İdeal Antrenman Programı??

mehmetbaris87

Daimi Üye
Kayıt
5 Haziran 2007
Mesaj
224
Tepki
175
Şehir
Beşiktaş, İstanbul
@Murat Çiftci

:Dyok, forumda sabahları aç karına bir kahve içtikten sonra yapılacak 45 dakikalık sürüşün yağ yakımında etkili olacağı yazıyordu fakat bizim parkurumuz biraz dandik olduğu için -sahil, insanlar, arabalar vb- ve düşük vites yüksek kadansa alışmaya çalıştığımız için böyle başladık, zaten ilk antrenmanımızdı:) birazdan iznik'e gidiyoruz asfalt yolda daha hızlı olacağımızı sanıyorum:D görüşürüzzzz
 
Scudo

Murat Çiftci

Daimi Üye
Kayıt
6 Şubat 2008
Mesaj
367
Tepki
244
Şehir
çanakkale
Evet onu yazanda bendim :)
O zaman sorun yok.Pol pedallı günler...
Şimdiden kolay gelsin.
 

Frankaabi

Üye
Kayıt
2 Temmuz 2008
Mesaj
32
Tepki
11
Şehir
Bursa
@Murat Çiftci

sorun benden kaynaklanıyor, alışkın olmadığım için yavaşım biraz, yoksa mermetbarış iyi sürüyor :D

Ha bu arada; akşamüstü de 1 saat 20 dk 20 km yaptık :D

İznik'e de gidemedik ben yoruldum... :D
 

mehmetbaris87

Daimi Üye
Kayıt
5 Haziran 2007
Mesaj
224
Tepki
175
Şehir
Beşiktaş, İstanbul
@Murat Çiftci

sağolasın

akşamleyin de gayet güzel bir antrenman oldu ikimizin de yol yapmaya alışması gerekiyor, çok aşırı rüzgar vardı, sürüşü gerçekten çok zorlaştırıyor ve otoyolda kullanmak daha bir korkutucu geldi gözüme, gerçekten çok tehlikeli, alternatif parkurları düşünüyorum ama düz hiç biryer yok bu civarda, ne yapacağımızı da bilemiyorum:(
 

mehmetbaris87

Daimi Üye
Kayıt
5 Haziran 2007
Mesaj
224
Tepki
175
Şehir
Beşiktaş, İstanbul
@Frankaabi

iyi sürdüğüm söylenemez henüz ama umarım ilerleyen günlerde ikimiz de alışıcaz ve daha çok yol yapıcaz
 

Murat Çiftci

Daimi Üye
Kayıt
6 Şubat 2008
Mesaj
367
Tepki
244
Şehir
çanakkale
:D:D
Güzel yavaş yavaş oluyor gibi :D
Dediğim gibi bu iş sabır isteyen bir uğraş.Çalışmaya devam ederseniz 2-3 ay sonra inanılmaz farkları görecek ve bu yaptığınız antrenmanlar size çerez gibi gelip,geçmişe baktığınızda şu yaptığınız kilometreleri görüp ne kadarda az sürüp yoruluyormuşuz diyeceksiniz. :) Ve bir bakmışsınız saatte 25 kilometre zorlanamdan gidebiliyorsunuz üstelik 2 saat ;)
 

mehmetbaris87

Daimi Üye
Kayıt
5 Haziran 2007
Mesaj
224
Tepki
175
Şehir
Beşiktaş, İstanbul
@Murat Çiftci

:D ağzından bal damlıyor umarım saatte 25 kilometreleri görürüz, verdiğin destek için sağol
 

aytacaksoy

Daimi Üye
Kayıt
28 Haziran 2008
Mesaj
399
Tepki
384
Şehir
Buca, İzmir
arkadaşlar yeni başlayan birisi olarak bende sizlerle bazı bilgilri paylaşmak istiyorum.bisikleti aldığım ilk bir haftada yüksek tempoda çok fazla yol yaptım.sanırım bu yüzden diz kapaklarım sonraki bir hafta boyunca baya bi ağrıdı:))bir hafta bisiklete binmedim,dinlendirdim kendimi bir hafta sonunda ağrılarım geçti.ve bir dahaki çıkışımda dizlerimiz ağrımadığını gördüm.sanırım bisikleti kullandıkça vücut buna alışacak ve daha fazla yol yapmaya alışacağız.elbette bunun yanında yediklerime ve içtiklerime dikkat ediyorum.ayrıca akşamları 1-1,5 saat bisikletle tur yapmaya çalışıyorum..faydası olurmu ne dersiniz???
 

mehmetbaris87

Daimi Üye
Kayıt
5 Haziran 2007
Mesaj
224
Tepki
175
Şehir
Beşiktaş, İstanbul
@aytacaksoy

gerçi ben çok tecrübeli değilim yeniyim (umarım ukalalık olarak görmüyorsun); fakat forumdaki arkadaşlar sağolsun çok bilgi edindim
sen de mutlaka okumuşsundur yağ yakmak istiyorsan sabah aç karına (hatta bir kahve içtikten sonra) sürüş bu konuda etkili, akşam yaptığın sürüşlerde de kadansı yüksek tutarsan ileride yapacağın uzun turlar için faydasını göreceğini tahmin ediyorum, tabi eğer bu bahsettiğim sürüş disiplinini çoktan oturttuysan yokuş antrenmanlarını tavsiye ederim

:D keşke bunları uygulayıp sonucunu gördükten sonra tavsiye ediyor olsaydım, ama herkesin dediği gibi sabır---->iyi sonuç, ben de bu antrenmanlara yeni başladım
kolay gelsin...
 

Murat Çiftci

Daimi Üye
Kayıt
6 Şubat 2008
Mesaj
367
Tepki
244
Şehir
çanakkale
İlk yüklendiğiniz için diz ağrıları normaldir.Fakat dinlenmeyi pasif dinlenme yerine aktif dinlenme şeklinde yapmak her zaman faydalıdır.Aktif dinlenme derken;günde 30dk.-45dk.kadar çok yumuşak bir tempoda sürüşü kastediyorum.Sabah çok yoğun bir antrenman sonrası akşam üzeri 30dk.kadar gezinti yapmak bacaklardaki biriken laktik asidi dağıtmaya yardımcı olur ve toparlanma süresini kısaltır.
Mehmet arkadaşımızın dedikleride doğru.Özellikle kadansa dikkat etmelisin.Diz ağrısı yaşamak istemiyorsan.
Kolay gelsin...
 
  • Beğen
Tepkiler: mehmetbaris87

aytacaksoy

Daimi Üye
Kayıt
28 Haziran 2008
Mesaj
399
Tepki
384
Şehir
Buca, İzmir
teşekkür ediyorum uyarılarınız ve tavsyeleriniz için..açıkçası ilk başta korkmuştum dizlerim ağrıyınca:))ama şimdi gayet iyiyim.sabah çalıştığımdan dolayı pek fırsat bulamıyorum.dediğinizi ancak hafta sonları yapabilcem.ama akşam turları gayet iyi gidiyor.daha az yoruluyorum önceden eve kan revan içinde gelirken şimdi gayet iyi durumda geliyorum.ama sanırım yokuş antremanlarına daha var...
 

Murat Çiftci

Daimi Üye
Kayıt
6 Şubat 2008
Mesaj
367
Tepki
244
Şehir
çanakkale
Rica ederim.
Evet yokuşlar için henüz erken olabilir.Yokuş çalışmaları aslında 4000-5000km.geçildikten sonra yani vücut iyice adapte olduktan sonra yapılması gerekir.Eğer erken yapılırsa sakatlık riski yüksektir..Bu yüzden oldukça dikkati olmak lazım.Tabii vucüt dayanıklılık kazandıkça nabzınız düşecek ve daha az yorgunluk hissedeceksiniz.
Kolay gelsin...
 

gokhancan

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2008
Mesaj
797
Tepki
661
Şehir
istanbul/bayrampaşa
Bu arada bende 3 haftadır bisikletle uğraşıyorum foruma uye olusum daha gun gibi ortada 3 hafta sonra kaettiğim mesafe 820 km .

en uzun gittiğim yol = 4saat 50 dakika = 111 km

Yalnız şöyle bir durum var burdan arkadaşlara bacak kaslarını kuvvetlendirecek çalışmalar öneriyorum.

(link)

Linke bakmanızı tavsiye ederim.

Öncelikle uzun sürüşler yapmak istiyorsanız cok fazla terleyeceğiniz için su alımı çok önemli, kendi vucudumu denek gibi kontrol ettim 111 km sürdüğüm gün öncesi tartıya çıktım ve sürüş sonunda tekrar tartıldım. 2 kg fark vardı.

Burda kaybolan su kitlesi değilde vücuttan eksilen minerallerin işlevi çok önemli sanırım. Cunku 111 km surusun akabinde tahminimce azalan magnezyum eksikliğine bağlı olarak eklem ağrıları ve kramp gibi bir kaç probleme maruz kaldım.

Aynı zamanda yokuş performansım inanılmaz yüksek kesinlikle verdiğim egzersizler bacak kaslarınızı fevkalade kuvvetlendirir.

Aynı zamanda kuvvet artışına ihtiyac oldugu kanısındayım.

Ve buda bir dizi body building tarzı çalışmaları beraberinde getiriyor.

Ayrıca kesinlikle beyaz ekmeği hayatınızdan cıkararak, yerini kana daha yavas karışan karbonhidrat kaynakları ile doldurun.

Beyaz ekmek yerine = Makarna, esmer pirinç, bulgur pilavı, kepek ve çavdar ekmeği, ve en mükemmel karbohidrat kaynağı YULAF EZMESİ.

Gazlı içecekleride son derece azaltmanızda fayda var. Özellikle coca cola içiyosanız o günkü antremandan asla hayır beklemeyin.

Ve kesinlikle en önemlisi ise savaşçı ruhunuzu kaybetmemek. Cunku bisiklet ve buna benzeyen maraton, koşu sporları inanılmaz derecede dayanıklılık isteyen sporlar.

yani gün sonunda ve basında acı çekmeniz muhtemeldir ama bu acı çekmeler karşısında umarsız olmalısınız. Cunku her zaman bilindiği gbi ağrının sebebi o kası performansının uzerinde çalıştırmış olmanızdır.

Birde kesinlikle aletli jimnastik (fitness) ve vücut geliştirme ile ilgilenmeey başlamadan önce 2-3 ay boyunca kendi vücut ağarlığınızı kullanarak egzersiz yapmalısınız. Zaten salona gittiğinizde direk elinize ağarlık vermezler.

Açık hava = Yuksek oksijen = daha mükemmel performans dengesi sayesinde vücudunuzun kendi ağarlıgını kullanarak (mekik, şınav,barfiks,sopa çevirme, komando dansı ve sprint koşuları, aerobik kosular) tarzında antremanlar sizi ağarlık çalışmalarına ve istasyon çalışmalarına hazırlar.

Kesinlikle uyulması gereken bir şey varsa bu tarz çalışmalar yapıldıgında düzenli beslenmektir. Kas geliştirme ve kas dayanıklığını arttırıcı bu idmanlar sayesinde ve azminiz sayesinde ve zamanın yardımı ile gerçekten de hocamın belirttiği gibi hem kendinize guveniniz daha cok artacak hemde pedal basmaya başladıgınızda bu işin sonu gelmicek.Cunku daha az yorularak daha fazla mesafe gideceksiniz.

Ama tabi size verilecek olan programa riayet etmeniz, biraz acılara göğüs germeniz lazım.

Sonucta siz kazanacaksınız.

Bu arada kesinlikle ve kesinlikle kaslarınızın dısarıdan gorunumu değil, kaslarınızın dayanıklığını arttıracak bi programa ihtiyacınız var.

Cunku bu tarz sporlarda goruntuden çok kuvvet artışına dikkat edin.

He birde spor salonunda çalışırken kesinlikle gaza gelmeyin. Kesinlikle sonuna dikkat edin ve gerçekten fitness ve body building sorumsuzluğu asla affetmez.
cunku en önemli problem gaza gelen kişilerin kendini sakatlamasıdır.daha önce başıma gelen olay adamın maksimum gucu örneğin bench press idmanında 70 kilo basacakken 90 kilo basmaya çalışması esnasında bileğini burkması ve barın adamın vucudu uzerine düşecekken partnerinin son anda yakalamasıydı.

o gunden sonra anladımki, hiç bir zaman performansınızın yüzde 5 inden fazlasını zorlamayın Performans zorlamak gelişmek gibi görünsede aşırı zorlamalarda tedavisi çok zor olan problemlere de rastlayabiliniyor.

He birde bol bol yumurta yyiyin babacanlar Size şöyle soyliyim en azından güne 2 tam yumurta 8 yumurta beyazı ve bir bardak süt + yılaf ezmesi ile başlayın.

bu sizin protein ihtiyacınızı giderir. Gerçekten protein alımında en ucuz ve en kaliteli yöntem yumurtadır.

1. sınıf kaliteli proteindir yumurta. Ondan sonra peynir altı suyu ve lor peyniri geliyor. insanların gidip para verip aldıkları protein tozları kesinlikle ve kesinlikle peynir altı suyundan üretilir.

Bu arada Tavuk, ton balığı, ve kırmızı et yemeniz sizin faydanıza olur.

Kırmızı et testesteron üretimini daha fazla arttırırken bu calısan kasların daha cok kuvvetlenmesini sağlar. Yalnız kolesterol seviyesi yüksek olduğundan tavuk eti bunun tercih sebebidir.

Kesinlikle ve kesinlikle sağlam bi beslenme programınız olsun. Bakın dostlarım kesinlikle bisküvi ile çoko prens ile pedal basmaya çalışmayın.

Sürüş yapacağınız andan 3 saat evvel karbohidrat ağarlıklı beslenmeye özen gösterin.

Cunku sürüş anında ilk 30-40 dakikda glikojen depoları yanar. Eğer glikojen depolarınız boşsa vücut enerji harcama konusunda gayet kolaycı olduğundan bunun da sebebini acıklıcam, direk kaslarınıza yönelir. 30-40 dakika gerekli enerjiyi kastan elde ettikten sora yağ yanmaya baslar.

Tabiki sabahları için durum aynı değildir. Sabah yataktan kalktığınızda yağlar kanınızda butun gece azalan glikojen sebebi ile serbestçe dolaşmaktadır.

kesinlikle sabahları aç karnına 1 saatlik yürüyüş bakın yürüyüş diyorum en ideal yağ yakma yöntemidir.

bu arada glikojen ile ilgili konuda glikojen vucudunuza giren karbohidratların daha sonra yakılması için kara ciğer ve kaslarda depolanmış halidir. bu glikojen çok önemlidir. yeri geldiğinde glikojen glikoza çevrilir. Cunku glikoz beynin tek yakıtıdır. Ortalama kara ciğerde 1000-2000 kalorilik bir glikojen sürekli depo halinde olur. Buda vücudun savunma mekanizmasıdır.

Yani aç karnınada pedal basabilirsiniz ama tavsiye edilen bi durum deil bence. Cunku insan vücudu açlık karşısında yağ ve kasları aynı anda yakarak yaşamını idame ettirmeye yarar. Kaslarınız eksildiğinde bunun sonucunu yağ kütlenizin daha fazla artması ile birlikte görürsünüz. O yuzden kesinlikle sağda solda gördüğünüz diyet programları, size salondan verilen diyet programları bunlar geçici bir çözüm sağlar.

Tek çözüm vücudumuzun enerji fabrikalarını yani kaslarımızı maksimum verimliliğe ulaştırıp, zaman haramak ve acıya göğüs germekten geçer.

Zaten kaslarınız dayanıklılık seviyesi yükseldiğinde ve kütle arttığı zaman ne kendinizi tanıyabilirsiniz nede gittiğiniz yol karşısında şok olursunuz.

Kesinlikle ve kesinlikle 2 sene body ile uğraşmış bir birey olarak asla kısa zamanda beklentiler içinde olmamanız gerekiyo. Örneğin 3 aylık bir süreç yani eylüle kadar diyorsunuz. Hayır bunu bir yaşam şekli haline getirip hırsla savaşmanız gerekiyor.

Eylüle kadar diyet yapılacak ve bu arada diyet demek sağlıklı ve dengeli ve duzenli beslenme eylemi demek. Rejim veya perhiz anlamında kullanılmaması gereken bir kelime. Eylülde kesildi. Vücut bu yeni durum karşısısındada önlemi almaya devam edecek. Eskisinden daha kotu olma durumuda soz konusu.

Bence ideal bir program hazırlayarak ve bu ideal program tamamen sizin yas boy yağ kas ve su kitlesi, EKG durumunuz, Kardio ve kalp raporlarınız, troit bezleriniz ve kolesterol ve kanınızdaki trigliserit oranı ölçümleri ve testleri yapılacak size özel bir egzersiz ve beslenme programı hazırlanacak ve sizde layiki ile bu programa uyup zaman içinde gelişimlere bağlı olarak yüklenmeler ile performans yükseltmesi yapmalısınız.

kesinlikle dostum kendine eylül diye bir sınır koyma, beyin o kadar duyarlıdırki söylediğin her şey tam zamanında uygulamaya geçer. Kendine bir zamanın olmadıgını ama mukemmele ulaşacağını söyle

O ZAMAN KESİNLİKLE BAŞARACAKSIN VE MUTLAKA GEREKLİ TESTLERINI YAPTIR.

SAYGILAR.
 
  • Beğen
Tepkiler: onsbike