen ölçüde (ben yaklaşık 1,5 yemek kaşığı kadar zeytinyağ ilave ediyorum) zeytinyağı ilave edilir.
    Tüm malzemeler iyice karıştırılarak ezilir ( blander veya rondo kullanmak çok daha kolaylık oluyor) .
    Özellikle tam tahillı ekmek yada doğal çavdar ekmeğinin üzerine sürülerek tüketilir.
     
    çağrı kolçak ve Cem Unden bunu beğendi.
  6. Cem Unden

    Cem Unden Onursal Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2010
    Mesajlar:
    3.461
    Beğeniler:
    5.524
    Şehir:
    İzmir
    Seviye:
    Kekik ve soğanda eklenirse güzel olur sanırım. "Ekmeğin üzerine sürülerek tüketilir" kısmını okurken ağzım sulandı :):)
     
  7. Gülgün

    Gülgün Kıdemli Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    218
    Beğeniler:
    209
    Şehir:
    İzmir
    Seviye:
    Evet , soğanı denemedim, ama kekik yakışıyor.
    Ve gerçekten çok lezzetli. Hele bir de oranları tam tutturup, kıvamını bulduğunda :in:
     
    Cem Unden bunu beğendi.
  8. Atila Filmer

    Atila Filmer Bisikletkolik

    Kayıt:
    3 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.132
    Beğeniler:
    801
    Şehir:
    İstanbul/Nişantaşı
    Bisiklet:
    Cannondale
    Seviye:
    çağrı kolçak, Agamemnon ve Cem Unden bunu beğendi.
  9. Cem Unden

    Cem Unden Onursal Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2010
    Mesajlar:
    3.461
    Beğeniler:
    5.524
    Şehir:
    İzmir
    Seviye:
    Zeytinyağlı yeşil fasulye oldukça sevdiğim yemeklerden biridir.
     
  10. Agamemnon

    Agamemnon Kıdemli Üye

    Kayıt:
    5 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    205
    Beğeniler:
    163
    Şehir:
    İzmir
    Seviye:
    Harikasınız :D
     
  11. Agamemnon

    Agamemnon Kıdemli Üye

    Kayıt:
    5 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    205
    Beğeniler:
    163
    Şehir:
    İzmir
    Seviye:
    Blog çok iyimiş...
     
  12. Atila Filmer

    Atila Filmer Bisikletkolik

    Kayıt:
    3 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.132
    Beğeniler:
    801
    Şehir:
    İstanbul/Nişantaşı
    Bisiklet:
    Cannondale
    Seviye:
    Tesekkur ederım, yenı tarıfler ıle yayına devam edıyorum...