Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Alkol - Bilimsel Araştırma

Konu, 'Sağlık - Antrenman - Beslenme' kısmında delqn.izkrenov tarafından paylaşıldı.

  1. delqn.izkrenov

    delqn.izkrenov Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Nisan 2008
    Mesajlar:
    155
    Beğeniler:
    179
    Şehir:
    Tekirdağ
    Bisiklet:
    Drag
    Seviye:
    [​IMG]
    [​IMG]



    Alkolün bir kadehi bile KANSER riskini artırıyor...

    Fransızlar, alkolle ilgili ezber bozan bir araştırmaya imza attı;

    Dünyaca ünlü mutfak kültürlerinde şaraplara ayrı bir yer ayıran Fransızlar, alkolle ilgili ezber bozan bir araştırmaya imza attı. Bugüne kadar 'az içilen alkolün yararlarından!' bahseden bilim adamları, bir kadeh alkolün bile kanser riskini artırdığını ortaya koydu.

    Le Figaro'da yayımlanan araştırmaya göre, vücutta kanser yapıcı moleküle dönüşen alkolün, ağız, boğaz, kalın bağırsak, meme, karaciğer, yemek borusu ve gırtlak kanseri riskini yüzde 168'e kadar artırabildiği açıklandı. Fransa Ulusal Kanser Enstitüsü'nden Dominique Maraninchi ve Fransa Halk Sağlığı Genel Müdürü Didier Houssin, günde bir kadehin ağız, boğaz ve gırtlak kanseri riskini yüzde 168, yemek borusu kanseri riskini yüzde 28, meme kanseri riskini yüzde 10 ve kalın bağırsak kanseri riskini yüzde 9 artırabileceğine dikkati çekti. 2007'de yapılan 7 binden fazla bilimsel araştırmanın yer aldığı uluslararası rapora dayanarak broşür hazırlayan bilim adamları, riskin, alkol türüne göre değil, günde içilen alkol miktarına göre arttığını vurguladı. 'Beslenme-Kanserden Korunma' adlı broşürde araştırmacılar, kansere karşı meyve sebze tüketilmesi, et ve şarküteri ürünlerinin azaltılması ve fiziksel faaliyetler yapılması önerisinde bulundu. Çok ciddi araştırmalara dayanan bilim adamları, haftada 5 kez, günde en az 30 dakikalık fiziksel faaliyetin, kalın bağırsak, meme ve rahim kanseri riskini, meyve sebze tüketiminin artırılmasının ağız, boğaz, gırtlak, yemek borusu, akciğer ve mide kanseri riskini azalttığına işaret etti. Alkol dışında, aşırı kilonun yemek borusu, rahim, böbrek, pankreas, meme, kalın bağırsak, ve safra kesesi kanseri riskini artırdığına dikkat çekti. Düzenli olarak her gün tüketilen 100 gram etin kalın bağırsak kanseri riskini yüzde 29, 50 gram şarküteri ürününün ise yüzde 21 artırdığı kaydedildi.
     
  2. Ediz Tevfik Özgan

    Ediz Tevfik Özgan Bisikletkolik

    Kayıt:
    26 Ocak 2006
    Mesajlar:
    1.143
    Beğeniler:
    1.069
    Şehir:
    BURSA
    Seviye:
    Paylaşımınız için teşekkürler. Araştırma bence ezber bozmuyor mevcut bilgileri destekliyor.Bu kanserleri azaltıyor deseydiniz o zaman başka
     
  3. Erkan Közen

    Erkan Közen Forum Bağımlısı

    Kayıt:
    14 Eylül 2007
    Mesajlar:
    919
    Beğeniler:
    1.296
    Şehir:
    istanbul
    Bisiklet:
    Cube
    Seviye:
    Paylaşımınız için teşekkürler
     
  4. bicylerace

    bicylerace Kıdemli Üye

    Kayıt:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    319
    Beğeniler:
    199
    Şehir:
    eskişehir
    Seviye:
    Alkol benzinden de zararlıdır. Daha önce benzin konmuş dolu 10lt'lik pet damacanasından bir yudum su alın da göreyim.
     
  5. C.Ateş

    C.Ateş Aktif Üye

    Kayıt:
    26 Şubat 2009
    Mesajlar:
    150
    Beğeniler:
    28
    Şehir:
    Eskişehir
    Seviye:
    Arada sırada alınan bir kadeh şarabın faydaları olduğunu duymuştum ama zararıda vardır elbet. Sanki herşeyi faydası olduğu içinmi yapıyoruz:)
     
    ateze bunu beğendi.