Salih Dinçer
Forum Bağımlısı
- Kayıt
- 30 Haziran 2011
- Mesaj
- 1.002
- Tepki
- 691
- Şehir
- İstanbul
- Bisiklet
- Sedona
Bugün ilginç bir şey denedim; kas ağrıları pahasına, antrenman öncesi laktik asit içerikli kahvaltı yaptım. Tam 220 gram makarna üzerine 140 gram yoğurdu döküp (06:00'da) söylemesi ayıp afiyetle yedim...
Üstelik yoğurdun son kullanma tarihi (06.10.2011) iki gün geçmişti ama ekşimemişti. Malumunuz yoğurt laktik asit içeren en yoğun gıdalardan ve fermante olduğu için yaşayan bakteriler var. Yoğurt ekşidikçe laktik asit oranı doğal olarak artıyor. Ayrıca sosun içinde dün geceden karıştırılan sarımsak vardı.
Deney sonucunu daha fazla uzatmadan açıklıyorum:
Sabah 7 sularında Ümraniye'den Avcılar'a gitmek üzere yola çıktım. Git gel tam 100 km. ve şu ana kadar (henüz dönüşteyim) farklı hiç bir ağrı hissetmedim. Aslında 07:45 vapuru ile 10:00-12:00 arası bisiklet kullanmadım.
Sorum şu: 8 saatin 2 saat 15 dk.'sı hariç yolda olduğum müddetçe bu laktik asit nereye gitti?
Üstelik yoğurdun son kullanma tarihi (06.10.2011) iki gün geçmişti ama ekşimemişti. Malumunuz yoğurt laktik asit içeren en yoğun gıdalardan ve fermante olduğu için yaşayan bakteriler var. Yoğurt ekşidikçe laktik asit oranı doğal olarak artıyor. Ayrıca sosun içinde dün geceden karıştırılan sarımsak vardı.
Deney sonucunu daha fazla uzatmadan açıklıyorum:
Sabah 7 sularında Ümraniye'den Avcılar'a gitmek üzere yola çıktım. Git gel tam 100 km. ve şu ana kadar (henüz dönüşteyim) farklı hiç bir ağrı hissetmedim. Aslında 07:45 vapuru ile 10:00-12:00 arası bisiklet kullanmadım.
Sorum şu: 8 saatin 2 saat 15 dk.'sı hariç yolda olduğum müddetçe bu laktik asit nereye gitti?