Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Kilometre Saatini çalıştıramadım..

Konu, 'Elektrik - Elektronik' kısmında Kkazim tarafından paylaşıldı.

  1. Kkazim

    Kkazim Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    10 Mart 2008
    Mesajlar:
    783
    Beğeniler:
    651
    Şehir:
    Bolu
    Seviye:
    Yeni aldığım km saatini kendimce taktım ama bir türlü çalıştıramadım. Doğru takıp takmadığımdan emin değilim, bu yüzden sizlere danışmak istedim. Belki bozukluk vardır, belki de benim becereksizliğim.
    Parçaları jant teline ve maşaya taktım, fakat saat çalışmasına rağmen km hep 0,0 görünüyor. Taktığım parçaların fotoğrafını da çektim, buraya koyuyorum bakıp hata olup olmadığını söyleyebilirseniz sevinirim..

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. Kir-pi

    Kir-pi Biyomedikal Enginar

    Kayıt:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    858
    Beğeniler:
    252
    Şehir:
    ANKARA-ESKİŞEHİR
    Bisiklet:
    Cube
    Seviye:
    Janttaki parça alıcının tam önünden geçiyor dimi?
     
    Süleyman Onur Dülger ve Kkazim bunu beğendi.
  3. proteo

    proteo Aktif Üye

    Kayıt:
    7 Şubat 2007
    Mesajlar:
    129
    Beğeniler:
    94
    Şehir:
    Antalya
    Seviye:
    Jant teline taktığınız parçanın metal yüzeyi değil diğer plastik kısım aktarıcının karşısına gelmeli..
     
    Kkazim bunu beğendi.
  4. Kkazim

    Kkazim Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    10 Mart 2008
    Mesajlar:
    783
    Beğeniler:
    651
    Şehir:
    Bolu
    Seviye:
    Son resimde göründüğü gibi alıcıyı, janttaki parçanın tam karşısına gelecek şekilde ayarladım, arada da yaklaşık 1cm mesafe var.
     
  5. Kir-pi

    Kir-pi Biyomedikal Enginar

    Kayıt:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    858
    Beğeniler:
    252
    Şehir:
    ANKARA-ESKİŞEHİR
    Bisiklet:
    Cube
    Seviye:
    Peki göstergenin takılan yerine tam oturduğundan eminmisiniz?
     
  6. proteo

    proteo Aktif Üye

    Kayıt:
    7 Şubat 2007
    Mesajlar:
    129
    Beğeniler:
    94
    Şehir:
    Antalya
    Seviye:
    Fotoğrafta sanki jant telinde ki parçanın metal kısmı aktarıcıya bakıyor gibi görünüyor. Ben mi yanlış görüyorum bilemiyorum.


     
    Kkazim bunu beğendi.
  7. Kkazim

    Kkazim Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    10 Mart 2008
    Mesajlar:
    783
    Beğeniler:
    651
    Şehir:
    Bolu
    Seviye:
    Neredeyse 360 derece her yöne döndürerek denedim ama malesef olmuyor. Daha önce hiç bağlamadığım için sorunun ne olduğu hakkında da bir fikrim yok. Acaba saat kısmından da bir ayarlama yapmak filan mı gerekiyor?
     
  8. proteo

    proteo Aktif Üye

    Kayıt:
    7 Şubat 2007
    Mesajlar:
    129
    Beğeniler:
    94
    Şehir:
    Antalya
    Seviye:
    Saat kısmında elbette ayar yapmanız gerekiyor. Tekerleğin bir turda kat ettiği mesafeyi girmeniz gerekiyor. Bu arada jant telinde ki parça ile oynamanıza gerek yok lastikli kısım aktarıcıya bakmalı. Metal kısım sadece janta tutunmak için görev görüyor.

     
  9. Kkazim

    Kkazim Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    10 Mart 2008
    Mesajlar:
    783
    Beğeniler:
    651
    Şehir:
    Bolu
    Seviye:
    saat ayarına baktım, eğer yanlış yere bakmadıysam dediğiniz yere default 3.155 değeri girilmiş.

    @kir-pi
    gösterge tam oturuyor gibi görünüyor..
     
  10. proteo

    proteo Aktif Üye

    Kayıt:
    7 Şubat 2007
    Mesajlar:
    129
    Beğeniler:
    94
    Şehir:
    Antalya
    Seviye:
    Bakın bende buradan öğrendim. Sağolsun arkadaşlar oldukça yardımcı oldu. Keza oldukça basit ilk kez kullanan içinse ilk başta karışık gibi geliyor. Km saatiniz hangisi bilmiyorum ama ayarlar açısından bir fark olacağını sanmıyorum. Lastik turunun değerini girdiğinizde ve de jant telinde ki parçanın aktarıcıya doğru baktığına emin olduğunuz da problemsiz çalışacağına eminim.

    http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=24917&page=3

     
    Kkazim bunu beğendi.
  11. Kkazim

    Kkazim Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    10 Mart 2008
    Mesajlar:
    783
    Beğeniler:
    651
    Şehir:
    Bolu
    Seviye:
    Söylediğiniz ayarları girdim. Bir değişiklik olmadı. Daha sonra alıcı verici arasında bir problem olup olmadığını kontrol etmek için jant telindeki parçayı çıkardım. Elimle maşadaki alıcının çok yakınına getirdim daha sonra uzaklaştırıp tekrar yakınına getirdim ve km saatinin bu şekilde çalıştığını gördüm. Ama tekrar jant teline taktığımda yine çalışmıyor. jant telindeki parça ile diğer parça arasında yaklaşık 1,5 cm filan var ama bu mesafeden algılamıyor. kitapçığına göre 2cm ye kadar algılamsı gerekiyor. Bu sorunun neden kaynaklandığı hakkında fikri olan var mı acaba?
     
  12. gurol

    gurol Onursal Üye

    Kayıt:
    15 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.744
    Beğeniler:
    3.119
    Şehir:
    Kapadokya
    Seviye:
    Mesafeyi yarım santimetreye indirebilirsiniz. Benimki bir kaç mm'den geçiyor. Eğer bu kadar yaklaşmıyacak noktada ise maşa üzerinde alıcıyı teker merkezine yakın monte edebilirsiniz. Aynı oranda mıknatısı da kaydırmayı unutmayın.
     
    Kkazim bunu beğendi.
  13. Kkazim

    Kkazim Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    10 Mart 2008
    Mesajlar:
    783
    Beğeniler:
    651
    Şehir:
    Bolu
    Seviye:
    Dediğiniz gibi mıknatıs ve diğer parçayı getirebildiğim kadar merkeze getirdim, üstüne alıcıyı maşanın sol koluna değil de sağ koluna taktım, böylelikle aradaki mesafe iyice azalarak sorun çözüldü. Yardım eden herkese çok teşekkür ederim.