Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Kalori Cetveli

Konu, 'Sağlık - Antrenman - Beslenme' kısmında Niyazi ALTUN tarafından paylaşıldı.

  1. Niyazi ALTUN

    Niyazi ALTUN Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    4 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    646
    Beğeniler:
    483
    Bisiklet:
    Trek
    Seviye:
    Arkadaşlar aktif spor hayatımız boyunca spor yaparken ve düzenli beslenirken tüketmiş olduğumuz gıdaların bize vermiş olduğu kalorilerin bazı besinleri göre değerlerini sizlerle paylaşmak istedim.En azından yediğimiz gıda maddelerinin bize ne gibi enerji sağladığını bir nebzede olsa öğrenelim diyorum.

    Tahıllar

    Miktar Kalori
    1 dilim beyaz ekmek 28 gr 90
    1 dilim kepekli ekmek 28 gr 60
    1 dilim kızarmış ekmek 15 gr 35
    1 adet kruasan 200 gr 200
    Bisküvi 100 gr 470
    Mercimek (kuru) 100 gr 314
    Arpa (kuru) 100 gr 367
    Bulgur (kuru) 100 gr 371
    Kuskus (kuru) 100 gr 367
    Mısır (kuru) 100 gr 342
    Buğday (kuru) 100 gr 364
    Susam 100 gr 589
    Makarna (kuru) 100 gr 339
    Makarna (haşlanmış) 100 gr 85
    Pirinç (kuru) 100 gr 357
    Pirinç (haşlanmış) 100 gr 125
    Süt ve Yumurta Ürünleri

    Miktar Kalori
    Yoğurt (yağlı) 100 gr 95
    Süt (yağlı) 100 gr 68
    Yoğurt (yağlı,meyveli) 100 gr 125
    Beyaz peynir (yağlı) 100 gr 275
    Kaşar peyniri (yağlı) 100 gr 413
    Parmesan peyniri (yağlı) 100 gr 440
    Yumurta 1 adet 80
    Yumurta akı 1 adet 15
    Yumurta sarısı 1 adet 65
    Yağlar

    Miktar Kalori
    Tereyağı 28 gr 206
    Margarin 28 gr 204
    Sıvı yağ 28 gr 130
    Etler

    Miktar Kalori
    Biftek (ızgara) 100 gr 278
    Tavuk (ızgara) 100 gr 132
    Tavuk göğsü (haşlanmış) 100 gr 150
    Kuzu (yağlı, ızgara) 100 gr 282
    Kuzu ciğeri (yağda) 100 gr 232
    Pastırma 100 gr 250
    Salam 100 gr 446
    Sosis 100 gr 295
    Sucuk 100 gr 452
    Deniz Ürünleri

    Miktar Kalori
    Alabalık 1 adet 168
    Midye 1 adet 9
    İstiridye 1 adet 6
    Karides 1 adet 144
    Kalkan 100 gr 193
    Levrek 1 adet 93
    Palamut 1 adet 168
    Somon füme 100 gr 171
    Ton balığı 100 gr 121
    Uskumru 1 adet 159
    Tuzlanmış balık 100 gr 305
    Sebzeler ve baklagiller

    Miktar Kalori
    Bakla 100 gr 72
    Bamya 100 gr 36
    Bezelye 100 gr 84
    Börülce 100 gr 127
    Asma yaprağı 100 gr 97
    Taze biber 100 gr 22
    Domates 1 adet 14
    Enginar 1 adet 10
    Ebegümeci 100 gr 48
    Patlıcan 1 adet 28
    Taze fasulye 100 gr 90
    Brokoli 100 gr 35
    Brüksel lahanası 100 gr 35
    Kabak 100 gr 25
    Havuç 100 gr 35
    Karnabahar 100 gr 32
    Kereviz 100 gr 18
    Kıvırcık salata 100 gr 40
    Salatalık 1 adet 11
    Marul 100 gr 15
    Mantar 100 gr 14
    Soğan 100 gr 35
    Bezelye 100 gr 89
    Patates (haşlama) 100 gr 100
    Ispanak 100 gr 26
    Lahana 100 gr 20
    Kuruyemişler

    Miktar Kalori
    Badem 100 gr 600
    Hindistancevizi 100 gr 603
    Fındık 100 gr 650
    Fıstık 100 gr 560
    Çam fıstığı 100 gr 600
    Ceviz 100 gr 549
    Patlamış mısır 100 gr 478
    Kabak çekirdeği 100 gr 571
    Ay çekirdeği 100 gr 578
    Meyveler

    Miktar Kalori
    Elma 1 adet 60
    Kayısı 1 adet 8
    muz 1 adet 100
    Kiraz 100 gr 40
    Hurma 1 adet 15
    İncir 100 gr 41
    İncir (kuru) 100 gr 59
    Greyfurt 1 adet 60
    Portakal 1 adet 50
    Kivi 1 adet 34
    Mandalina 1 adet 50
    Karpuz 100 gr 19
    Kavun 100 gr 18
    Şeftali 1 adet 60
    Armut 1 adet 70
    Erik 1 adet 8
    Üzüm 100 gr 57
    Çilek 100 gr 26
     
  2. captain_2

    captain_2 Aktif Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    155
    Beğeniler:
    109
    Şehir:
    aydın
    Seviye:
    niyazi çok teşekkürler aradığım bir dökümandı eline sağlık
     
    Niyazi ALTUN bunu beğendi.
  3. Fırat Dizman

    Fırat Dizman Onursal Üye

    Kayıt:
    13 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.019
    Beğeniler:
    1.036
    Şehir:
    BABAESKİ
    Bisiklet:
    Cube
    Seviye:
    sadece bir ek: bunların muhtemel ortalama giriş değerleri,yanlız vücudumuzdaki işlemden sonra emilim olarak hepsi emilemiyor,hesaplama yaparken bunuda göz önünde bulundurun.
     
  4. pınar kacakkiz

    pınar kacakkiz Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    13 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    706
    Beğeniler:
    255
    Şehir:
    istanbul
    Seviye:
    ay bunları gördükçe hiç birşey yiyesim gelmiyor
     
  5. Gökay ÜNGÜDER

    Gökay ÜNGÜDER Üye

    Kayıt:
    23 Nisan 2010
    Mesajlar:
    85
    Beğeniler:
    46
    Şehir:
    Sinop
    Seviye:
    palamut çingene mi :)
    of be olsa şimdi...
     
  6. pınar kacakkiz

    pınar kacakkiz Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    13 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    706
    Beğeniler:
    255
    Şehir:
    istanbul
    Seviye:
    palamut nedir :D
    biz onu manisadayken yakıyorduk D:
     
  7. Niyazi ALTUN

    Niyazi ALTUN Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    4 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    646
    Beğeniler:
    483
    Bisiklet:
    Trek
    Seviye:
    Palamut denizde yaşayan bir boğaz balığının ismidir.

    PALAMUT:
    Uskumru,torik ve orkinosu içeren bir familyadandır. Sürüler halinde yaşayan pulsuz, siyah etli bir göçmen balıktır. Sırtı çizgili, karnı gümüş rengindedir. Uzunluğu 1 metreye kadar varır. Bu familyanın çeşitleri bütün denizlerimizde görülmekle birlikte en lezzetlileri Karadeniz ve Marmara’da avlanılan tipleridir. Karadeniz ve Marmara palamutunda baştan kuyruğa doğru muntazam çizgiler halinde giden, dördü koyu, üçü açık menevişli yedi adet bant bulunur. Ege’de yaşayan, Tombik, Benekli Orkinos ve Yazılı Orkinos isimleri alan yakın akrabasında ise sırttan karına doğru dalgalar halinde inen en az 16 adet alacalı bant ile karın civarında en az üç adet siyah benek bulunur. Bu cinsin etinin tadı, hakiki palamuta nazaran hiç güzel değildir. Ama çok kişi bu özelliği bilmeyip "palamut" diye aldanır ve sonra palamuttan soğur.

    Palamut avı Ağustos ayında başlar. Önce Karadeniz’den sürüler halinde vanoz ve çingene palamutu, Eylül’den itibaren de palamut gelmeye başlar. En lezzetli zamanı da Eylül başından Şubat ortalarına kadar olan zamandır. Bu mevsimde çok yağlı olduğundan tavası biraz ağır kaçar. Bu nedenle ızgarası ve fırını tavsiye edilir. Aynı mevsimde yahnisi de harika olur. Diğer mevsimlerde tavası yapılabilir. Palamut siyah etli bir balık olduğundan buğulaması ve çorbası tavsiye edilmez.

    Palamutun boyuna göre isimlendirilmesi aşağıdaki gibidir:
    1. 20 cm’ye kadar........................ palamut vanozu
    2. 20-30 cm arası..........................çingene palamutu
    3. 31-40 cm arası..........................palamut
    4. 40-45 cm arası..........................kestane palamutu
    5. 45-50 cm arası .........................zindandelen
    6. 51-60 cm arası..........................torik
    7. 61-65 cm arası..........................sivri
    8. 65-70 cm arası..........................altıparmak
    9. 70 cm’den büyük......................zindandelen

    [​IMG]
     
    d.berkay bunu beğendi.