Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Hayatbilimi'nden öneriler

Konu, 'Sağlık - Antrenman - Beslenme' kısmında Nedret Günaydın tarafından paylaşıldı.

  1. Nedret Günaydın

    Nedret Günaydın Onursal Üye

    Kayıt:
    29 Ocak 2007
    Mesajlar:
    4.654
    Beğeniler:
    3.754
    Şehir:
    Avrupa Yakası
    Seviye:
    Ayurveda, beslenme ve aromaterapi konularında Londra'da ve Arizona Üniversitesi'nde eğitimler alan Lale Gonzales'den 10 öneri...


    [​IMG]



    Ayurveda kadim Hindistan'ın Veda bilgilerine dayanan bir tıp sistemidir.
    Birçok bilim adamına göre gezegenimizdeki en eski tedavi sistemidir.

    Ayur “hayat” ve veda “bilgi” anlamına gelir. Ayurveda hayat bilimi olarak düşünülebilir. Batı'daki birçok alternatif tedavi yöntemlerinin prensipleri Ayurveda'ya dayanır.

    Bugün size hazmı kolaylaştırmak için 10 Ayurveda önerisi vereceğim. Hazımsızlık nedeniyle, vücut acıkmış gibi yanlış sinyal verebilir, dolayısıyla fazla yemek tüketimi ile vücutta toksik madde birikir. Hazmı düzenlemek, duygusal yemek tüketimini ve birçok hastalığı önlemek için çok önemlidir.


    1. Her yemekten önce, yarım tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
    üzerine biraz deniz tuzu ilave edip, biraz da limon sıkarak yiyin.

    2. Tuz az miktarlarda hazmı kolaylaştırır fakat fazla tüketildiğinde ödem
    ve hazımsızlık yapar.

    3. Kimyon ve zerdeçal hazmı kolaylaştırır.

    4. Yemek boyunca sıcak su yudumlamak hazmı ve yemeklerin emilimini
    kolaylaştırır. Buzlu su vücut sistemini şoka sokar ve zararlıdır. Yalnızca
    mide bulantılarında önerilir.

    5. Yemekleri yavaş ve çiğneyerek yemek çok önemlidir.

    6. Sessiz ve huzurlu bir ortamda yemek yiyin.

    7. Yemekten sonra 1 çay kaşığı rezene tohumu çiğnemek faydalıdır.

    8. Yemekten sonra 10 dakika sol tarafınıza uzanmak hazmı kolaylaştırır.

    9. Karnımızın üçte birini sıvı ve üçte birini yemek ile doldurup, üçte
    birini de boş bırakmamız gerekir.

    10. Her yemeğin sonunda 1 bardak lassi içmek faydalıdır. Lassi tarifi: ¼
    bardak taze yoğurt ile 1 bardak suyu karıştırıp, ½ çay kaşığı kimyon ve
    zencefil ilave edip için.

    Lale Gonzales
     
    d.berkay ve Mümtaz Öztürk bunu beğendi.
  2. tayfur

    tayfur Onursal Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    1.635
    Beğeniler:
    1.028
    Şehir:
    İstanbul
    Seviye:
    Yemek boyunca su yudumlamak hazmı kolaylaştırmaz, bilakis, hazımla alakalı enzimlerin konsantrasyonnu seyrelterek hazımsızlığa yol açar.

    Her yemeğin sonunda bir bardak su içmek de gene çok kötü bir tavsiye. Optimal Nutrition for Optimal Health [Optimal sağlık için optimal beslenme] (McGraw-Hill, 2001) kitabının müellifi ve gerçek bir doktor olan T. Levy, suyun [ve diğer meşrubat-müskiratın] yemeklerden ya hemen önce de ya da en azından 2 saat sonra içilmesi gerektiğini, aksi takdirde bunun hazım ve kilo problemlerine yol açmasının kaçınılmaz olduğunu gayet güzel açıklamıştır. Kilo vermek ya da almak ya da normal kilosunu korumak isteyenlere kitabı şiddetle tavsiye ederim.

    Lafım sana değil Nedret ama Ayurveda vb. üzerinden insanların bilgi eksikliğini kullanarak maddi kazanç elde edenlere. Lütfen bu tarz bilim dışı şeylere kulak asmayın. Herhangi bir iç hastalıkları uzmanının hem sağda solda boy gösteren diyetisyenlerden hem de modern dünya şamanı diye tabir edilebilecek şarlatanlardan, beslenme konusunda çok daha fazla bilgisi vardır. Doktorunuza danışın, asla zararlı çıkmazsınız ve bilgisiz geri çevirilmezsiniz.

    Selamlar.
     
    Şerif Şentürk bunu beğendi.