Neden iyi beslenmeliyiz? Lee Priestin bu fotoğrafına inanamayacaksınız.

Güney Tuncer

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Temmuz 2008
Mesaj
1.710
Tepki
2.838
Şehir
Ankara
Bisiklet
Giant
@Oksal Özdöl

Steroid Bibble denilen bir kitap vardır. Spor dallarında kullanılan Steroid leri yazar. Bu kitabın içinde Anfetamin geçer, Efedrin geçer, bahsettiğin Epo geçer hatta Clenbuterol be benzeri astım hastalarının ilaçları dahi geçer. Yani demek istediğim Steroid tanımının içine yalnızca Anabolik ve Androjenik ler yoktur.

Uzun mesafe sporcuların diyetleri daha düşük proteinli olduğundan ve dolayısıyla protein sentezini artırıcı steroid ler kullanmadıklarından dolayı tabiki karaciğer, böbrek vs problemleri çok yaşamazlar. Ama bu onların problemsiz olduğu anlamına mı geliyor. Unuttuğun biyer var dostum : Kalp. Biraz açmak gerekirse Kalbin büyümesi ama kalp kapakçıklarının büyümemesi mesela. En etkili ölümlerden biridir.

Bu arada benim bahsettiğim stress vücutta biriken modeli değil. Mental stress den bahsettim. Acı çekmek stresi körükler. Bir insan nasıl uzun mesafeci olur : Acıya dayanıklı olduğunda. Bak bu Lance Armstrong 'un lafıdır.

Ama söylediklerinin arasında en çok hoşuma giden şu yakıt olarak yağ kullanılması olayı. Body ciler protein mi kullanıyordu ? İlk okulda öğretiyorlar zannedersem bunları. Vücudun temel enerji kaynakları sırasıyla karbo., yağ ve en son protein. Bunun sıralaması bilmiyorum belki marstan gelen birisi için :D farklı olabilir ama dünya da malesef.
 
  • Beğen
Tepkiler: nasuh
Scudo

gokhancan

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2008
Mesaj
797
Tepki
661
Şehir
istanbul/bayrampaşa
@raven1442

Karbonhidratlardan kaçmak manasız zaten. Yalnız karbonhidrat alımı bıçak sırtı gibidir ve kaynağı çok önemlidir.

Örneğin bir 100 gram çikolata ile bünyeye alınmış karbohidrat ile, 100 gram yulaf ezmesinden gelen karbohidrat arasında dunyalar kadar fark var.

Her iki koşuldada vücudunuza eşit miktarda karbohidrat giriyor.

Buradada ortaya su sonuç çıkıyor. İnsulin ( KAN ŞEKERİ ).

Kan şekerini düşük tutmak gerçek amacımız olacak. Bu ne demek oluyor? Vücudunuza aldığınız şekerli yiyecekler kana hızla karışır ve kan şekerimiz yükselmeye başlar. Cunku birden bire gelen yuksek enerji insulin hormonunu devreye sokuyor.

Bu hormon sizin kan şekerinizi düşürücektir, yalnız kan şekerinizin hızla düşmesi, tekrar hızla yükselmesine sebep olup sizi farkında olmadan daha fazla yüksek şekerli besinleri yemeğe itecektir. Bu arada insulin hızla kan şekerini düşürürken bu miktarı hemen depolara atar. Sonuc tatlı yiyeceklerin oluşturduğu aslında zayıf ama yağlı bir insan yapısı.

Tabi herkezin genetik yapısı aynı değil. Metabolizma hızlarına göre insanlar birbirinden ayrılır.

Ayrıca bu şu demek butun gun parklarda, sahilde orada burada spor yapan ve yürüyen insanlar görmeniz olasıdır. Ama zamanımda annemin arkadaşları hem yürüyüş yaparken hem de, damak zevklerini asla değiştirmeyerek incelmeyi ( zayıflamak demiyorum incelmek) umut ediyorlardı.

Butun insanların farkında olması gereken tek birşey varsa, illaki yağ yakmak için uzun mesafe koşucusu, sporcu vs olmanızada gerek yok.

Ayrıca faydalı antreman aralığından daha fazla olan bütün sporlar insana zarar verdiği bir gerçektir. Çünkü faydalı antreman sınırları dışına çıkıldığında, buna uygun bir beslenmeniz yok ise şahin marka otomobille limitleri zorlayıp 200 basmaya çalışmaktır.

Ayrıca kalbin büyümesi şöyle gerçekleşiyor, burada oksijen alımına ve dayanıklılığa bağlı olan uzun mesafe sporlarının nefes alışverişini yükseltiyor oluşu, dinlenme anında kalbin daha yavas çalışması (40 atım adedinin altında olabiliyor) ama bu yavaslık esnasındada daha iyi çalışması olağandır.

İnsanlar için en faydalı antreman tekniği HİİT dir. 1 dakikalık hızlı koşu ve 1 dakikalık yavas koşu şeklinde. Sabahları 20 dakika yapsanız yeter.

Beslenmeyi en iyi öğrenmek şart.

Bodybuilding sporunun siz bisiklet sürücülerine ne kazandıracağı yukarıda anlatılmıştır, Body building denincede aklınıza asla şişmiş vücutlar gelmesin. Çünkü bu çok zor ve cok zahmetlidir. Nerdeyse bu branşa başlayan 10 insandan 7 tanesi bir zaman sonra sıkılıyor. Aşırıda disiplin isteyen bir branş.

Yapılması gerekenleri anlattık. Ağırlık çalışmaları sayesinde mevcut kas dokunuz güçlenecek ve direnç artışı sağlanacak. Az ağırlık çok tekrarlar insanı oldukça güçlü yapar.

yukarıdada bahsedildiği gibi beslenmeniz bu işin temelini oluşturur. Parklarda ve bahçelerde yürüyüş yaparak inceleceğini umit eden ama bunu yaptıkları besinlerle yine kendileri yok eden bayanlar örneğide yabana atılacak bir örnek değildir.

SaygıLar.
 

Güney Tuncer

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Temmuz 2008
Mesaj
1.710
Tepki
2.838
Şehir
Ankara
Bisiklet
Giant
Hocam biliyoyorsun değil mi bitter çikolatanın glisemik değeri elmadan daha düşük. güzel bir besin aslında, yüksek kakao beyin için gerekli.

Yağ yakmanın en kolay yolunun ağırlık kaldırmak olduğunu yıllardır kalın kafalı arkadaşlarıma söyler dururum :). Amerika'da bu sonunda bir araştırma ile kanıtlandı. Şimdi zayıflama uzmanları ve doktorlar aşırı kilolu hastalarını ağırlık salonlarına gönderiyor. Tabi ABD'de. Bizim doktorlar halen leyla gibi.

Haftanın iki günü yalnızca 5er set bacak antremanı ile inanılmaz zayıflamak mümkün. 2004 de 120kg iken 2 ay içinde 87kg ye inip yarışma yapmıştım ben. Tabi bunun içinde 5 kg luk su diyeti de var ama sonuçta 20kg un üzerinde bir değer. Tabi bu kadar hızlı zayıflama için birazcık kas hacmi şart :). Büyük motorlu bir arabanın fazla mazot yakması gibi bişey bu.
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
Kan şekerini düşük tutmak diye birşey yok hocam, kan şekerini normal seviyelerde tutmak lazım.

Elmayla armut kadar fark var arada.

Sevgiler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hüseyin Gümüş

gokhancan

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2008
Mesaj
797
Tepki
661
Şehir
istanbul/bayrampaşa
@tayfur

allah iyiliğini versin bula bula onumu buldun.
 

Oxsy

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ekim 2006
Mesaj
1.899
Tepki
2.003
Şehir
İstanbul
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Focus
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@raven1442


:) :) Ben bodyciler protein kullanıyor gibi bir laf etmedim 1. si.

3 çeşit kalp büyümesi vardır :



1. Kavite Dilatasyonu: (Ventrikül boşluğu büyümesi, Volüm yükü, Sol ventrikül diyastol sonu çap büyümesi)
Endurans sporlarında görülür,
Periferik direnç düşmüştür,
Diyastolik basınç düşmüştür,
Venöz dönüş artmıştır,
Sol ventrikül volümü büyümüştür,
Bradikardi vardır (Diyastol uzaması)
Avantajları:
Kalbin verimli çalışması sağlanır,
Venrtikül kası fibrilleri daha kuvvetli kasılır.


2. Kassal Hipertrofi: (Sol ventrikül çeper kalınlaşması, Basınç yükü)
İzometrik statik tip kassal performanslarda görülür.
Çekiç atma, gülle atma, halter…
Aort basınçı 300 mm Hg çıkabilir.
Sol ventrikül çeperinde büyüme, kalınlaşma, hipertrofi (Septum ve arka duvar)
Ventrikül volümü değişmez veya çok az büyür.
Diyastolik basınç artmıştır.
Venöz dönüş azalmıştır (sınırlıdır).


3. Diğer bir kalp büyümesi ise yüksek tansiyon sonucu olan büyümedir. Patalojik bir durumdur sorun teşkil eder

Bu 3. şıkkı dier 2 siyle karıştırmayın.



Dier bir konuya dönelim. Bodyciler antreman sırasında yağ kullanmazlar( az kilo çok tekrar çalışmak hariç). 12 tekrar ve altındaki tekrarlarda kullanılan yakıt direk olarak glikojendir. 4 tekrarın altında ise fosfojen sistemi devreye girer.

Yağ yakmanız için düşük şiddette uzun süreli antreman yapmanız gerekmektedir.


Anaerobik enerji sistemi yağ kullanmaz. Çünki yağın yakımı glikojene göre çok çok zordur.



1 mol glukozdan (180 gr) laktik asit sistemi yolu ile 3 mol ATP,
Aerobik sistemde 1 mol glukozdan (180 gr) 39 mol ATP,
- Bu durum enerji üretimi ile ilgili oldukça önemli bir farklılıktır. Ayrıca aerobik sistem yağların enerji olarak kullanılabildiği tek sistemdir.
- 1 molekül yağ asitinin oksijenli ortamda parçalanması sonucu karbonhidratlardan çok daha fazla ATP üretimi sağlanır.
Aerobik sistemde proteinler de parçalanabilir ve ATP üretimine katkıda bulunabilirler, fakat proteinler vücutta genellikle enerji kaynağı olarak kullanılmazlar. Daha çok hücre yapımı, kan yapımı gibi yapısal işlevler için ve vücudun uzun süreli açlık durumlarında kullanılırlar.



Siz bunları ilkokulda ve çevreden görerek öğrenmiş olabilirsiniz. Mars ta da öğrenmiş olabilirsiniz ama dediğiniz gibi burası dünya ve dünyada kabul edilmiş doğrular yukarıda yazdıklarım...
 

makineci

Üye
Kayıt
9 Temmuz 2008
Mesaj
86
Tepki
70
Şehir
İstanbul
İsim
Kemal Serhat
Bisiklet
Merida
sağdaki resim iğrenç durmuş eski hali daha şeker:D
 

gokhancan

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2008
Mesaj
797
Tepki
661
Şehir
istanbul/bayrampaşa
@Oksal Özdöl

Bodybuilding işte bu yuzden butun sporların temelidir. Yukarıda bahsettiğimiz konular içerisinde, az ağırlık ve çok tekrarlı çalışmaların ve aynı zamanda iyi planlanmış antremanların en fazla 50-60 dakika hadi çok cok bilemediniz 1.30 saat süreceğini de söylemeniz gerekiyor.

Kas ve karaciğer glikojen depoları azaldığında yağlar devreye girer, benim burada yalın bir dil ve lisan ile anlatmaya çalıştığım şey buydu.

Anaerobik ve Aerobik egzersizler aynı anda olursa eğer yağ yakımı çok efektif oluyor.

Şimdi şöyle dusunelim burada arkadaşlarımızın anlaması için anlatıyoruz.

Sular akmıyor ve siz sular akarken evinizin deposunu suyla doldurdunuz. Bu durumda suyun bitmemesi için ne yaparsınız?

A : hızla su deposundaki suyu harcarsınız

B : Suyu idare ede ede kullanırsınız ve ara sıra su buldukça depo edersiniz.

Vücut sistemi böyle çalışır işte. Uzun mesafecilerin bedeni yapısı çelimsiz gözükürken, kısa mesafe yarışçılarının bedeni yapısı ise çok guclu gozukur. Bunun sebebi anerobik antremanlardır. Son araştırmalara göre anerobik antremanların metabolizma hızını oldukça yükselttiği tespit edilmiştir. Yani hem kas ve iskelet sistemi güçleniyor hem metabolizma hızlanıyor. Bu sayede uzun vadede cok asırı oranlarda yağ yakıyor ve çok zor geriye alıyorsunuz.

Uzun mesafenın en buyuk avantajı ise akciğerinizin kapasiteni çoook buyuk oranda yükseltiyor. Ancak herkez uzun mesafeci olamaz yani her insanın bunyesi farklı branşlar için uygundur. O yuzden antremanların kişinin genetik yapısına göre planlanmalı.

Burada esas olanı biz anlattık. Lee priest bir örnekti. Hangi dokuyu kaybetmesi gerekiyor insanların bunu anlaması için bir örnekti.

Kısa zaman aralığında yapılan diyetler, yanlış beslenme stilleri size sarkmış bir vücut yapısı olarak geri döner(YAĞ). Kas ve iskelet sisteminiz güçlenecekki uzun mesafelerdede başarılı olabilesiniz. Güçsüz bir kas iskelet sistemi ile hiç bir başarı sağlanamaz.

O yuzden bizde dedikki arkadaşlarımıza panik yapmayın, beslenmenizi gözden geçirin en önemlisi uygun bir beslenme, uygun antreman ve uygun dinlenme ile insanı bir voltran haline bile getireceğini unutmayalım.

En önemlisi ise sakin olmak ve vücudunuza zaman tanımaktır.

Bu arada verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bir kez daha az ağırlık ve çok tekrarlı sistemin insan vücudu için ne denli önemli olduğu sayenizde tescillendi.
 

omerrrr

Aktif Üye
Kayıt
16 Ağustos 2007
Mesaj
198
Tepki
116
Şehir
izmir
Hiç yogayı denediniz mi ? Şu an spor salonuna gidiyorum 1 hafta sonra çalıştığım şehre gideceğim için bırakacağım. Ama inanın bir insan fitness salonuna büyük kaslara sahip olmak için gitmez. Daha çok kendini iyi hissetmek içindir bu. Bazı sebeplerden dolayı size göre ince görünen kollarınızı da optimum düzeye getirmek için yapılan bir iş olabilir.
Kısacası bir amaç değil araçtır. Başka sporları yapma imkanı bulamadığınızda bence alternatif olabilir formunuzu korumak için. Ağırlık kaldırırken ne kadar geliştiğinizi değil mental olarak herhangi bir işin üstesinden gelebilme şevkinizi geliştirirsiniz.
Bir ara tv8 de yayınlanan yoga programı vardı yazın biraz çalışmıştım. İnanın bodybuildingle çalıştıramayacağınız heryeri çalıştırıyo bazı hareketler. Bir breakdance cının o yerdeki hareketi yaparken bileklerine uyguladığı kuvveti düşünün... yada bir tenis maçında sağa sola sıçrarken bacaklarınıza yüklenmeniz...Bodybuilding için çok alternatif var kısacası.
Saygılar..
 
  • Beğen
Tepkiler: Hüseyin Gümüş

gokhancan

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2008
Mesaj
797
Tepki
661
Şehir
istanbul/bayrampaşa
@omerrrr

Fitness ile bodybuilding arasında fark yoktur pek. Sadece fark birinde kas direncini arttırmaya, fit bir goruntuye kavusmak, diğerindeki amaç ise mevcut kas dokusuna hacim kazandırmak oluyor.

Fitness antremanlarında daha fazla makine kullanılıyor bu arada.

Spor salonuna 3-4 ay gidin, iddia ediyorum evinizdeki iki tane 5 kg lık dambıll ve bench press sehpasına sahip olursanız çalıştıramayacağınız hiç bir bölgeniz kalmaz. Ama önce öğreneceksiniz buda karşıdan öğrenilmiyor.

Bodybuilding ile vücudunuzun her bölgesini çalıştırabilirsiniz, ancak önce büyük ve geniş kas gruplarını çalıştırmanız gerekiyor. Nedir bunlar?

Bacaklar, kollar, miğde, omuz, göğüs. Önce büyük ve geniş kas grupları güçlenmeden o diğer kücük kas gruplarını çalıştırmamak gerekir. Yani kücük ve ufak bölgelere zaman harcamak daha sonraki iş onu anlatmak istedim. Yoksa her bölgeye ait kücük kas gruplarıda çalıştırılabilir.

Antreman bilgisi karşıdan öğrenilmez bir hocadan yardım istersiniz hocada kaliteli bir hoca olacakki sizinle ilgilenip size yardımcı olacak.

Yani Bodybuilding ve fitness vücudunuzun her bölgesini çalıştırabilecek iki spor dalıdır. Birde bunların yanına nefes almaya yönelik egzersizleri eklerseniz o zaman harika olur. En büyük örnek Diyafram Nefesi.

Kısaca herkezin yapabileceği :

Şınav çekmek, barfiks, ters barfiks, mekik, yan mekik, , ters mekik ve çakı gibi egzersizleride uygularsanız çok verimli sonuçlar alırsınız.

Zaten bahsettiğimiz spor salonuna ilk gittiğinizde al şu ağırlığı calıs demiyorlar. Eğer kendiniz yapabiliyorsanız kendi bedeni ağırlığınızla çalışınız. Bu cok guzel bir gelişme sağlarken daha fazlası için illaki Kondüsyon aletlerine ve kondüsyon antremanlarına ihtiyacınız olacaktır.

saygılar.
 

Güney Tuncer

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Temmuz 2008
Mesaj
1.710
Tepki
2.838
Şehir
Ankara
Bisiklet
Giant
@Oksal Özdöl

Sağdan soldan copy-paste yapacağınıza birazcık araştırmacı olsaydınız keşke. Biz burada neden-sonuç ilişkisinden bahsediyoruz. Antreman esnasında vücutta olan bitenlerle değil !!!

Wikipedia burayı bilirsiniz. Oradan bir alıntı :

The body's basal metabolic rate increases with increases in muscle mass, which promotes long-term fat loss and helps dieters avoid yo-yo dieting.[17][dubious – discuss] Moreover, intense workouts elevate the metabolism for several hours following the workout, which also promotes fat loss.[18]

Ne deniliyor : Vücudun bazal metabolizma hızı kas hacmi arttıkça artar ve bu sayede ciddi diyetler yapmadan uzun dönemli kilo kaybı gerçekleşir. Ayrıca, intense "burada anlamı %90 kapasitenin üzerinde ağırlık kaldırmak" antrman sonrası saatlerde metabolizma hızınızı yükseltir ve bu sayede yağ yakımını hızlandırır.
 

Oxsy

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ekim 2006
Mesaj
1.899
Tepki
2.003
Şehir
İstanbul
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Focus
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Olay ordan burdan copy paste değil. Antreman esnasında vücutta olanlar la antreman sonrasında vücutta olanlar çok farklı şeyler. Önce hangi konudan bahsettiğimiz iyi tayin edelim.

Daha büyük kas kütlesi bazal metabolizmayı arttırarak yağ yakımını hızlandırabilir. Ama amacı yağ yakmak olan bir insanada direnç antremanı vermek çok komik ve anlamsız olur. Çünki aerobik çalışmayla yakacağı yağ miktarı hem daha fazla hemde daha kısa sürede gerçekleşir.
 

gokhancan

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2008
Mesaj
797
Tepki
661
Şehir
istanbul/bayrampaşa
@Oksal Özdöl

İkisi beraber uygulanırsa uygun sonuç alınabiliyor. Direnç + kardiovasculer çalışmalar.

Gerçekten aerobik çalışmaların aşırısı kas yıkımlarına sebep oluyor. Buda kış dönemine girildiği vakit kas kayıplarının ne demek olduğu kendine oldukça açığa çıkarıyor. ( kış dönemi yağ depolamanın sıkça görüldüğü bir dönemdir ve ne kadar az kas yapısı o kadar çok yağ dokusu dengesidir bu denge)

Biz komplike bir sistemden bahsediyoruz.

Zaten bir kere musabık olan butun sporcular anerobik ve aerobik antremanları beraber yürütmek zorundalar.

Vücut bir bütündür. Yani vücudumuzun her bölgesi özenle çalıştırılmalıdır. Glikojenin kaslarda ve karaciğerde depolandığını unutmayalım.

Kaslarınızın direncini arttırmanız demek aynı zamanda glikojenin vücudunuzda daha yuksek miktarlarda barınması demektir.

Bu arada aerobik egzersizin kesinlikle anerobik egzersizden sonra uygulanması, yağ yakımını yüzde 200 arttırır.

Sağlam bir anerobik antremandan sonra glikojen depoları boşalır ve ardından sadece 20 dakika aerobik bile yapsanız, 2-3 aylık dönemde bunun verimini gözlerinizle gordugunuzde şaşırırsınız.

Vücudunuzun bir dizi dengeleri vardır.

Metabolizma = Anabolizma + Katabolizma

Siz uzun suren antremanlar sonucu katabolik yani yıkıcı etkiyi ortaya çıkarıyorsunuz.

1 saatlik antremanlar sonucu katabolik etki başlıyor.

Oysa yukarıda verdiğimiz örnekler içerisinde çok kısa süreli ama sert idmanlar yapan kısa mesafe koşucularına baktıgınız da anabolic etkilerin ne demek olduğunu gözlerinizle göreceksiniz.

Tabiki her branşında kendine özel beslenmesi, antrenörü, doktoru vb vardır. Yapıcı ve yıkıcı etkiler uzmanlar tarafından kontrol edilmek zorundadır. Çünkü performans yukselmesi ve düşmesi tamamen uzmanların ve sporcunun genetik yapısına bağlıdır.

Buradan egzersize ve spor yapmaya yeni başlayan insanların içine sık düştüğü hata uzun aerobik egzersizlerin kişi için mükemmel oldugunu sanmasıdır.

İnsan vücudunun temelini oluşturan iskelet ve kas sistemi çok hassas bir sistemdir ve çok dikkat edilmesi gerekir.

Yaşamın içerisine baktığınızda bile beslenmesi ve antreman bilgisi bozuk sporcuların ve şahısların oldukça sinirsel bozuk davranışlar sergilediğinide gözlerinizle görürsünüz.

Ben diyorumki her zaman için anerobik ve aerobik beraber olmak zorunda. Anaerobik denince illlaki aklımıza ağarlık olacak diye bişe yok. Yukarıda anlattık kendi vücut ağarlığınızı kullanarak istediğiniz sonucu almanız olasıdır.

Ama gidip bir antreman bilgisi yüksek bir uzmandan yardım isterseniz çevremizde bulunan spor salonları bu işin uzmanları ile dolu gidin yardım isteyin çekinmeyin dedik.

Çoğu sporcu ve şahıs antremanın ne olduğunu bilmiyor. Allah muhafaza bilinçsiz yapılan her hareket ve egzersiz yaşamınızda bir daha istediğinizi yapamamanıza bile sebep olabilir.

saygılar.
 

Hüseyin Gümüş

Daimi Üye
Kayıt
12 Ağustos 2008
Mesaj
246
Tepki
116
Şehir
izmir - Aliağa
Amma uzamış gitmiş konu ya
ortada hiç işe yarar bir şey yok
şimdi gökhancım senin dediğin doğru ve yanlış karşılaştırması iki ayrı spor dalından bahsediyor bunlardan doğru olanlar fitness ı yanlış olanlar bizim tabirimizle badicileri tarif ediyor. Kolları 50 cm. üzerine çıkmış hiç bir insan bunu doğal yollardan yapmamıştır yapamazda bunu iyice araştır. bu arada hiç bir insan 45 günde o kadar yağı yakamaz 3-4 aylık bir diyet sonucu o görüntü çıkıyor ortaya
fitness nedir : az kilo çok tekrar ne işe yarar : vücuddaki kasları güçlendirmeye dayanıklı olmaya ve estetik bir görünüme sahip olmaya yarar.
badi nedir : az tekrar çok kilo kasları şişirmeye yani büyümesini sağlamaya yarar. Biz burada spordan bahsediyoruz 1 tekrar göğüste 190 kg. ağırlığı kaldırmak kimin ne işine yarar ? nasıl bir direnç sağlar bize ? 30dk. koşsunlar da görelim bakalım ciğer dalak nasıl şişecek.
Bu arada şu ağırlığın zayıflamaya etkisine gelirsek bu da ağırlığın vücudu çok fazla yormasından çok enerji kaybetmekten kaynaklanıyor...
Ben yaklaşık 4 sene badi yaptım ve uzun zamandır yapmıyorum vücudum sıradan değil herkes görünce çalıştığımı anlıyor ama kimse benden ürkmüyor çünkü doğal yaptım...
Body building in spor olamaz dememin sebebi DOPİNG testleri
ben bundan 5-6 yıl önce belki daha da fazla olabilir TR vücut geliştirme yarışmasında insanların doping testlerinde başkalarının idrarını verdiklerini gördüm !!! söyleyin bana bu nasıl bir spor olabilir ? bir insan vücuduna doping enjekte ederek nasıl sağlıklı kalabilir ?
şuan RAMBO nun son filmini izleyin çene yapısının suratının ne hale geldiğini görün ve tekrar bu badi olayını bir düşünün....

Sevgili Gökhan ben sana herhangi bir atıfta bulunmuyorum kimse üzerine alınmasın ben tecrübelerimi aktarıyorum sizlere... Sen işin üst tabakasını görmüşsün Ben hocamın hocasının yarışmadaki halini görünce adamı tanıyamamıştım... Bir insan bu kadar kısa süreede nasıl bu hale gelir demiştim.. En basit örneği şuan kafasında saç yok ve her badici estetik cerraha gidip göğsünün ucundaki yağ bezesini aldırmıştır... Ben bunu benim hocamda da gördüm Türkiye +90 şampiyonunda da gördüm...
Lütfen Fitness ve Vücut geliştirmeyi birbirine karıştırmayalım hatta Fitness kelimesi yerine Kondisyon geliştirme diyelim... Ağırlık kaldırmak her zaman işe yarar ama kg. arttırmadan tekrarları arttırarak.
 

Hüseyin Gümüş

Daimi Üye
Kayıt
12 Ağustos 2008
Mesaj
246
Tepki
116
Şehir
izmir - Aliağa
@raven1442


bence sorman gereken soru bu adamın nasıl üstteki fotoğrafa dönüşebiliyor olması...
 

gokhancan

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2008
Mesaj
797
Tepki
661
Şehir
istanbul/bayrampaşa
Sayın dostum. Kesinlikle yanlış anlamadım bilakis sevindim. Cunku steroidler (hormon ve hormon bileşimleri) kullanılmasına bende karşıyım. Tabiki bodybuildingi doğal yollardan yapmassanız, doktor kontrolünden geçmesseniz sorunlar yaşayacaksınız.

Ama konunun başından beri üstüne basa basa anlatıyorum. Doğal beslenme, doktor kontrolü ve sağlıklı bir antreman programı ve sabır ile kendinizi şu anda olduğundan daha fazla güçlendireceksiniz.

Lee priest örneği sebebini anlattım. Cunku insanlar rejim yapıyorlar bakın bunun adına diyet diyemiyorum malesef. Diyet sağlıklı beslenmektir.
Beslenme rejimine giren insanlar tartı uzerine çıkıyorlar yapılan bilinçsizlikler sonucu su ve kas kütlesine kaybediyorlar. Sonra kendi kendilerine seviniyorlar. Bir müddet sonra bir bakmışsınız aynı kişi balon gibi olmuş :D

Ben bunların örneklerini gözlerimle gördüm. Ayrıca size iddia ediyorum 2 tane 5 kiloluk dambell ve bir bench press sehpası ile hiç bir salona gitmeden ev ortamında duzenli 2-3 gunde bir 1 er saat çalışarak duzenli beslenerek istediğiniz forma girmeniz hem mümkün, hemde sağlıklı olmanız mumkun.
Ama ben bunun kolay olacağını söylemiyorum. Cunku hiç kimse zorluk çekmeden birşeyleri başarmak istiyor. Örneklerini sayısız şekilde verdik.

Örnek 1 : Kendini poşetlere sarıp parklarda ve bahçelerde yürüyen insanlar.

Örnek 2 : Her gun spor yapan ama asla beslenme alışkanlıklarını değiştirmeyen
insanlar.

Örnek 3 : Doktor yüzü görmeyen antreman yapmayan insanlar.

Bu işin temel ve altın kuralı 3 adet olduğunu unutmayalım.

%65 beslenme

%15 egzersiz

%20 dinlenme

Ben buradan sadece arkadaşlarımı uyardım. Bu gunun yarını var geleceği var. Çağımızın bir takım hastalıkları var.

Ve üstüne basa basa dedikki sabırlı olun ve az ağırlık çok tekrarlı çalışmaları yapın.

Doktora gidin, antremanın ne olduğunu öğrenin. Kısaca bilinçlenin mesajı verdik.

Yoksa bende tutup kendime vg geliştirme şampiyonlarını örnek almadım almamda zaten.

Ben uzun bir zaman zarfı zamanımı antreman programları ile geçirdim. Şimdi birisi çıkıp 5 saat aç karnına bisiklet e binip sağlıklı bir şekilde, katabolizmaya uğramadan yağ yakacağını dusunuyorsa ben baska birşey demiyorum.

1 saatten uzun antremanlar daha uygun ve efektif beslenme ister.

İnceleyin bu işin uzmanlarını, en son yüzücü şampiyon micheal phelps gunde 12.000 kalori enerjiyi neden alıyormuş bunuda açıkladık.

Düzensiz, planlanmamış bir yaşantısı olsa bu rekorları kırabilirmiydi?

İnsanlar zor olanı kabullenmekte güçlük çekiyorlar malesef. Buda çağımızın hastalığı durumunda.

Sporda başarılı olan insanlar sabırlı insanlardır ve kim olursa olsun gerek kendi vücut ağırlığı gerekse anerobik antremanları yapmıştır.

Ama tabi herkez uygulamak zorunda değil. Ben uyguladığım yolu anlattım ve başarılıda oldum.

İstedimki diğer arkadaşlarımızda bilinçlensin.

saygılar.
 

lord

Üye
Kayıt
30 Temmuz 2008
Mesaj
88
Tepki
23
Şehir
istanbul
hgumus kardes! uzun mesafeciler cabuk mu olur? pehhhh..allah iyiligini versin..
 

Hüseyin Gümüş

Daimi Üye
Kayıt
12 Ağustos 2008
Mesaj
246
Tepki
116
Şehir
izmir - Aliağa
@lord

Ben öyle bir iddada bulunmadım
anlamadığım bir konu ama banada saçma geldi :)
uzun mesafe koşup vücudun direncini normal insanın en az 5 katı arttıran birisi kolay ölmez be abi :) (bu benim şahsi fikrim bilimsellik girmesin kimse bir şey anlamıyor o zaman )


Bu arada gökhan kardeş üstteki yazı şimdi cuk oturmuş, benimde bahsetmek istediğim buydu zaten

Arkadaşlar uzak durun dopinglerden...
 
  • Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu

Fearless54

Üye
Kayıt
8 Şubat 2021
Mesaj
1
Tepki
1
Yaş
40
Şehir
Sakarya
İsim
Murat Yilmaz
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Oxsy hocam öncelikle selamlar saygilar.
konu eski lakin benim bu aralar baya kafa yorduğum ve araştırma yaptığım bir konu müthiş açıklama yapmissiniz araştırma yaparken kendimi burada buldum hatta konuyla ilgili sizden bilgi alıp iletişime geçebilmek icin foruma üye oldum. Güzel bir beslenme kaynağı istifade etmek isteyen icin. Hocam ben efedrin konusuna takildim bu aralar ben haftada 2 gün antrenman yapip Vg bir gün off verip calisiyorum. Lakin haftanın ilk göğüs antrenmanini ağır yani 10 veya 12 tekrar şeklinde haftanın ikinci göğüs antrenmanini 20 veya 25 tekrarlı calisiyorum. Efedrin kullanıyorum lakin bunu direk olarak degil bi şurup olarak içiyorum. Efedrin kahve asprin şeklinde hayatında bu kadar terlediğinmi ben hatırlamıyorum. Ayrıca duvara çarpma diye tabir edilen maraton kosucularinin 30. Km den sonra bir anda glikojen depolarının bosalmasiyla birlikte karşı karşıya kaldıkları durumla karşılaşmaya başladım bu ara bütün dengem bozuluyor. Eve gidiyorum soda ayran tuz filan baktim olmuyor vitargo tarzı bisey kullanmaya karar verdim. Efedrinlede ilgili yine bu forumlardan birinde glikojen depolarının çabucak boşalttığını yazmışlardı. Ben her sabah evde 50 d bisiklet akşamda vg yapiyorum. Beslenmem basmati pirinc kiyma tavuk protein tozu yumurta yeşillik muz elma portakal şeklinde bendeki bu dengesizliği düzeltemedim maltodekstrin tarzı bi ürünmü kullanayim acaba glikojen depolarını doldurmak icin haftada en az 15 antrenman yapiyorum. Şimdiden teşekkür ederim forum kurallarını bilmiyorum yanlis bisey yazdıysam affola
 
  • Beğen
Tepkiler: M.İhsan

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Fearless54
Efedrin benim bildiğim kadarıyla doping ilacı. Hatta bu yüzden madalyası alınan halterciler olmuştu.