Kaloriler

Kayıt
4 Haziran 2009
Mesaj
43
Tepki
111
Şehir
Zonguldak
Selam Merhaba arkadaşlar dün 2amortisörlü bisikletime km saati taktım ve 65 yaptım en fazla eve geldıgmde baktımkı toplam 30km yapmısım tahminen kaç kalori yakmışımdır
 
Scudo

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
@Ufuk Sarıcık

Bu verilerle yapılan tahmin gerçekten oldukça uzak olabilecektir.

Nabız seyrine göre yapılan kalori yakım tahminleri daha isabetli olur.

Ama yine de at bi rakam Mesut abi dersen;
"bir poşet cipsin kalorisinden fazla yakmamışsındır" :)

Selam ve sevgiler.
 

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ekim 2004
Mesaj
3.960
Tepki
5.442
Şehir
Alanya/İstanbul
@Ufuk Sarıcık

Mesut hocamın dediği gibi en fazla 600-700 kalori yakmışsınızdır. Ancak sporda ve zayıflamada kalori hesabı yerine daha akıllıca yöntemler vardır, yenilmesi ve yenilmemesi gereken şeyler ve ne zaman nasıl yenmesi gereken şeyler gibi, kalori saymak gereksiz bir çabadır, enerji veren canlı gıdalar tüketilmeli, rafine gıdalardan kaçınılmalıdır.
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
@Hakan Yazman

Üstad;
doğal ve yapay/yada rafine gıdalar beslenme tarzımız içinde öyle birbirine girmiş ki...

burada yada ayrı bir topikte günlük hayatımıza girmiş ve rafine olduğunu unuttuğumuz, doğal zannettiğimiz (! :) ) gıdaların bir listesini yazabilirmisiniz...
Hatta bu rafine gıdaları hangi doğal gıda ile ikame edebileceğimizi de paylaşabilirsiniz...
bu, sizden tüm üyeler adına bir ricamız olsun... :)

Hani, bunu ben de yapabilirim ama sizin bu konudaki vukufiyetiniz benden çok daha geniş. Belki ben de bilahare katkıda bulunabilirim...
 

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ekim 2004
Mesaj
3.960
Tepki
5.442
Şehir
Alanya/İstanbul
@Mesut Girgiç

Elbette Mesut hocam, beyaz ekmek, unlu, şekerli, kızartılmış gıdalar, su dışında bütün kutulu şekerli içecekler, %90 paketli gidalar doğal değildir, hayvansal ürünler doğaldır ama çok azaltılmaları gerekir çünkü çok fazla hormon, ilaç ve uyarıcılar içerir ayrıca hayvansal yağlar sağlığa zararlıdır. Genel olarak toprakta yetişiyorsa, canlıysa ye diyebiliriz. Genelde yemek sistemini oldukça basitleştirmek herkes çok büyük faydalar getirir, arada bir meyve, makarna ve yanında salata, arada bir balık, soya kıyması (metro marketten büyük paketle oldukça ucuza temin edebilirsiniz), yulaf, tam buğday ekmeği, tohumlar, kavrulmamış kuru yemişler vb vb aslında sağlıklı beslenmek istendiğinde o kadar çok alternatif yaratılabilir ki, bir de unutmadan tv de reklamı yapılan şeyleri yemeyin.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Hakan Yazman

bu konu açılımı elbette çok geniştir hakan güzel yazmışsın teşekkürler genelleme olarak ilave edeceğim mümkün olduğu kadar çiğ mevsimine göre sebze ve meyve tüketmek tabiiki oranını da bilmek gerekir byy
 
Kayıt
17 Mart 2009
Mesaj
49
Tepki
20
Şehir
İzmir-Çeşme
Hakan hocam düzenli beslenmeğe meyva, sebze yemeğe başlamıştım zaten ama bu çiğ sebze yeme işi kafamı karıştırdı hadi kabak belki salatalığa benziyodur bi ihtimal yenebilir ama patlıcan,pırasa vs onlarıda mı çiğ tüketmek gerekiyor.Bu çiğ yeme işini biraz açarsanız sevinirim.
 

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ekim 2004
Mesaj
3.960
Tepki
5.442
Şehir
Alanya/İstanbul
@Çağrı Erdoğan

Tabii,
Şöyle söylemeliyim ki yenebilenecek bütün yeşil sebzeler çiğ yenmelidir, benim yediklerim aklıma şu an gelenler, ıspanak, semizotu, bezelye, bakla, brokoli Kabak (suyunu çıkarıyorum), salatalık, marul, dereotu, maydanoz gibi. Yeşil yapraklı sebzeler güneşin besleyici hayat enerjisini depolarlar ve biz onları çiğ ve taze tüketirsek bu hayat enerjisini vücudumuza alırız, ayrıca oldukça lezzetlidirler de. Bu taze sebzeler demir çinko protein vitamin mineral aklınıza ne gelirse en iyi şekillerde vücuda faydalı olurlar, emilimleri oldukça yüksektir ve vitamin haplarından çok daha iyi iş görürlerr, besleyici ve iyileştirici özellikleri en üst seviyededir. Prasa vb. gibi özel bir rahatsız ve tahriş edici maddeler içerenler ise çiğ yenmese daha iyi. Sebzeleri seçerken canlı ve diri, çürümeye başlamamış olanlar tercih edilmelidir.