Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Ekmeğin faydası kabuğunda

Konu, 'Sağlık - Antrenman - Beslenme' kısmında Mesut Girgiç tarafından paylaşıldı.

  1. Mesut Girgiç

    Mesut Girgiç Onursal Üye

    Kayıt:
    28 Mart 2006
    Mesajlar:
    4.526
    Beğeniler:
    12.611
    Şehir:
    Konya
    Seviye:
    Bilim adamları ekmeğin kenarlarının yemenin bağırsak kanserine karşı koruduğunu ortaya koydu.Hindistanídaki Annamalai Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmalara göre ekmeğin pişirilmesi sırasında ortaya çıkan antioksidanlar vücutta bağırsak kanserine götürebilen değişimlerin ortaya çıkmasına engel oluyor. Pronyl-lysine isimli bu antioksidan özellikle de ekmeğin kenarlarında 8 kat daha fazla bulunuyor.
    Bu antioksidan ekmek kenarından her gün alındığında vücutta ileride bağırsak kanserine yol açabilen kitlelerin oluşumu yüzde 72'ye kadar önlenmiş oluyor. Bilim adamlarına göre tam tahıllı ekmeğin kenarlarındaki anti-kanser özellik, ekmekteki liflerden bile daha fazla olabilir.

    Kaynak; aa.com.tr
     
    ömerr ve cihan aksoy bunu beğendi.