Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Enerji ⚡ bar ev yapımı pratik

Konu, 'Sağlık - Antrenman - Beslenme' kısmında YASİN07 tarafından paylaşıldı.

  1. YASİN07

    YASİN07 Aktif Üye

    Yaş:
    25
    Kayıt:
    9 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    132
    Beğeniler:
    152
    Şehir:
    antalya
    Adı:
    yasin bayar
    Bisiklet:
    b'Twin
    Seviye:
    PicsArt_09-19-07.49.25.jpg PicsArt_09-19-07.51.55.jpg PicsArt_09-19-07.54.51.jpg PicsArt_09-19-07.56.24.jpg PicsArt_09-19-07.46.46.jpg PicsArt_09-19-07.47.23.jpg Merhabalar herkeze
    Bu gün size bu işlerde acemi olan birisi olarak kendi kafama göre yapmış oldugum tarifi anlatmaya çalışıcam ilk defa yapıorum inş beğenirsiniz.

    Malzemeler
    1.yulaf ezmesi 1 kase
    2.bal yarım kase
    3.tereyağ yarım kase (ben çok severim)
    4.ceviz, fındık,kuru kayısı, ayçekirdeği içi, badem,kuru uzum bunlarda 1.er kase(bunları kendim bıcakla dildim küçük küçük ve havanda ezdim cevizi bademi felan)

    Ana malzememiz olan yulaf ezmesi ve bal biraz fazla koydum ben gram felan yazmıom göz kararı koyun işte :) ben fırında fazla pişirmedim vitamini ölmesin Die 160 derecede 20 dk felan pişirdim :) yorumları bekliyorum.
     
  2. Ömer Murat

    Ömer Murat Onursal Üye

    Kayıt:
    3 Şubat 2016
    Mesajlar:
    2.204
    Beğeniler:
    6.380
    Şehir:
    Antalya - İstanbul
    Seviye:
    @YASİN07 Ellerinize sağlık da önce ortaya çıkan "bar" hakkında sizin yorumunuzu alsak, nasıl bir şey oldu, kıvamı tadı nasıldı, sürüş sırasında deneme şansınız oldu mu, kıvam ve protein için yumurta ekliyor bazı arkadaşlar mesela siz neden eklememeyi tercih ettiniz?
     
    mariokaldato bunu beğendi.
  3. YASİN07

    YASİN07 Aktif Üye

    Yaş:
    25
    Kayıt:
    9 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    132
    Beğeniler:
    152
    Şehir:
    antalya
    Adı:
    yasin bayar
    Bisiklet:
    b'Twin
    Seviye:
    Tadı bekledigimden güzel doğal oldu. şeker de koymadım balı tereyağı fazla koydum faydası çok iyi. Şu an hala şürüşteyim yumurta beyazını bidakine bende koymayı düşünüyorum hem protoin hemde daha sağlam tutması açısından özellikle tarçın ve çörek otu tadına ayrı bi tat verdi. Hiç bu kadar güzel ve faydalı olmasını beklemiyodum performans A çok faydası var :)
     
    Ömer Murat bunu beğendi.
  4. Taxonera

    Taxonera Bisikletkolik

    Yaş:
    38
    Kayıt:
    26 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    1.045
    Beğeniler:
    595
    Şehir:
    İzmit
    Adı:
    Gökhan
    Bisiklet:
    Mosso
    Seviye:
    Bu enerji bar değil aslında granola bar diye arama yaparsanız bu çıkar karşınıza.

    ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    serati bunu beğendi.
  5. Ertan M.

    Ertan M. Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    14 Şubat 2015
    Mesajlar:
    920
    Beğeniler:
    1.416
    Şehir:
    İstanbul /Göztepe
    Adı:
    Ertan
    Bisiklet:
    Lapierre
    Seviye:
    Bende bir kaç hafta önce böyle bir bar yapmıştım şeker falan kullanmadım bal kullandım.Ancak benim yaptığım biraz kuru oldu sanırım yağı az olduğu için dışarıda satılanlarda decatlondaki barda glikoz şurubu var o yüzden pek sağlıklı değil ayrıca şeker oranı yüksek oluyor pakette satılanların evde yapmak en iyisi.
     
  6. KırmızıBereli

    KırmızıBereli Aktif Üye

    Kayıt:
    23 Nisan 2016
    Mesajlar:
    125
    Beğeniler:
    110
    Şehir:
    İstanbul
    Adı:
    Semih E.
    Bisiklet:
    Carraro
    Seviye:
    Yumurta kullanimina dikkat etmek gerekir. Kolay bozulan besinlerden. Maksimum 12 saat içerisinde tüketilmeli. Hele ki yazın bu süre çok kisa.
     
  7. Hamid Asım

    Hamid Asım Kıdemli Üye

    Kayıt:
    27 Aralık 2011
    Mesajlar:
    246
    Beğeniler:
    252
    Şehir:
    SAKARYA
    Bisiklet:
    Lapierre
    Seviye:
    Yumurta hariç güzel bir karışım olmuş. Ayrıca 1-2 tane muzu ezip hamur haline getirip harca eklerseniz malzemlerinizin kuru olmasını engeller ayrıca muz pişince tadı muhteşem oluyor, hurma dilimleri de ekleyebilirsiniz çok faydalı lif zengini ve kalorisi yüksektir. Bir öneri daha yulaf ezmesini bir süre suda bekletip sonra hamur haline getirirseniz suyu emdiğinden pişince daha yumuşak oluyor. Tereyağı da miktar olarak biraz azaltılabilir.
     
    serati, kobalamin ve Ömer Murat bunu beğendi.
  8. caglarhuseyin

    caglarhuseyin Aktif Üye

    Yaş:
    33
    Kayıt:
    28 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    103
    Beğeniler:
    80
    Şehir:
    İstanbul
    Adı:
    Hüseyin Ç.
    Bisiklet:
    Tern
    Seviye:
    Yumurta sız ve muzlu denemek lazım ;)
     
  9. Deniz A

    Deniz A Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    8 Ekim 2014
    Mesajlar:
    711
    Beğeniler:
    1.131
    Şehir:
    istanbul
    Adı:
    YDA
    Bisiklet:
    Giant
    Seviye:
    Kilo problemi olanlara tavsiyet etmem
    Tüm malzemelerin kalori değeri çok yüksek enerji ve protein alayım derken dikkat edin kilo almayın.....
     
  10. hsngrms

    hsngrms Seek'er

    Yaş:
    26
    Kayıt:
    18 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    186
    Beğeniler:
    148
    Şehir:
    Adana
    Adı:
    Hasan Gormus
    Bisiklet:
    Giant
    Seviye:
    Tadı nasıl oldu? :D
    ---
    Tarayıcıda bu konunun olduğu sekme açık kalmış, ben farkedip cevap yazana kadar mesaj yağmış resmen :D O sebeple afiyet olsun diyeyim.
     
  11. Aazam

    Aazam Aazam

    Yaş:
    26
    Kayıt:
    8 Ocak 2016
    Mesajlar:
    523
    Beğeniler:
    524
    Şehir:
    İstanbul
    Adı:
    Aazam
    Bisiklet:
    Giant
    Seviye:
    Hazırladıktan sonra hazır barlar gibi sıkı ve bileşik duruyor mu yoksa dağılma mı oluyor?
     
  12. YASİN07

    YASİN07 Aktif Üye

    Yaş:
    25
    Kayıt:
    9 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    132
    Beğeniler:
    152
    Şehir:
    antalya
    Adı:
    yasin bayar
    Bisiklet:
    b'Twin
    Seviye:
    @Taxonera olabilir ama enerji verdiği için öyle yazdım bende tam bilmiyom ne oldu :) @Ertan M. Bende şeker kullanmadım hazır satılanlar pek cezbetmedi benide kendim bişiler yaptım tereyağ çok sevdigim için fazla koydum biraz ama iyi oldu yağı ve balı biraz fazla koymak harç özelligini arttırıyor sanırım.@Hamid Asım bidakine yaparken önerileriniz aklımda ben yumurta koymadım yumurta koymayı bidakine düşünüorum yazdım. Ama şimdi yorumlara bakınca vazgeçtim :)@caglarhuseyin muz aslında vardı nasıl aklıma gelmemişse bidakine artık :)@hsngrms tadı umdugumdan kat kat güzel oldu baklava tatlısı gibi bişey oldu :d @Aazam çok sıkı olmadı ama yinede iyi oldu çantada bütün halde taşınabiliyor yerken dagılabilir :)
     
    hsngrms ve caglarhuseyin bunu beğendi.
  13. deadlistcach

    deadlistcach Felt F65x cx

    Yaş:
    25
    Kayıt:
    31 Ocak 2015
    Mesajlar:
    271
    Beğeniler:
    312
    Şehir:
    Istanbul
    Bisiklet:
    Felt
    Seviye:
    Forumda bir konuda buna benzer bar yapimi vardi hatırlamıyorum ama o arkadas ile ayni tarifi mi kullandiniz? Bende deniyecegim firsat buldugumda. Genelde tadim tadimca alirim tura ckmadan fakat bulmasi zor oluyor o_O

    Forumda bir konuda buna benzer bar yapimi vardi hatırlamıyorum ama o arkadas ile ayni tarifi mi kullandiniz? Bende deniyecegim firsat buldugumda. Genelde tadim tadimca alirim tura ckmadan fakat bulmasi zor oluyor o_O
     
  14. YASİN07

    YASİN07 Aktif Üye

    Yaş:
    25
    Kayıt:
    9 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    132
    Beğeniler:
    152
    Şehir:
    antalya
    Adı:
    yasin bayar
    Bisiklet:
    b'Twin
    Seviye:
    @deadlistcach yok youtube de genel olarak izledim ve kafama göre takıldım şok markete gittim aklıma geleni aldım :)
     
  15. Ömer Murat

    Ömer Murat Onursal Üye

    Kayıt:
    3 Şubat 2016
    Mesajlar:
    2.204
    Beğeniler:
    6.380
    Şehir:
    Antalya - İstanbul
    Seviye:
    Yumurtayla ilgili detay -yapılan olumsuz yorum- ne tam olarak ben anlamadım! Beze denilen şey tamamen şeker ve yumurta ama pastanelerde kaç günde tüketiliyor acaba? Yahut yine yaş pasta (hadi bunun soğuk zinciri var diyelim) kuru pasta ürünlerinin bir çoğu yumurtalı ama herhangi bir saklama koşulu olmadan günlerce raf ömrü ve evlerde bir köşede bekleyen tabak ömrü var, veyahut evde yaptığımız basit bir kek bile buzdolabına girmeden günlerce masanın üstünde durabiliyor. Yani sıralamaya kalkarsak; onlarca belki yüzlerce, yumurtalı pişmiş bir ürünü günler, hatta haftalar içinde tükettiğimiz oluyor herhangi bir saklama koşulu olmaksızın. Yani yumurtayı tercih etmememizin nedeni sadece bu tüketim süreciyle ilgili çekince mi, yoksa bildiğimiz başka bir şey var mı, merak ettim? Bilen biri bizi bilgilendirirse sevinirim.
     
    Auron Sanchez bunu beğendi.
  16. YASİN07

    YASİN07 Aktif Üye

    Yaş:
    25
    Kayıt:
    9 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    132
    Beğeniler:
    152
    Şehir:
    antalya
    Adı:
    yasin bayar
    Bisiklet:
    b'Twin
    Seviye:
    @Ömer Murat dediginiz gibi kaç günlük ürünler bile yeniyor ama yumurtanın çabuk bozuldu için ve sıcak bi yerde yaşadıgım için. Bar dagılmasın Die bozuk yemekten iyidir diye düsündüm belkide yanılmışımdır :)
     
  17. Ömer Murat

    Ömer Murat Onursal Üye

    Kayıt:
    3 Şubat 2016
    Mesajlar:
    2.204
    Beğeniler:
    6.380
    Şehir:
    Antalya - İstanbul
    Seviye:
    @YASİN07 Alanya'da geri kalmaz sanırım Antalya'dan :) sıcaklık mevzu bahis olunca, ben de merak ettiğim için sordum zaten.
     
    mariokaldato bunu beğendi.
  18. YASİN07

    YASİN07 Aktif Üye

    Yaş:
    25
    Kayıt:
    9 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    132
    Beğeniler:
    152
    Şehir:
    antalya
    Adı:
    yasin bayar
    Bisiklet:
    b'Twin
    Seviye:
    @Ömer Murat yakınmışız bende antalyadayım açıkcası koymayı düşünüodum ama bi anda aklıma bi ara yedigim bi ısırık aldıgım bozuk yumırtanın tadı geldi :;-)
     
  19. Taxonera

    Taxonera Bisikletkolik

    Yaş:
    38
    Kayıt:
    26 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    1.045
    Beğeniler:
    595
    Şehir:
    İzmit
    Adı:
    Gökhan
    Bisiklet:
    Mosso
    Seviye:
    Yumurtayı pişirince o sıkıntı ortadan kalkar. Bozulma olayı yani.

    ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    Ömer Murat bunu beğendi.
  20. mariokaldato

    mariokaldato Özlem, Yün don ve epılpay

    Yaş:
    42
    Kayıt:
    1 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    3.720
    Beğeniler:
    8.239
    Şehir:
    Bursa
    Adı:
    Raşit Cumhur Çakın
    Bisiklet:
    Merida
    Seviye:
    Ustune kircan yumurtayi omlet yapacan oohhhh missssss yok iyyyyyyyy begenmedim tadini :D
     
    Ömer Murat bunu beğendi.