Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Kahve Kültürü

Konu, 'Diğer Hobileriniz' kısmında ilker ates tarafından paylaşıldı.

  1. ilker ates

    ilker ates Kıdemli Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2010
    Mesajlar:
    201
    Beğeniler:
    117
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Canyon
    Seviye:
    Merhabalar.

    Yaklaşık 2 yıldır kahve kültürü ile iç içeyim. Sizlerin de kahveye olan ilgisi kültür ve tadımcılığa yaklaşıyorsa güzel bir paylaşım ağı kurabiliriz.
     
  2. bdemirkiran

    bdemirkiran Aktif Üye

    Yaş:
    29
    Kayıt:
    4 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    121
    Beğeniler:
    138
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    Kahve kültüründen kastınız kahvehane kültürü değildir umarım:kptmya::kptmya:
     
    isaac52, sspl, Halilibrahim ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  3. ilker ates

    ilker ates Kıdemli Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2010
    Mesajlar:
    201
    Beğeniler:
    117
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Canyon
    Seviye:
    Elbette değil, 3. dalga kahve akımının kültüründen bahsediyorum.
    Kahve demleyip batak atabiliriz ama
     
  4. bdemirkiran

    bdemirkiran Aktif Üye

    Yaş:
    29
    Kayıt:
    4 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    121
    Beğeniler:
    138
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    Kahve çok tüketirim. Günde 3-4 bardak en az genelde de filtre kahve ya da Türk kahvesi olur. Ancak 3. dalga kahve akımının kültürünü bilmiyorum biraz açar mısınız? Kahve çok tüketen biri olarak ilgimi çekebilir.
     
    ilker ates bunu beğendi.
  5. Kerem Özbayrak

    Kerem Özbayrak Bisikletkolik

    Yaş:
    38
    Kayıt:
    13 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.106
    Beğeniler:
    2.307
    Şehir:
    iSTANBUL
    Bisiklet:
    Giant
    Seviye:
    Buradan görüşelim. Bu arada her türlü, içinde kahve olan tanışmaya gelirim. Yeter ki kahvesi güzel ve çeşidi bol olan bir mekana gidelim.
     
    Yusuf Z. Şipal ve ilker ates bunu beğendi.
  6. Atilla G.

    Atilla G. Fırtına Getiren

    Kayıt:
    13 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    1.816
    Beğeniler:
    4.261
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Salcano
    Seviye:
    Yani şu filtre kahvenin kıvamını şöyle güzelce tarif edecek biri var ise arkadaşlar bütün saygımla kendisinin padawanı olmayı kabul ediyorum.
     
    Utku D, Kubilay Koparan ve ilker ates bunu beğendi.
  7. Kuzey Ege

    Kuzey Ege Single Speed

    Kayıt:
    30 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    2.156
    Beğeniler:
    5.181
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Diğer
    Seviye:
    Maalesef bu cok derin bir kultur olmakla birlikte, starbucks gibi bu sektorun mcdonald'si haline gelmis firmalarin kahve olayini bu denli basite indirgemis olmasi cok uzucu bu arada.
     
    alper 76 ve ilker ates bunu beğendi.
  8. ilker ates

    ilker ates Kıdemli Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2010
    Mesajlar:
    201
    Beğeniler:
    117
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Canyon
    Seviye:
    3. Dalgayı kısaca kahveyi sanatsal duygularla yetiştirmek, hasat etmek, işlemek, kavurmak, sunmak şeklinde özetleyebilirim.
     
    muhammed ikbal atmaca bunu beğendi.
  9. malemsteen

    malemsteen Aktif Üye

    Yaş:
    36
    Kayıt:
    9 Şubat 2015
    Mesajlar:
    139
    Beğeniler:
    91
    Şehir:
    ankara
    Adı:
    Mesut
    Bisiklet:
    Diğer
    Seviye:
    french press'im ve dripper'm, espresso makinem elektrikli manuel öğütücülerim ile bende işin içindeyim. Çok içine dalınırsa hobi olmaktan çıkıyor :)
     
    muhammed ikbal atmaca ve isaac52 bunu beğendi.
  10. ilker ates

    ilker ates Kıdemli Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2010
    Mesajlar:
    201
    Beğeniler:
    117
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Canyon
    Seviye:
    Bir süreden sonra takıntı, beğenmeme ve kibir şeklinde komplekslere sokabiliyor. Kahve olayını bisiklete çok benzetiyorum. Her ikisinde de sınırlar uçsuz bucaksız ve her sonuç kendi çabanızla oluşuyor.

    Dripper olarak ne kullanıyorsunuz? Çekirdekleri nerelerden alıp, tercihleriniz hangi yöredir acaba?
     
    Tugbay ve dodobir bunu beğendi.
  11. sabitkamera

    sabitkamera Classless and Free

    Kayıt:
    16 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    319
    Beğeniler:
    655
    Şehir:
    Wroclaw
    Adı:
    Andaç Işık
    Bisiklet:
    Diğer
    Seviye:
    Starbucks vs. 2. akım kahveciler zaten : )
     
  12. malemsteen

    malemsteen Aktif Üye

    Yaş:
    36
    Kayıt:
    9 Şubat 2015
    Mesajlar:
    139
    Beğeniler:
    91
    Şehir:
    ankara
    Adı:
    Mesut
    Bisiklet:
    Diğer
    Seviye:
    @ilker ates Dripper olarak Hario v60, Clever Dripper kullanıyorum. Ama kendi imalatım tıbbı huniler ile yaptığım dripper en sevdiğim :) Kahve olarak bu aralar bonarri firmasından ediniyorum. Oldukça kaliteli bir yer. Onun dışında kahve fabrikası.
     
    Tugbay ve Firochromis bunu beğendi.
  13. Kuzey Ege

    Kuzey Ege Single Speed

    Kayıt:
    30 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    2.156
    Beğeniler:
    5.181
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Diğer
    Seviye:
    sevgili dostum birkaç hafta önce bir kahve yapım şekli keşfettik ki, türk kahvesinden filtre kahve yapma şekli.
    tad aroma kıvam mükemmel oldu bu arada.
    şimdi başka hiçbir kahveden keyif alamaz olduk.
     
    Berke Şahan ve Atilla G. bunu beğendi.
  14. ilker ates

    ilker ates Kıdemli Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2010
    Mesajlar:
    201
    Beğeniler:
    117
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Canyon
    Seviye:
    Harika, Necdet'den ben de alıyorum kahve. Yirgacheffe, Nyeri ve Cameron oku valley güzel çekirdeklerdir.

    Tıbbi hunilerle akışı iyi sağlayabiliyor musunuz?
     
  15. ilker ates

    ilker ates Kıdemli Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2010
    Mesajlar:
    201
    Beğeniler:
    117
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Canyon
    Seviye:
    Türk kahvesini tam olarak nasıl demliyorsunuz? Hangi makineyi ya da aleti kullanıyorsunuz? Ayrıca kıvamı yoğun oluyor mu?
     
  16. Kuzey Ege

    Kuzey Ege Single Speed

    Kayıt:
    30 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    2.156
    Beğeniler:
    5.181
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Diğer
    Seviye:
    cezve kullanıyorum :) amerikano bardakta, fincanda içeceğim zaman kullandığım kadar kahve koyuyorum ve amerikano ölçüsünde su kullanıyorum.
    kahve taşma noktasına geldiğinde ocaktan alıyor ve cezveyi içi su dolu bir kaba oturtarak 6-7 saniye bekletiyorum. Bu işlem kahvenin dibe çökmesini sağlıyor.
    Sert içimli ve tortusuz, türk kahvesi tadında bir fincan kahve elde ediyorum.
     
    Insansevmem bunu beğendi.
  17. ilker ates

    ilker ates Kıdemli Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2010
    Mesajlar:
    201
    Beğeniler:
    117
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Canyon
    Seviye:
    Güzelmiş ve çok yaratıcı buldum kahveyi dibe oturtmayı. Türk kahvesi harmanı yerine filtre kahve çekirdeğiyle denense americanoya oldukça yaklaşılabilir.
     
    Kuzey Ege bunu beğendi.
  18. Hamid Asım

    Hamid Asım Kıdemli Üye

    Kayıt:
    27 Aralık 2011
    Mesajlar:
    246
    Beğeniler:
    252
    Şehir:
    SAKARYA
    Bisiklet:
    Lapierre
    Seviye:
    3. dalga kahveciden notlar:

    Kahveyi Kahvefabrikası'ndan alıyoruz. Günde iki öğün yaklaşık 20 kişilik kahve yapıyorum. Filtre kahve makinamız (Bosch TKA8013) ile Holy Shot harman kahvesi ile dönüşümlü olarak Ethiopia Sidamo Dila içiyoruz (bir dönem colombiya içiyorduk sanırım sürekli içtiğimiz için bıktık) . Evde çeşit çeşit french press ve hario V60 (pek kullanmıyorum) ve en çok kullandığım aeropress mevcut bazen de üşenmezsem Bialetti Brikka ile kahve yapıyorum. Değirmen olarak iş yerinde filtre kahve için Nivona Kafegrano (Capresso Infinity avrupa versiyonu) ayrıca evde de ebay almanya üzerinden alıp restore ettiğim bir Pe-De ahşap değirmenim var. Kahveyi taze kavrulmuş olarak geldiği gibi valfli poşetlerde buzlukta muhafaza ediyorum kullanacağım kadarını dışarda bırakıp demleme yapmadan hemen önce öğütüp makinaya koyuyorum. Kendi yaptığım kadar kaliteli ve lezzetli bir kahveyi Star*ucks da dahil hiç bir yerde içemedim. İstanbulda taze kavrulmuş ve demlenmiş kahve yapan bir iki butik kahve dükkanı olduğunu duydum ancak fırsat bulup da deneyemedim.
     
  19. dodobir

    dodobir Kıdemli Üye

    Yaş:
    37
    Kayıt:
    2 Haziran 2015
    Mesajlar:
    227
    Beğeniler:
    259
    Şehir:
    Istanbul
    Adı:
    Kerem
    Bisiklet:
    Cube
    Seviye:
    French press ile ben de ucundan girdim kaliteli kahve olayına. Moka pot'a da özendim ama French Press daha pratik olduğu için şimdilik ona yöneldim. Yalnız kahve öğütücü olarak acele davrandım galiba. Tefal'den bir tane bıçaklı öğütücü aldım ama sonra öğrendim ki bıçaklılar pek ideal değilmiş. Kahve çekirdeklerini eşit ölçüde kesmediği için acımsı bir tada sebep olabiliyormuş. Sizler öğütme işini nasıl çözdünüz? Bıçaklı olmayan kaliteli öğütücüler baya pahalı gördüğüm kadarıyla. Breville'inki falan 1000 tl.
     
  20. ilker ates

    ilker ates Kıdemli Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2010
    Mesajlar:
    201
    Beğeniler:
    117
    Şehir:
    İstanbul
    Bisiklet:
    Canyon
    Seviye:
    Kahvefabrikası'nın yirgacheffeelerini de denemelisiniz, güzellerdir.
    Manuel demleme ile çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz ama elbette ofis için çok zahmetli olacaktır.
    Buzlukta bekletmeyi ilk defa sizden duyuyorum, kahvenin kimyası değişmiyor mu bu şekilde?
    Ayrıca aldığınız kahveyi ne kadar sürede tüketiyorsunuz?