Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul'da bisiklet yolları

Fahrettin

Üye
Kayıt
25 Mart 2012
Mesaj
62
Tepki
33
Şehir
İstanbul
Merhaba arkadaşlar İstanbulda nerelerde bisiklet yolunun olduğunu gösteren bir harita bulamadım. Federasyonun sitesindede yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: M.Çalışkan
Scudo
Ben yıllar önce yayınlanan ve İstanbulun'un tamamını bisiklet yollarına bürünmüş halde gösteren örnek bir harita görmüştüm ama bugünün gerçek haritasını ben de bulamadım. Konuyu açtığınız için teşekkürler. Umarım bulan biri vardır.

Bol pedallar...
 
Ben de İstanbul'da trafiksiz uzun bir parkur arayışındayım arkadaşlar. Araç yolundan sürmekle ilgili bir sıkıntım yok ancak çok fazla egsoz gazı yutuyorum, rahatsız oluyorum. Araç trafiğine, ışıklara bulaşmadan kesintisiz antreman yapabileceğim bir parkur arayışındayım.

Benim kullandığım yollar arasında yeşilköy sahil şeridi (4-5km) ve küçükçekmece gölü sahil şeridi (3 km) var.

Bakırköyden Sirkeci'ye giden yolda da sahilde bisiklet yolu var ama bu yolu kullanmaktansa araç yolunu kullanıyorum çünkü burdaki bisiklet yolu çok rahatsız, kalitesiz, bakımsız.

Avrupa yakasında başka nereler vardır? İlla bisiklete özel bir yol olması da şart değil gerçi ama sizin düzenli sürüş için kullandığınız parkurlar varsa, paylaşırsanız çok hora geçer.
 
  • Beğen
Tepkiler: Volkan Evcil
Geceleri saat 11 ile sabah 6 arası transit yol araç trafiğine kapatılıyo yenikapı sahilden bakırköy galleria nın oraya kadar kesintisiz düz asfalt hızlı kullanmak ve antreman yapabilmek için güzel bi yol...
 
Ben Bahçeşehir/Esenkent'ten kuzeye doğru çıkıyorum. Yol şehir dışı gibi olduğu için trafik seyrekleşiyor. Hadımköyü geçince yol güzel ama köyler başlıyor, Boyalık-Balaban-Karaburun tarafları gayet güzel. Hava temiz, yol güzel, trafik çok rahat.
 
Ben Büyükçekmece Mimaroba da oturuyorum.Rahatlıkla sözyleye bilirim ki 45 km gidiş geşil bir parkurumuz var inişli çıkışlı zorlu rampaları olan bir parkur.Büyükçekmece bisiklet kulübü olarak mimaroba ve büyükçekmecede oturan arkadaşlar için söylüyorum (tabi katılmak isteyen varsa başka arkadaşlarda gelebilir) her pazar yağmur kış yaz demeden sabah saat 08:30 başlayan bir etkinliyimiz var gerçekten çok güzel bir parkur. Gelmek isteyenler Her pazar önümüzdeki hafta pazar günü çok önemli sponsorlar geleceklermiş bu konu genç yarışcı arkadaşlarımız için gerçekten çok önemli onlara ne kadar kalabalık gözükürsek o kadar iyi olacak .Her pazar saat 08:30 da Albatros'un önünde buluşuyoruz. Lütfen yakında oturan arkadaşlar lütfen gelsinler.
 
Yol bisikletlerine uyan bu tip parkurları toparlamak için topik açıldı. Hepsini bir araya toplarsak diğer insanlar da faydalanabilir ve haritanın yokluğu da bir nebze unutturulabilir.
 
bisikletçiyi takan da yok yolu takan da yok haritayı takan da yok öyle geniş kaldırım da yok ama saçma sapan yerlere bisiklet yolu yapan çok bisiklet yoluna bank koyan da çok (florya-yeşilköy sahili) o da çok bu da çok anlarsınız ya
 
@Ahmet Ayaz

Bizim caddede bisiklet yolu varda haberim yokmuş :rolleyes: Gerçekten çoğu yanlış ama yeni yeni yapılıyor bisiklet yolları bazı caddelere.
 
Esasen Yeniköy 'luyum ama şu çekmekoy'de oturuyorum.Anadolu yakası Avrupa'ya göre daha iyi bisiklet yollarına sahip.
 
Evet arkadaşlar sorumu sordum.Büyükçekmece-Hadımköy civarı nerelerde bisiklet yolu var ?
 
Hadımköyde Bisiklet yolu yok.Büyükçekmece sahilinde bisiklet yolu var.Yaz sezonunda akşam 20.00 dan sonra bisikletle bisiklet yolunda sürüş yasağı var belediye tarafından.
 
Bende Hadımköy Ömerlide oturuyorum dediğiniz gibi bisikletler için yol falan yok. Bölgeye yeni taşındım buradaki bisiklet sever dostlarla tanışıp turlamak isterim saygılar...
 
  • Beğen
Tepkiler: umut tanrıverdi
Geri