Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Margarinle beslenmek

Konu, 'Sağlık - Antrenman - Beslenme' kısmında hulyaars tarafından paylaşıldı.

  1. hulyaars

    hulyaars Forum Demirbaşı

    Kayıt:
    20 Şubat 2007
    Mesajlar:
    464
    Beğeniler:
    233
    Şehir:
    ankara
    Seviye:
    Arkadaşlar gıda mühendisi olan bir arkadaşımın gönderdiği mailde bir kimyacının margarin üzerine yaptığı tezinin sonuçlarından bazıları şöyle:
    -margarin plastikten 1 molekül farklıdır
    evde yapabileceğiniz bir deneyle margarini 2 gün dışarda bıraktığınızda üzerinde sinek olmadığını, çürümediğini görebilirsiniz çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbirşey gelişmez mikroorganizmalar bile yerleşmez çünkü neredeyse plastiktir ve margarinle yapılan tost evinizdeki plastiği eritip tosta sürmekten farksızdır.Margarin paketlerinin üzerine sağlığa zararlıdır yazılmalıdır diyede eklemiş.

    Ben margarinli yemekleride daha çok seviyorum maalesef.Kalbe zararlı olduğunu damarları tıkadığını biliyorum bilimsel anlamda bu bilgilerin gerçekliğini analiz edemem ama sizlerle paylaşmak istedim ve bilgisi olan arkadaşlarında yorumlarını alabiliriz.
    Sağlıkla kalın:)..
     
    Uğur Taşdemir, Alican ve Hasan Çağri bunu beğendi.
  2. basar

    basar Kıdemli Üye

    Kayıt:
    6 Kasım 2006
    Mesajlar:
    383
    Beğeniler:
    211
    Seviye:
    Alışkanlığınızı değiştirebilirseniz çok iyi olur.
    Ben hiç margarin tüketmiyorum, çok da zor değil.

    Damarları tıkadığı doğru. Küçük çocuk bile yese zarar verirmiş.
    Daha kaliteli yağ ile birlikte tüketilerek zararı azaltılabiliyormuş.
    Kaliteli yağlar: Balık, zeytin ve fındık yağı.

    Piyasada tereyağı aromalı ve daha az doymuş yağ içeren "kalp dostu" reklamı ile satılan yağlar (bunların da sıvı olanları) veya tereyağı (gerçek) da bunlara göre tercih edilebilir.

    Bü tür yağlar sadece ilerki yaşlarda kalp sorunu yaşamanıza neden olmaz aynı zamanda gençken de dolaşım bozukluklarına neden oluyormuş. (Selülit) ;)
     
    hulyaars ve Hasan Çağri bunu beğendi.
  3. ismailofli

    ismailofli Bisikletkolik

    Kayıt:
    7 Ocak 2006
    Mesajlar:
    1.033
    Beğeniler:
    468
    Şehir:
    istanbul
    Seviye:
    Margarinle beslenmek...!:eek:
    Olmaz öyle şey...:in:
     
  4. Hasan Çağri

    Hasan Çağri Onursal Üye

    Kayıt:
    12 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    4.584
    Beğeniler:
    4.962
    Şehir:
    Bostancı, İstanbul
    Bisiklet:
    Specialized
    Seviye:
    Her zaman ayçiçek yağı ve zeytinyağı kullanıyorum... Tek başımaa yaşadığım için buna dikkat edebiliyorum... Sadece pilav gibi tereyağsız olmaz diyebileceğim yiyeceklerde katı yağ kullanıyorum...
     
  5. basar

    basar Kıdemli Üye

    Kayıt:
    6 Kasım 2006
    Mesajlar:
    383
    Beğeniler:
    211
    Seviye:
    Tereyağı, ayçiçek yağından daha iyiymiş diye okumuştum. Emin değilim doğruluğundan...
     
  6. Hasan Çağri

    Hasan Çağri Onursal Üye

    Kayıt:
    12 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    4.584
    Beğeniler:
    4.962
    Şehir:
    Bostancı, İstanbul
    Bisiklet:
    Specialized
    Seviye:
    Valla bilmiyorum ama tek bildiğim havansal yağların daha yüksek kötü kollestrol içerdiği...
     
  7. hulyaars

    hulyaars Forum Demirbaşı

    Kayıt:
    20 Şubat 2007
    Mesajlar:
    464
    Beğeniler:
    233
    Şehir:
    ankara
    Seviye:
    benim kuzenimde gıda mühendisi piyasada satılan pek çok tereyağınında margarinden çok farklı olmadığını söylemişti.Elbetteki herkes zeytinyağı tüketmeli kalbimiz ve sağlığımız için.

    Bize sürekli zeytin üreticisi tanıdıklardan işlenmemiş zeytinyağları geliyor litrelerle ve babam önüne gelen herşeye kullanıyor ve annemin yemekleri margarinli olduğu için annemin yemeklerini ve ankarayı özlüyorum:) Allahın bana hediyesi olarak hiç selülit sorunum yok(yediğim tüm tatlı ve çikolatalara rağmen) önerileriniz için teşekkürler:)
     
  8. Alican

    Alican Bisikletkolik

    Kayıt:
    31 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.295
    Beğeniler:
    821
    Şehir:
    Acıbadem, İstanbul
    Seviye:
    Yengem Hurriyet bilim eki tercumaniydi bir donem..
    O zamanlarda cevirdigi birseyden sonra Tereyagini bize yasaklamaktan vazgecti...
    Cunku ''Tereyagini zararli sanip yememekle, kendimize daha fazla zarar verdigimiz'' aciklaniyormus yazida...
    Dolayisiyla limitini aksatmadan tereyag yenmesi oldukca yararli...
    Ornegin kibrit kutusu buyuklugu 50 yasa kadar sorunsuz yenebiliyor...
    Ondan sonra yarim kibrit kutusuna ceviriyorsunuz...
    Cunku metabolizma hiziniz yavasliyor...

    Ve ben margarin hic kullanmiyorum...
    Cunku o mail bana 2 yil once geldiginde, icinde yazan(yukaridada yaziyor) birseyi denedim ve kendi gozlerimle gorunce...Yememeye karar verdim...

    Sinek deneyi...1 hafta biraktigim margarinin ustunde sadece toz vardi...

    Zeytinyagi ve tereyagi iki guvenilir yagdir...Bende onlari kullanmaya devam edecegim..:)
     
  9. hulyaars

    hulyaars Forum Demirbaşı

    Kayıt:
    20 Şubat 2007
    Mesajlar:
    464
    Beğeniler:
    233
    Şehir:
    ankara
    Seviye:
    Ama şuvarki bahsedilen tereyağları köylerde falan yapılan hakiki tereyağı.Piyasada satılan tereyağlarının margarinden çok farkı olmadığını sanıyorum bunu erittiğinizde kokusundanda anlayabilirsiniz.Balda sağlıklıdır ama maalesef ballar bile hakiki değil şeker katkılı bununda şekerli bir tatlıdan farkı yok.
     
  10. bisikletci

    bisikletci Bisikletkolik

    Kayıt:
    19 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.253
    Beğeniler:
    362
    Şehir:
    Abu Sari
    Seviye:
    Margarin = Resmen vücutda depolanan yağ ... Vücutta yağın ne ölcüde zararlı oldugunu sanırım biliyorsunuzdur ..
     
  11. jimi1984

    jimi1984 Kıdemli Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    289
    Beğeniler:
    104
    Şehir:
    istanbul - çekmeköy
    Seviye:
    Tereyağı(DOYMUŞ YAĞ)= Sanıldığının tam aksine yememiz gerek,sağlıklı olan yağdır..Sebebi çok basit.Doğal olarak kendi kendine doymuş yağ oranı yüksek...Yanı katılaşmasında hiçbir dışsal,molekülsel oynama yok! Doğal...Doğal olan hangi besin maddesi zararlıdır?

    Margarin(DOYURULMUŞ YAĞ)=Reklamlardanda dikkat ederseniz "doymuş yağ oranı yüksek" derler..Doymuş yağ oranı evet güzel birşey ama nasıl doymuş?Doğal yollarla mı? Elbette hayır..Sebebi doğası..Normalde sıvı halde ve doymayan yağı labarotuar ortamında doyurulup katılaştırılmasından dolayıdır...
    Zaten konuyu açan arkadaşında dediği gibi sadece bir molekül fark var plastikle..Plastiği eritip ekmek arasına koyar yerseniz anca okadar yararlı olur :)

    *Doğal Tereyağı düzgün,dozunda tüketildiğinde kolestrolü azıtmaz tam aksine düzenler :) Damarları tıkamaz aksine damar sertliğini önlemede yardımcı olur.

    **Köylerde yaşayan teyzeler,amcalar,nineler,dedeler??? Hiç düşündünüz mü?
    Neden çok yaşadıklarını :) Tükettikleri herşey doğal..Ve doğu kültürü olan arkadaşlar bilirler ki her yemekde bolca tereyağı vardır.Eğer kolestrolü artırsaydı önce köydeki ninelerimize dedelerimize zarar verirdi :)
     
    Alican bunu beğendi.
  12. Ergün Gündoğar

    Ergün Gündoğar Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    13 Eylül 2004
    Mesajlar:
    679
    Beğeniler:
    216
    Şehir:
    Tuzla - İstanbul
    Seviye:
    Margarini dışarıda bekletirseniz bozulur. Bozulmaz, plastikten farkı yok, vb bunlar şehir efsanesi.

    Ayrıca sinek margarine konmaz, bu çok normal, sinek karbonhidratı sindirebilir, yağı sindiremez.
     
  13. Daywalker

    Daywalker Kıdemli Üye

    Kayıt:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    206
    Beğeniler:
    179
    Şehir:
    İzmir
    Seviye:
    Kesinlikle katılıyorum. Tereyağı ile margarin arasında besin değerleri olarak dağlar kadar fark var. Gerçekten de köylerdeki insanların şehirlilere göre dayanıklı ve sağlıklı olmalarının temelinde bu tarz doğal bir beslenmenin çok büyük etkisi var...
     
  14. Alican

    Alican Bisikletkolik

    Kayıt:
    31 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.295
    Beğeniler:
    821
    Şehir:
    Acıbadem, İstanbul
    Seviye:
    En iyisi koyde yasamak:p...
    Kapatip gidecem bu vucudu Bodrum'a yerlesicem:eek: :D
    (Daha yeni kactik:p)
     
  15. hulyaars

    hulyaars Forum Demirbaşı

    Kayıt:
    20 Şubat 2007
    Mesajlar:
    464
    Beğeniler:
    233
    Şehir:
    ankara
    Seviye:

    Bunlar şehir efsanesi derken margarin tüketilmelidir bu tez yanlıştır gibi bilimsel!!! bir yorummu yaptınız acaba.Ayrıca köylerde zaten doğal ürünlerle beslenildiği için(hala öyledir sanırım) sadece şehir efsanesi olabiliyor bunlar:)
     
  16. motobecane_mirage3

    motobecane_mirage3 Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    52
    Beğeniler:
    21
    Şehir:
    eskisehir
    Seviye:
    evet margarin yerine zeyinyağı vb. yağları tüketmek çok daha sağlıklı bu tartışılmaz bir gerçek ancak plastik ve margarinin arasında sadece bir molekül farklı diye, konuya bu kadar basit yaklaşmanın çok doğru ve bilimsel olmadığını düşünüyorum. bir çok kimyasal madde ve plastik malzemenin sadece bir molekül farklı, ama kimyasal ve fiziksel özellikleri, kullanım alanları çok farklı. hatta molekülleri tıpa tıp aynı olup, sadece molekül dizilişleri farklı olan ve çok farklı özellik gösteren bir çok kimyasal var, özelliklede organik kimyada.
     
  17. jimi1984

    jimi1984 Kıdemli Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    289
    Beğeniler:
    104
    Şehir:
    istanbul - çekmeköy
    Seviye:
    Margarin+1 molekül=Plastik olayı aslında öyle değil...
    Margarini plastikden ayıran tek şey bir molekül farktır..Ama bu fark margarini erimiş plastik yapmaz :) Ama tehlikeli olduğunuda değiştirmez...

    Bilim adamları tarafından tespit edilmiştir kanıtlanmıştır..Şehir efsanesi değildir..
    Bilim teknik dergisinde okumuşdum bu olayı.
     
  18. Murat CER

    Murat CER Onursal Üye

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.072
    Beğeniler:
    1.264
    Seviye:
    "kalp dostu" olarak satılan ürünlerin de aslında margarinden farklı olmadığına dari bir şeyler ya okudum, ya duydum..kaynaktan emin değilim.

    konu hakkında fikri olan arkadaşlar var ise ve bilgilendirirlerse sevinirim.
     
  19. çağatay_çankaya

    çağatay_çankaya Onursal Üye

    Yaş:
    29
    Kayıt:
    18 Eylül 2004
    Mesajlar:
    2.828
    Beğeniler:
    844
    Şehir:
    İstanbul / Eyüp
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    mis gibi tereyağmız var abiler yaa sallayın margarini
     
  20. Hakan Yazman

    Hakan Yazman Onursal Üye

    Kayıt:
    31 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4.039
    Beğeniler:
    5.678
    Şehir:
    Alanya/İstanbul
    Seviye:
    Arkadaşlar sağlığına vücuduna kıymet verenler katı yağları, margarini tüketmemelidir, tereyağı da katı bir yağdır ve sütteki ağır yağları içerir genelde tüketilmemelidir kanımca. Bu tür yağlar vücudu damarları tıkar, sindirimi güçleştirir, hayat tadımızı kaçırır...

    İyi yağlar: Zeytinyağı, sıvı yağlar, avakado, çiğ fındık, çiğ badem ceviz vs
    Burda önemli bir noktaya dikkat çekeceğim, yağları pişirmeyiniz, yağları pişince vücuda yararı azalır hatta pişme ısınma derecesine göre zararlı hale gelir. Örneğin çiğ fındık faydalı, kavrulmuş fındıktaki yağ vücut için iyi değildir ve kilo alımına da neden olur.