Merhabalar birkaç konuda aydınlatmak isterim...
@scorpion99
Elma hastalık ve zararlı bakımından hassas bir meyva dır dolayısı ile ilaçlanması çok önemlidir...
ilaçların etkilerinin bir süresi vardır ve bu süreye göre ilaçlama yapılması gerekir.
yani atıyorum bir ilacın etki süresi 20 gün ise onu hasaddan 21 gün önce kullanmanız gerekir ki
kullanıcıya kalıntı bırakmasın...
Elma yı mümkün ise sabunlu su ile güzelce yıkayarak
bol su ile durulayıp KABUĞU İLE birlikte yiyiniz
@böCek
Köyde ilaçlanmadan gübrelenmeden yenilen Meyve sebzelerin tadı tabiki farklı
Ama getiri ve verim bakımından yeterli değildir...
Aileler kendi kullanacakları kadarını ayırır fazlasını da satarlar
üretim düşüncesi ile üretilmedikleri için durum o şekilde...
@nazz
Zeytin Güneş görmesi halinde Kararan bir durum gösterir
Siyah zeytin de Aslında yeşil
Güneşte bırakıp görebilirsiniz...
Zeytinyağları çok koyu şişelerde
özel tenekelerde durur
Sebebinin ise güneş ile acılaşarak kalitesinin asitlik seviyesinin bozulmasıdır...
Dağ çileği ise
AHUDUDU ( Rubus idaeus ) / Rosaceae
Diğer İsimleri : Dağ çileği, Ağaççileği, Sultan böğürtleni, Moruh, Totuk.
Bilinen Bileşimi : Protein, karbonhidrat, selüloz, provitamin A, vitamin C, elma ve limon asidi, sepi maddeler, eterik yağ, vitamin P, kalsiyum, mağnezyum, fosfor, demir, mangan ve bakır bileşimi asidler, pürinli maddeler, reletin.
Özellikleri : Kabız yapıcı, diüretik / idrar söktürücü, digestif / hazmettirici, aperatif / iştah açıcı, antiseptik / mikrop öldürücü
Yaprakları sudofirik / terletici, antifebril / ateş düşürücü, sedatif / sakinleştirici.
Önerilen Hastalıklar : Bronşit, anjin, franjit, zatürre, kronik gastrit, enterekolit, ishal, kan tükürme, soğuk algınlığı, aşırı adet kanamaları, kansızlık, verem.
Kullanım Şekli ve dozu : Bir bardak kaynar suya 3 - 4 yaprak konularak 10 dakika demlenilir. Günde üç kere birer bardak içilir.
(link)