Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Sabahları yenilen çörekotu kolesterolü düşürüyor

Konu, 'Sağlık - Antrenman - Beslenme' kısmında Nedret Günaydın tarafından paylaşıldı.

  1. Nedret Günaydın

    Nedret Günaydın Onursal Üye

    Kayıt:
    29 Ocak 2007
    Mesajlar:
    4.654
    Beğeniler:
    3.754
    Şehir:
    Avrupa Yakası
    Seviye:
    Sabahları yenilen çörekotu kolesterolü düşürüyor


    Kara tanenin kolesterolü düşürdüğü yapılan deneylerle ispatlanırken, tedavi için sabahları aç karnına 9-10 adet çörek otu tohumu veya bir çay kaşığı çörek otu yağı yutulması tavsiye ediliyor. Böylece kolesterolün neden olduğu kalp-damar rahatsızlıklarının
    önlenebileceği belirtiliyor.


    Hiçbir yan etkisi olmayan çörekotu, tamamen doğal bir ilaç görevi görüyor. Ankara Özel Yavuz Sultan Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Burak Eriçek (17), gerçekleştirdiği deneylerle çörekotu yağı ve tohumlarını kullanarak tavşanların kolesterol oranını dört hafta içinde yarıya düşürmeyi başardı. Böylece kolesterolün neden olduğu kalp-damar hastalıklarının önlenebileceğini kanıtladı. Çörekotunun tavşanlara etkisinin insanlara göre daha hızlı olduğunu söyleyen Burak, kilo durumuna göre daha kısa ya da uzun sürede sonuç
    alınabileceğini dile getirdi.

    Çörekotunun bilinen 16 türü bulunuyor. Karamuk, siyah susam diye de anılıyor.

    Yüksek dozajda kullanılmaması tavsiye edilen çörekotu birçok hastalığı iyileştiriyor.



    Çörekotunun yararları şöyle:


    -Kanser ve AIDS'e karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
    -Bronşit nöbetlerine iyi gelir.
    -Vücuda kuvvet ve zindelik verir. Kan yapıcıdır. Kan şekerini düşürür.
    -Çocukların gaz ve sancılarını giderir.
    -Kadınların hayzını söktürür. Anne sütünü artırır. Unutkanlığa
    faydalıdır.
    -Mide ve bağırsaktaki gazları söker, hazmı kolaylaştırır, iştah açar.
    -Ekmek ve keklere katılırsa şişlik yapmaz.
    -Böbrekteki kum ve taşları döker, basura iyi gelir.
    -Felç ve kazıklı hummaya (tetanos) faydalıdır.
    -Öksürük, balgam, nefes darlığı, grip, nezle, baş ağrısı ve
    romatizmaya iyi gelir.
    -Diş ağrısı ve diş iltihaplanmalarında kullanılır.
    -Bağırsak ve karındaki kurt, parazit ve solucanları öldürür.
    -Sivilce, uyuz, egzama gibi cilt hastalıklarına faydalıdır.




    Zaman
     
    Mesut Girgiç ve Ali Emre Akcan bunu beğendi.
  2. Mesut Girgiç

    Mesut Girgiç Onursal Üye

    Kayıt:
    28 Mart 2006
    Mesajlar:
    4.526
    Beğeniler:
    12.611
    Şehir:
    Konya
    Seviye:
    Nedret Bey, çörek otu olayına ben de katılıyorum; yani faydasına inanıyor ve bazen kullanıyorum ama gel gelelim tadını(acılığını) bir türlü aşamadım. Çörek otunu ne yapmalı da tadını biraz daha çekilir(dayanılır) hale getirmeli.
    Çöreğin böreğin üstünde zararı yok ama bir tatlı kaşığı çekilmiş çörek otunu ağzına alınca insan neredeyse gözünden yaş gelesi oluyor. :)
    Varsa, öneriniz için şimdiden teşekkürler.

    not: Bal'la karıştırınca balın da tadını bozuyor onu önermeyin lütfen. :)
     
  3. Nuri Kongur

    Nuri Kongur Forum Demirbaşı

    Kayıt:
    30 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    568
    Beğeniler:
    867
    Şehir:
    Kocaeli/ Başiskele Merkez
    Seviye:
    belkide çekmeden yemek faydalı olur. değirmenin işini mide öz suları yapar ve tadı da o kadar rahatsız edici olmaz. zaten hamur işlerinin üzerindede tanecik şeklinde bulunuyor. bu çörek otu bizim yemek kültürünün ne kadar akıllıca tasarlanıp geliştirildiğinin bir manifestosu gibidir. eskilerin deyimiyle "ölümden başka her şeye faydası olan çörek otu" neredeyse bütün hamur işlerinin üzerinde çeşni olarak bulunur . bilerek veya bilmeyerek faydası elde edilir
     
  4. nuhcan

    nuhcan Onursal Üye

    Kayıt:
    2 Nisan 2007
    Mesajlar:
    2.185
    Beğeniler:
    814
    Şehir:
    istanbul / kadıköy
    Adı:
    nuh can
    Seviye:
    Belki ilgilenenler olur diye Hz. Muhammed (s.a.v.)'in bir sözünü eklemek istiyorum:

    Hz. Aişe (r.anha)'dan rivayetle Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Ey Aişe! Şu siyah taneler (çörek otunu kastederek) ölümden başka her derde devadır" (Kaynak: İbn'i Mace: 3447-3449)



    Bu arada, evde ekmek yapıyoruz ve içine katıyoruz. Hem çörek otunun tadı direk hissedilmiyor hem de ekmeğe çok hoş bir tad geliyor...
     
    Nedret Günaydın bunu beğendi.