Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Anne yapımı makarna (100 de 100 doğal)

Konu, 'Sağlık - Antrenman - Beslenme' kısmında Ali Menemen tarafından paylaşıldı.

  1. Ali Menemen

    Ali Menemen Onursal Üye

    Kayıt:
    20 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.959
    Beğeniler:
    2.997
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    Annemin yaptığı ev makarnası. Artık şehirde bunları yapan fazla kalmadı. Annemle bir geçtik başına ben yuğurdum annem açtı sonra ablamgille kestik bu hale geldi. Marnanın enerji düzeyinin çok yüksek olduğunu öğrendim, üstelik bu yüksek enerjili besini biz evde yaptık harika oldu. Lezzetini merak ettiyseniz, el emeği göz nuru ve ev yapımı olduğudan ENFES bir tadı var. Daha pişmeden kraker gibi yedim. Şimdi kuruması için salona aldık. Pişirip yemeyi dört gözle bekliyorum. Eğer annelerinizin böyle marifeti varsa kesinlikle yaptırın derim.

    [​IMG]


    [​IMG]
     
  2. gokhancan

    gokhancan Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    801
    Beğeniler:
    664
    Şehir:
    istanbul/bayrampaşa
    Seviye:
    Makarnayı yaparken hangi malzemeleri kullandınız?
     
  3. Tolga..

    Tolga.. Üye

    Kayıt:
    17 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    55
    Beğeniler:
    23
    Şehir:
    İZMİR/BUCA/EVKA-1
    Seviye:
    Afyondada bol yapılır bundan konu komşu toplanır hep beraber hamuru yoğurur şeritler halinde kesitikten sonra böyle küçük parçalara ayırırlar sonra salona yayarlar hepsini.Tadı güzeldir.
     
  4. Hasan Çağri

    Hasan Çağri Onursal Üye

    Kayıt:
    12 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    4.584
    Beğeniler:
    4.962
    Şehir:
    Bostancı, İstanbul
    Bisiklet:
    Specialized
    Seviye:
    Bu bizim halis muhlis türk malı ERİŞTE isimli yemeğimizdir arkadaşlar... Bildiğim kadarıyla Türklerin olduğu heryerde makarnadan daha eskidir ve kesildikten sonra kurutulunca uzun süre özelliğini gorur makarna gibi kolayca pişirilip yenilebilir...

    Hamurunun içine istediğiniz bir çok şey katabilirsiniz... Babannem yaparken kırmızı köz biber kurusu koyardı çokda güzel olurdu...
     
    Süleyman Onur Dülger bunu beğendi.
  5. Ali Menemen

    Ali Menemen Onursal Üye

    Kayıt:
    20 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.959
    Beğeniler:
    2.997
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    Şok şok şok makarnalarımız kurumuş:)[inşallah annem akşama yapar:lick3:]
    eğer ilgilenenler varsa malzeme listesini ve yapılışını yazayım
     
  6. HaliliOzturk

    HaliliOzturk Onursal Üye

    Kayıt:
    3 Temmuz 2005
    Mesajlar:
    7.283
    Beğeniler:
    9.860
    Seviye:
    Cagri hakli, bunun adi eristedir, ozellikle Ege ve Trakya'da cok bilinir, cokca (halen) yapilir ve tuketilir. Tadi normal makarnadan daha guzeldir :) Hele ki koydeki buyuk halam yaparsa, kulaklari cinlasin :)

    Malzeme listesi ve yapilisi, konuya uzak olan arkadaslar icin faydali olabilir. O nedenle eklersen sevinirim.
     
  7. Ouz Deniz

    Ouz Deniz Onursal Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.815
    Beğeniler:
    1.163
    Şehir:
    İzmir-Sivas
    Seviye:
    Aaaa gayet ERİŞTEEEE.Annemde hep yapar ve çok sevdiğim bir yemektir.
     
  8. ZekiAlper

    ZekiAlper Antalya Downhill Prof MTB rider

    Kayıt:
    4 Ekim 2007
    Mesajlar:
    2.906
    Beğeniler:
    1.647
    Şehir:
    Antalya
    Adı:
    Antalya Downhill Özel Antrenör
    Bisiklet:
    Specialized
    Seviye:
    Malzeme listesini ve yapılışını adım adım bizimle paylaşabilir misin:)..?
     
  9. Onur Kahraman

    Onur Kahraman Bisikletkolik

    Kayıt:
    19 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.448
    Beğeniler:
    987
    Şehir:
    EU
    Seviye:
    çok güzel yemek,elinize sağlık:D ehühehe:D
     
  10. Ali Menemen

    Ali Menemen Onursal Üye

    Kayıt:
    20 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.959
    Beğeniler:
    2.997
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    ŞOK ŞOK ŞOK Son dakika anne yapımı makarna tarifi ve malzemeleri:
    2 subardağı un
    Zeytin yağı, margarin yada tereğağ(zevke göre)
    Biraz su
    Tuz
    3 yumurta
    [Eğer ilk defa yapacaksanız büyük bir ihtimalle tadı iyi olmayabilir]
    Yapılışı o kadar basit ki:
    Öncelikle 2 subardağı unu karıştıracağımız kabın içine döküp ortasını açıyoruz. Daha sonra ortasına 3 adet yumurtayı kırıp döküyoruz ve karıştırıyoruz. Eğer hamur çok sert olursa biraz su ekliyoruz.(Dikkat! hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı yopksa çöpe gider, kulakmemesi :) yumuşaklığında olmalı). Belli bir müddet sonra tuzu ve yukarıda saydığım yağlardan birini kendi damak tadınıza göre az veya çok ekliyoruz ve karıştırmaya devam diyoruz. Hamuru içinde sert birşey kalmayana kadar yuğuruyoruz. Hamurun hazır olduğunu hissettiğinizde hamuru toplayıp üstüne ıslak bir bez koyup 1 saat bekletiyoruz. 1 saat sonra aynı hamur açar gibi 1 bisiklet tekeri genişliğinde(bisikletçinin tarifi böyle olur:)) hamuru açıyoruz. AÇtıktan sonra bir müddet bekledikten sonra hamuru yatay biçimde 2 parmak genişliğinde kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları 3er kat olacak şekilde(http://photos1.blogger.com/blogger/7651/1448/1600/kesme.jpg) üst üste koyup yukarıdaki resim gibi kesiyoruz. kuruttuktan sonra makarna gibi pişirip yiyorsunuz. Bukadar basit:)

    Üstüne basarak söylüyorum hiçbir makarna kendi yaptığınız gibi olmaz.
    Eğer daha detaylı anlatım istiyorsanız özelden msn adresinizi atın!
     
    evelent, mhmmd123, encralis ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  11. pesimistt

    pesimistt Üye

    Kayıt:
    17 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    51
    Beğeniler:
    16
    Şehir:
    İstanbul/Beykoz
    Seviye:
    şu makarnalardan bıktım:D annem sermiş balkona kurusun diye .doğru dürüst hareket edemiyorum balkonda ya:D
     
  12. pesimistt

    pesimistt Üye

    Kayıt:
    17 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    51
    Beğeniler:
    16
    Şehir:
    İstanbul/Beykoz
    Seviye:
    ayrıca tadı gerçekten süperrr
     
  13. Ali Menemen

    Ali Menemen Onursal Üye

    Kayıt:
    20 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.959
    Beğeniler:
    2.997
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    Allah'tan bizimki salonda çok kullanılmıyor orası. Ama ne yapalım doğal birşeyler için katlanmamız gerekiyor.
     
  14. keremkeke

    keremkeke Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    12 Haziran 2007
    Mesajlar:
    930
    Beğeniler:
    474
    Şehir:
    İstanbul / Haliç
    Seviye:
    şu erişteden bol peynirli yapsakta yesek ya
    veya bol yoğurtlu off offf
     
  15. Ali Menemen

    Ali Menemen Onursal Üye

    Kayıt:
    20 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.959
    Beğeniler:
    2.997
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    annem bugün yaptı ama üstünde ne peynir ne yoğurt vardı. Yazık oldu makarnaya:D
     
  16. Ali Menemen

    Ali Menemen Onursal Üye

    Kayıt:
    20 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.959
    Beğeniler:
    2.997
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    Son dakika makarnalar paketlendi:D biraz az olmuş ama komşulara azar azar veririz. Seneye dev kazanlarda yaptırmayı planlıyorum:D
    [​IMG]
     
  17. Hakan Yazman

    Hakan Yazman Onursal Üye

    Kayıt:
    31 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4.039
    Beğeniler:
    5.678
    Şehir:
    Alanya/İstanbul
    Seviye:
    Makarna irmikten yapılıyor galiba, sizin ki undan yani erişte sanırım, kavram kargaşası olmasın da :) Bir de onu tam undan (tam tajıllı kepekli) yapmayı bir deneseniz bence daha süper olabilir
     
  18. tayfur

    tayfur Onursal Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    1.635
    Beğeniler:
    1.028
    Şehir:
    İstanbul
    Seviye:
    off fantastik olmuş, ramazanda sahurda süper gider :D
     
  19. ahmetdogan

    ahmetdogan Forum Bağımlısı

    Yaş:
    27
    Kayıt:
    28 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    655
    Beğeniler:
    460
    Şehir:
    İSTANBUL
    Bisiklet:
    Marin
    Seviye:
    Eet tokluk için birebir ramazan da....
    şimdi bizimkilerde yapmıştır kesin:):)
     
  20. Ali Menemen

    Ali Menemen Onursal Üye

    Kayıt:
    20 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.959
    Beğeniler:
    2.997
    Bisiklet:
    Sedona
    Seviye:
    bizim oralarda yapılmışsa sizin oralardada yapılmıştır nede olsa aynı il deyiz;)
     
    ahmetdogan bunu beğendi.