Cayin pek cok farkli demleme teknigi vardir. Cogu kiside harmanlanmasini savunur. Sectiginiz cay biryerden sonra cok onemli olmayabilir. Ama cokda ucuzuna kacmayin ve demeleme - harmanlama icin su yontemi bir deneyin:
Marketten aldiginiz cay - her zaman koydugunuz miktara yakin koyun demlige
Kacak cay veya dokme cay tabir edilen cay (markette yoksa cerezci - aktar vb. bulunur kiloyla satilir) - Bu caydan keyfiyetinize gore 1-2 tatli kasigi koyun demlige. Sert ve aci cay severseniz miktari arttirin.
Tomurcuk cay veya muadili - Bu caydan keyfiyetinize gore 1-2 cay kasigi koyun demlige
Demlige cayin tamamini islatacak kadar soguk su koyup hafifce calkalayin ve suyu suzdurun. Cayin tozu vb. gidecektir ve demlediginiz cay berrak, tavsankani denen gorunumu alacaktir. Caydanligi ocaga koyun. Su kaynadiktan sonra kisip 5 dk. daha bekleyin. Altta kaynayan su ustteki islak cayi tavlayacaktir. Sonra cayi demleyin ve demlenince icin afiyet olsun
Normal cay genel olarak rengini verir ve fiyat avantaji saglar.
Dokme cay caya sertlik, tat ve koyulugunu verir.
Tomurcuk aroma ve hos bir koku katar.
Keyfiyetinize gore dokme cay ve tomurcuk cay oranlarini degistirip ideal tadinizi bulabilirsiniz.
Kokulu cay severseniz caydanliga 2 adet karanfil veya elma / ayva / bergamut kabugu atabilirsiniz ama cogu kisi bu tarz aromalardan hoslanmaz ve caydanliga sindigi icin normal cay demlemeye karar verdiginizde etkisi bir sure daha devam eder.
Ben de cay tiryakisiyim