Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

protein tozları ve KOAH hastaları...

Konu, 'Sağlık - Antrenman - Beslenme' kısmında CandanC tarafından paylaşıldı.

  1. CandanC

    CandanC Onursal Üye

    Yaş:
    38
    Kayıt:
    13 Nisan 2011
    Mesajlar:
    2.181
    Beğeniler:
    1.655
    Şehir:
    Ankara
    Bisiklet:
    Whistle
    Seviye:
    arkadaşlar kısaca özet geçicem.... KOAH hastalarında metabolizma çok hızlı çalıştığı için kaslar eriyormuş...

    bu hastalarda, protein tozu kullanımı kas yapımında etkili olur mu?

    ve bu protein tozu kullanımı, vücudun diğer organlarına, mesela kalbe, ekstra yük yüklüyor mu?

    aklıma şimdi geldi... dolayısıyla, ne forumda ne internette başka bi sitede araştırabildim... kusura bakmayın....
     
  2. Arda_7

    Arda_7 Forum Demirbaşı

    Kayıt:
    7 Kasım 2010
    Mesajlar:
    589
    Beğeniler:
    174
    Şehir:
    İSTANBUL
    Bisiklet:
    Cannondale
    Seviye:
    Protein tozu kullanmanin bir zarari olmaz aktif spor yapanlar icin .hareketsiz vucutda yani spor yapmayan kisilerde protein tozu karacigerde yaglanma yapar. Protein tozlarinin kalpde buyumede yaptigi soylenir ama bu tam olarak aciklanamadi.cunku spor yapan herkesin kalpleri buyuktur.bununda sebebi surekli kalp kasinin aktif olarak calismasindandir.

    GT-I5510 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  3. M.R.SEZGİN

    M.R.SEZGİN Yeni Üye

    Kayıt:
    3 Eylül 2014
    Mesajlar:
    8
    Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Antalya
    KOAH sadece solunum sıkıntısı yapan bir rahatsızlık değil aynı zamanda endokrin sistemin de etkilendiği bir rahatsızlıktır. Özellikle bu değişikliklere bağlı olarak protein anabolizmasında azalma meydana gelirken katabolizmada artma meydana gelebilmektedir. Bu süreçte aynı zamanda inflamatuar sitokinlerde de anlamlı değişiklikler meydana gelmektedir. Bu tarzda hastalıklarda kullanın veya kullanmayın diyebilmek için ancak sorumlu hekim ile irtibat halinde olmakta fayda vardır. Hasta genel durum ve yaş gibi tablolar ve hastalığın seyri bu süreçte önemli bir rol alır.

    Ancak kabaca; sürecini bildiğim aktif spor yapan takipli bir danışanım/hastam olsaydı önerim kg başına 1-1,2 gram kadar protein alması olurdu. Bunu olabildiği kadar doğal olarak alınmasında fayda olacaktır ( yağ asitlerinin önemi de kaçınılmaz hayati bir gerçektir); ve eğer eksiğin kalıyorsa bu noktada suplemantasyon önerirdim. Kişi bu tarzda bir beslenme sistemine geçerken karbonhidrat kısıtlamasında fayda vardır. Obezite bu hastalıklarda istenmeyen bir durumdur.

    Ufak bir dip not: Protein suplemantasyonu fazla olması halinde kişi spor yapsın veya yapmasın kardiyolojik, endokrinolojik, hapotoselüler ( karaciğer yağlanması gibi) ve nefrolojik sitemlerde uzun ve kısa sürede bir çok yan etki görülebilir. Kısa sürede görülenler daha ılımlı olabilir. Uzun sürede ortaya çıkabilecek sorunlar ise maalesef geri dönüşsüz olabilir.
     
  4. ArdaE

    ArdaE Aktif Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2013
    Mesajlar:
    143
    Beğeniler:
    96
    Şehir:
    istanbul
    Bisiklet:
    b'Twin
    Seviye:
    Hazır konudan anlayan birini bulmuşken sorayım, piyasada satılan kilosu 80 lira civarında olan whey ile kilosu 4 lira olan peyniraltı suyu tozu arasında ne fark var?
     
  5. M.R.SEZGİN

    M.R.SEZGİN Yeni Üye

    Kayıt:
    3 Eylül 2014
    Mesajlar:
    8
    Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Antalya
    Aslında daha çok gıda mühendisliği ile alakalı bir soru başkasının alanına girmek istemem ama Eskişehir forması giyen birinin her sorusunu cevaplarım :D

    Süt proteini kavramı biraz karışık o nedenle sadece whey için yazıyorum;
    Maliyet konusu işin ticari boyutudur. Whey proteini peynir üretimi sırasında elde edilen bir proteindir. Hızlı bir proteindir  (biyolojik farklılıklara bağlı olarak 45-90 dakika) ; böyle olduğu için kas dokusunun takviyesi amacıyla tercih edilen bir üründür. Peynir altı suyunu konsantre ve izole ettiğinizde whey elde etmeniz mümkündür.

    Ancak şöyle düşünmek lazım; 1 kg peynir altı suyunda peynirin cinsi, süt kalitesi vb. birçok faktöre bağlı olarak değişebilecek nitelikte yaklaşık %0,8-1,2 arasında protein bulunmaktadır. Yani 1 kg peynir altı suyu aldığınızda çok sınırlı oranda whey almış olursunuz ve bunun biyoyararlanımı da değişiklik gösterebilir. Piyasada ticari amaçlı olarak %10-13 oranında peynir altı suyu protein konsantresi bulunur. Siz knediniz direk peynir altı suyundan bunu elde etmek isterseniz de bazı işlemler yapmanız gerekir. Piyasadan hazır aldıklarınızda ise direk gramını ayarlayabileceğiniz şekilde whey içermektedir ve birçok firma size her seride aynı kaliteyi taahhüt edecektir. Ancak piyasada çakmaları da vardır ve maalesef Türkiye’de satış fiyatları birazcık daha yüksektir.
    http://eng.ege.edu.tr/~otles/foodwaste-milk.tripod.com/whey/id3.html
    Bu sayfada yapım ile alakalı bilimsel bilgilere ulaşma şansınız var :) ancak evde yapma şansınız pek yok gibi.
     
  6. ArdaE

    ArdaE Aktif Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2013
    Mesajlar:
    143
    Beğeniler:
    96
    Şehir:
    istanbul
    Bisiklet:
    b'Twin
    Seviye:
    Çok Teşekkürler :)
     
  7. Soner Közen

    Soner Közen Sorunsuz üye

    Kayıt:
    14 Eylül 2013
    Mesajlar:
    930
    Beğeniler:
    1.977
    Şehir:
    Münih
    Bisiklet:
    Canyon
    Seviye:
    Kisaca farklar; içerik, kalite ve en önemlilerinden biri olan emilim hızı.
    Yine kısaca şöyle anlatayım. Bir ölçek, örneğin 30 g olsun. Kalitesiz bir üründe bu 30 gramın sadece 13 gramı protein ve pek istenmeyen karbonhidrat oranı yüksek olabilirken, kaliteli bir üründe protein miktarı rahatlıkla 25 gr olabiliyor. Haliyle karbonhidrat da bir o kadar az oluyor. Bunun yanısıra içeriğinde bulunan ek maddeler ve kana karışma süresindeki farklılıklar, fiyatlar arasında uçurum oluşturuyor.
     
  8. Fırat Dizman

    Fırat Dizman Onursal Üye

    Kayıt:
    13 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.019
    Beğeniler:
    1.036
    Şehir:
    BABAESKİ
    Bisiklet:
    Cube
    Seviye:
    dışarıdan alınan besinlerin her vücutta ayrı bir sindirim oranı vardır.ancak proteinde günlük erkeklerde sedantel için gereksinim 0.8-1 gr arası kg başına değişir,koah ile bir bağlantı kurmayacağım ben genel olarak protein ile bilgili birşeyeler yazmak istiyorum,eğer sadece hastalığınız fazladan protein harcıyorsa dışarıdan alımı arttırmak belki işe yarar,yoksa kas yapınızın bozulmasına karşı olacaksa bu sebebi tedavi etmekten geçer,hastalığın seyri çok önemli,dışarıdan ek ağırlık antrenmanı ve besin alımına tebrikisi nedir? bu tür ciddi konulara buralardan alacağınız yanıtlarla sonuç bulamazsınız.Proteine dönersek,gerekli miktarı söyledik ,bunun fazlası yağa ,asit e vs döner,cücuda ek yük bindirir,vücudun dengesini bozar en temel anlamda ,protein normal olarak tek kas deposunda kas olarak birikir,kalanı yağ olarak depolanır,bunlar uzun süreçlerdir.yani sizin zaten alımda bir sorun yoksa ,arttırmanız bir işe yaramaz,sütün %80 i whey,kalanı caseindir,bunlar işlemle suyu,yağı başka maddeleri,ayırıştılırılıp içine emilim için karbonhidrat eklenip daha hızlı emilir hale getirilir,proten tozu insanalar zararlı derken aslında bilmeden bunu söyler,bir dozda vücuda fazla miktarda alınması ve işlenmeye çalışırken,vücuda verdiği yorgunluk ve atık maddeler,çok uzun vade de alınan çok yüksek dozlar,vücutta azot,hidrojen,proton vs denegeleri bozar,fazla amonyak çıkar ,bu zehirdir,vücud bunu glutamin desteği ilede atılması için üreye çevirir,atılması gerekir,tabi buda böbrek olsun karaciğer olsun safra yolları olsun sorunlara yol açabilir,ama bunu günde 2 kg kırmzı et yemekt yapar,yani bunu whey veya diğer haır proteinler yapmaz,fazla su içersenide su zehirlenmesi olur,çok fazla muz tüketirseniz kalp sorunları yaşayabilirsiniz,yani bir sorunun tek cevabı yoktur,buna çok yararlı veya zaralı diyemeyiz,ama çok sağlıklı ,dengeli, beslenen biri çok çok ta ağır spor yapmıyorsa suplement desteğine çokta ihtiyacı yoktur görüşündeyim.