can akıncılar
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 872
- Bisiklet
- Salcano
Merhaba Arkadaşlar...Baktım İnternette Pek Bu Tarafa Giden Olmamış Olanda Resim Atmamış Ordu İlimizin Yüksek Kesimdeki Gezilecek-Görülecek Yerinden Bir Kaç Kare Paylaşmak İstedim.Yaz Boyuncu Ordu İli Genelinde Gezmiş Olduğum Yerlerin Tamamını Yüklemeyi Düşünüyorum Çünkü Pek Resim Yok Eminim Bir Çok Kişi Buraları Merak Ediyordur...Tura Ordu İli Fatsa İlçesinden Başladık Sabah Erken Saatlerde..Sırası İle 20-25 KM İlerideki Çatalpınar İlçesine (Bu İlçede Güzel Ekşi Maya Ekmekleri Var) Oradan 25-30 Km İleride Kabataş İlçesine Vardık...Bu Yollar Ara Ara Hafif İnişli Çıkışlı Yollardan Oluşmakta,Bisiklete Yeni Başlayan Birisi Zorlanmadan Gider...Tam Yayla Kestirme Yoluna Döndük Rampada Arabanın Biri Hızlı İnince Hızla Karşı Tarafa Geçmek İsterken Ayağa Kalkıp Pedal Atmamla Jant Telinin Kırılması Bir Oldu.Bisikleti 6 7 Ay Önce Topladık Ama Standart Olmayan Tellerden Dizilmiş Olması Birde Sürekli Akort ve Çıt Çıt Sesleri Zaten Belli Ediyordu Başıma Bir İş Açacağını...Ki Bir Tel Kırılınca Jantın Gözle Görülür 8 Çizmesi İlk Defa Başıma Geldiki Bunda Jantın Allaha Emanet Olduğunu Görmüş Oldum.Yolumuza Devam Ettik Jant Canımı Sıkmaya Başladı Daha 25 Km Rampalı Yol Var.Telleri Kontrol Ederken Bir Tel Daha Kırıldı Baktım Biraz Daha Eller İsem Hepsi Tek Tek Atacak.Arkadasın 4 Km İleride ki Evinde Yemek Yedikten Sonra Telleri Kestim Hatta Ruble Tarafında Olduğu İçin Çıkartamadık Küçük Parçada Rublenin Arkasına Girdi Zinciri Toplamaya Başladı.Gözüm İyice Korkmustu Dönüş yolumuz Yarıya Yakını Full İnişti Çünkü...Neyse Bu Kadar Gelmişiz Yavaş Yavaş Yolumuza Devam Ettik.4 Yıllık Bisikletli Hayatımda Bir Çok Turum Oldu İlk Defa Mekanik Bir Sorundan Dolayı Özgürce Rampa Aşağı Salamadım :=) Yolun Topraklı ve Küçük Taşlı Yolları Biraz Rampada Zorlasada Sıcağa Rağmen Yaylaya Vaktinden Bir Kaç Saat Sonra Ulaşabildik.Hem Yavaş Gidiyorduk Tel Atmasın Diye Hemde Fotoğraf Çekiyorduk..Perşembe Yaylası Aybastı İlçesine Yakın Ama Adı Perşembe Yaylası Perşembe İlçesiyle Aman KARIŞTIRMAYIN Tam Tezat Yerde İki Bölge...Bu Yaylanın En Güzel Yanı MENDERESLERDEN Oluşması...Her Taraf Yeşillik Yayladan Çiseli Şelalesine de Geçecektik Ama Jant Allaha Emanet Olduğundan Gözüm KEsmedi....Tur Arkadaşımın Akrabalarıda Izgara Yapıyormuş Sagolsunlar Davet Ettiler...Yaylada Bir de Göl var,Kenarında Yürümek İçinde Yol...Mtb Bisiklet İle Gidenlerin Karga Tepesinden İnmesini Kesinlikle Tavsiye Ederim;=) Tur Dönüşü Hep İniş Olduğundan Dikkatli Gittim Ama İnsanoğlu İşte Kesilen Telin Ruble Arasına Girip Fliberi Sıkıştırma İhtimaline Göze Alarak(Aslında Cırt Bantla İyece Sıkıştırdım)YOLUMA Devam Ettim.Hızımınz Minumum 50 Km idi...Biraz Daha İnce Lastik ve Sağlam Mekaniklerle 65 70 Çok Rahat Yapılır Ama Tavsiye Etmem Hep Virajlı Yol...Dönüşte Aybastı İlçesinde Yemek Yedik Yine Arkadaşın Akrabalar Sagolsun Uygun Fiyata Getirdik.Aybastı İlçesi Bana Göre Ordu İlinde Sahil Hattını Saymaz İsek Korgan İLÇESİ iLE Beraber Yoğunluğun Olduğu Tek Yer...Diğer İlçeler Biraz Sakin..Akşam Karanlığına Doğru Evlerimize Ulaştık.Ertesi Hafta İlk İşim DT SWİSS CHAMPION 2.0 Tel Almak oldu : Buralara Yolu Düşen Arkadaşların Perşembe Yaylasında Çiseli ve Uzundere Şelalerini"de (250 metre yükseklikden traverten halinde akıyor) Görmelerini Tavsiye Ederim Ben Gidemedim Ama Siz Gidin
,Bir Kaç hAFTA Sonra Şenlikler Var Gider İsem Konu ALTINA Resim Atarım.Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim