7200 de karar kildim, doğru yoldamiyim

SametAksuoğlu

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Nisan 2005
Mesaj
595
Tepki
457
Şehir
istanbul
1.90 boyundayım, aile ankarada ama ben istanbul da öğrenciyim. Yurt taksımde, okul maslakta...

bu durumda bana en uygun bisikletin 800 liraya satilan 7100 yada bıraz daha pahali olan 7200 modelı olduğunu düsünüyorum

zaman zaman bısikletle(hava güzel oldugunda) okula gıtmeyı, istbulda yapilacak kisa yada uzun hatta sehirlerarasi turlara katilmayi dusunüyorum...


öte yandan yolda önüme çikan kaldirimi direkt gecen, hoplayan ziplayan, ön kaldiran(kaldirmaya calisan) hatta cogu zaman kestırme ıse toprak patikaya bısikletı sokan biriyim.

hibrit denen bu modeller(7100..vs) bana goremi acikcasi emin degilim...

daha önce (1996 dan bu yana) bianhci aspid kullandim..

yorumlarinizi,tavsiyelerinizi...vs beklyorum
 
Scudo

Ali Hekimoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Ağustos 2006
Mesaj
1.175
Tepki
247
Şehir
izmir
Bisiklet
b'Twin
Tebrik ederim doğru yoldasınız, benimde bisiklet kullanım tarzım sizinkiyle aynı; ben de hızlı olsun, kaldırımlardan falan geçsin, gerektiğinde uzun yol gerektiğinde teknik-agresif kullanıma gelsin istiyorum. kesinlikle 28'' ön amortisörlü bir şehir bisikleti sizin beklentilerinizi karşılar. trek,scott,sedona ve kronun city-bike modelleri mevcut. ben sedona sd-311 kullanıyorum ama sadece 18'' kadro boyuyla satılıyor, bu boy size küçük gelir. üst borusu da kısa;55cm, size kısa gelir. üst boru uzunluğunun 58 cm civarında bir model düşünün derim. 2. el ilanlar-citybike bölümünde 20inch bir trek 7200 var satılmadıysa onu düşünebililirsiniz. sele borusu, gidon boğazı gibi parçaları modifiye ederek daha hafif ve keyifli bir bisiklet haline getirilebilir. mtb ler 26inch tekerlekli olmaları nedeniyle biraz yavaş kalıyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: SametAksuoğlu

SametAksuoğlu

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Nisan 2005
Mesaj
595
Tepki
457
Şehir
istanbul
Lastigin 28 olmasi, uzun boylu biri olarak ilgimi cekti, kadro 19 yada varsa daha buyuk olacak.. Ilk olarak karakoydeki(galata kulesının ordaki) trek bayine gittim vebu bisiklet uzerine (7100) konustuk.., bana verecegi modelin kadro boyunun 19 olacagini ve buyuk tekerleriyle bu bisikletin benim isteklerimi karsilayacagini ..vs soyledi..

ancek ben yinede ince lastiklerin sorun cikarabilecegini dusunuyorum.. Arnavut tasli yollar, yollardaki yagmur suyu izgaralari, viyaduk ve koprulerdeki yol uzerindeki metal plakalar, yükseltiler, cukurlar....
kisacasi istanbul gibi bi yerde 7100 ıs gorur mu bilemiyorum.. Onun yerine lastik uzerindeki disleri az olan bi dag bisikleti mi alsam acaba ..?

Tr karakterler konusunda kusura bakmayin, cepten giriyorum
nete...

Bisikleti sifir alacam, maxsimum butce, 700 civarı... Cazip taksit ve indirim soz konusu olursa lımiti tekrar gozden gecirebilirim...

bu arada 28" olmasi carpma, darbe ve sarsintilara karsi lastigi daha hassas yapmaz mi? Sureklı akord ayari yaptirmak ıstemem.., hayir bide janti eğersek yenisini de bulamayiz yada buluruz ama cok pahaliya patlar ???

mesajınızı yolladıktan sonra yarım saat içerisinde güncelleme yapacaksanız lütfen düzenle butonunu kullanınız.
 

azrail

Üye
Kayıt
18 Nisan 2006
Mesaj
66
Tepki
8
Şehir
izmir
Ben de sizin gibi melez ile mtb arasında kaldım..Scott Sportster P4 düşünmüştüm ve çok da hoşuma gitmişti, fakat toprak-orman yollarında bir mtb kadar rahat sürüşü olmayacağını düşündüm.Ayrıca malum şehir yollarındaki çukurdu, tümsekti.. Bir de yollardaki mazgallar dikkatimi çeker oldu, bu ince tekerler için büyük sorun bence.. Şehir bölge planlamacılarımız var belediyelerimizde,ama bu önemi detaylar hiç akıllarına gelmiyor anlaşılan..

Bugün Amoeba Hussar'ı gördüm ve gerçekten hoş bisiklet,ama teknik açıdan hoş mudur bilemem..

Bir de Merida Matts TFS100-V diye ilk defa duyup, görme fırsatı bulduğum bir bisiklet oldu.. O kadar çok seçenek var ki, insanın kafası karışıyor..
 

Ali Hekimoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Ağustos 2006
Mesaj
1.175
Tepki
247
Şehir
izmir
Bisiklet
b'Twin
söyledikleriniz doğru , ince lastik gerçekten sorun oluyor. lastiği fazla şişirsen çok sert oluyor, az şişirsen keskin yerlerde janta vuruyor. amerikada 29inch furyası var şuanda , o lastiklerden getirebilirsek çok kullanışlı olur. benim jantlar alex ace 17, 28x1,95 ebatında falan gibi lastikler takılabilir diye tahmin ediyorum ama tam bilgim yok buradaki 28 jantlar hakkında, bilen biri yorumlarsa iyi olur.
 

biyani

Aktif Üye
Kayıt
4 Temmuz 2007
Mesaj
165
Tepki
71
Şehir
istanbul
@face1tr

merhaba
Lastiğin 28 olması uzun boylu birisi olarak ilgimi çekti demişsiniz,uzun boylu olmakla 28 jant arasında nasıl bir bağ kurdunuz?Benim bile bildiğim 28 yada 26 jant lı bisikletlerin kadrolarının ölçüsünün boya uygunluğu önemli yoksa jantın 28 yada 26 alı olmasının boy uzunluğu ile ilgisi olmadığını biliyorum.
Trek 7200 almaya karar verdim demişsiniz bildiğim kadarı ile Türkiye de şu an sıfır trek 7200 yok.Benim elimden yakın zamanda ikinci el Trek 7200 model bir bisiklet geçti sanırım biraz ağır bir bisiklet terazi ile ölçme şansım olmadı ama 14.5 kg civarı olacağını tahmin ediyorum.ayrıca Trek 7100 ve 7200 modellerindeki amortisörlerde kilitleme özelliği yok 28 tekerli bisikleti hızlı olması için seçen bi insan için bu önemli bi dezavantaj.
Birde internete cep ten girdiğinizi yazmışsınız,bisiklet alma konusunda ciddi iseniz daha rahat şekilde internete girebileceğiniz bi yoldan internete girmelisiniz,önemli bi karar öncesindesiniz biraz bu konuda kendinizin araştırma yapmanızda yerinde olacaktır.
Bence önce bisiklet tarzına karar vermelisiniz hybrid mi alacaksınız mtb mi bu konuda insanların yönlendirmesinde sonra kendi kararınızı almalısınız.Ben önce hybrid almaya karar vermiştim sonra mtb de karar kıldım.Şimdi düz yollardan giderken neden hybrid almadım diye kendime kızıyorum,bozuk yollardan yada ne biliyim unkapanı koprusundeki üzerindeki metal plakalardan,bozuk sokaklardan hatta sahil yolunun kimi bölümlerinden de geçerken iyiki mtb almışım diyorum.
28 tekerlekler ince ve benim göre bildiğim kadarı ile mtb nin geniş lastiklerine göre üzerinde denge kurmak daha zor,fren mesafesi daha uzun,trafikte manevra kabiliyeti daha az gibi.Hoplayan zıplayan ön kaldıran bi kullanıcıyım demişsiniz bu tarz sürüşler için hybrid bisikletin uygun olmıyacağını düşünüyorum eğer bu tür kullanım konusunda netseniz bence mtb tarzı bisiklet almalısınız.Bu konuda bilgili olan arkadaşlar size sağlıklı bilgiyi verebilir yazdıklarımı okurken bilmelisinizki yazdıklarım kısa süre önce edindiğim bilgiler ve kısa süreli bisiklet sürecimde çıkardığım kendime tecrübeler bisiklet konusunda herhangi bi iddiam yok.
Eğer hybrid tarzı alacaksanız Scott Sportster modelleri ile Corratec X-Trail Cross modellerini incelemelisiniz,sizin ayırdığınız bütceye yakın fiyatlarda bisikletleri var.
saygılar
 

SametAksuoğlu

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Nisan 2005
Mesaj
595
Tepki
457
Şehir
istanbul
Erken gelen yorumlar icin tesekkurker...

suanda yaban ellerdeyim, nete telefondan baska cikma sansim yok... Ayin 6 sindan sonra evimde, bilgisayarimin basinda olacagim.., sanirim o zaman daha kapsamli inceleme kmkanim olacak.., simdilik ön arastirma yapiyorum dersem yanlis olmaz...

buyuk jantin uzun boyla bi ilgisi olmayacagini bildigim halde benim gibi uzun boylu ve 19 kadro kullanacak birine daha bi yakisacagini dusunuyorum.. Isin teknik kismini bilemem :p

acaba 2008 e yaklastigimiz su dönemde firmalarin yeni urun kataloglarinda 28-29 " jantlara sahip mtb ler gorebilecekmiyiz mrk ediyorum... Eger bu tarz biseyi tr dealma sansim olacaksa beklemeye raziyim.. Binmaeden yorum yapmak dogrumu bilmem ama 29" bi mtb ıle(sehir kullanimina uygun lastikler takilmiş) hiz yapmak, devasa kaldirimlar uzerine acaba ayna kolu dagitirmiyim dusuncesi olmadan surmek..vs

neyse uzatmayayim..

acikcasi hibrit mi toksa sehir ici kullanim icin revize edilmis bimtb mi alayim bilemiyorum...
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
Jantlarda 29" diye bir standart duymadım ben. Sanırım özel yapım bu jantlar.
 

Ali Hekimoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Ağustos 2006
Mesaj
1.175
Tepki
247
Şehir
izmir
Bisiklet
b'Twin
hybrid almalısın. mtb'ler , asfalt için değişiklik yapsan bile, 28'ler kadar rahat yol yapmaz. dediğin gibi 190 boyuna 28 jantlı bisiklet daha çok yakışır. asfaltta uzun yol yapacağın zaman ince lastik takarsın, diğer zamanlarda semi-slick bir cross lastiği şehir içinde kaldırımlarda falan yeterli olur.

29inch diye bir jant ebatı zaten yok, 29 inch dedikleri aslında 28inch jantlara kalın mtb lastiği takıldığında verilen isim. aslında 28inchli mtb lere verilen sembolik isim 29ers. internette araştırma yaparsanız oldukça bilgi mevcut. 29er , 29ers , 29inch diye arama yapabilirsiniz.
 

Mithrelios

Daimi Üye
Kayıt
6 Temmuz 2007
Mesaj
303
Tepki
167
Şehir
Ankara
@Selim Çam

bu jant boyutlari konusunda bir yanlış var sanıyorum. bu 26", 27", 28" ve 29" jant boyutu değil, tekerin ucundan ucuna olan ölçüler. yani aynı janta daha kalın bir teker takılırsa 28" yerine 29" olabilir.

ben de merak etmiştim sonunda gittim ölçtüm ve jantların değil lastiklerin ölçüsü olduğunu gördüm. yani mtb 26" ise jantı büyük ihtimal 24" tir, teker kalınlığı 2" eder çünkü, yol bisikleti 27" ise jantı 26" tir teker kalınlıkları farkından ötürü. 29" dedikleri ise sanıyorum 27" janta mtb lastiği takıp +2" şeklinde alıp 29" oluyor.
 

wolverinewashere

Daimi Üye
Kayıt
24 Eylül 2006
Mesaj
224
Tepki
139
arkadaşlar 29 inch dağ bisikletlerinde özellikle amerikada kullanılmaya başlanan bir jant ölçüsü kendine özel lastikleri var ve downhill bisikletlerde oldukça yaygın kullanıllmaya başladı (başka janta daha büyük lastikle elde edilemiyor) Gary fisher , specialized , trek gibi markalarda 29 inch lik bisikletler üretmeye başladılar
(link)
hatta linkde görüldüğü gibi arada ciddi bir fark var
(link)
bu linkdede birkaç model var
iyi sürüşler
 

SametAksuoğlu

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Nisan 2005
Mesaj
595
Tepki
457
Şehir
istanbul
Peki 7200 ile 7100 arasında ne fark var?

benim aklim 800 liraya satılan 7100 modeline kaydi.., ancak bu kadar para verip disk frenleri olmayan bi bisiklet sahibi olmak biraz koyuyor :)
sanirim hibrit bisikletlere disk koymuyorlar gerekmiyor demek ki.., ben daha once hic bi yaris bisikletinde de gormedim zaten ?
 

SametAksuoğlu

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Nisan 2005
Mesaj
595
Tepki
457
Şehir
istanbul
@wolverine

1000 lirayı gecmeden 29 er denen bu bisikletlerden alma sansim var mi, firmalarin 2008 kataloglarinda bu tarz modeller gorebilirmiyiz?
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
Cannondale'in de bu tip modelleri var mtb'de. Şimdi baktım da. Delta bisiklet'e sormak lazım getirirler mi?
 

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul
Jant, lastik ve ön maşada 29" diye yeni bir standart var. Jant 28" değil 29". yepyeni bir ölçü. Hatta Trek ön 29 arka 26" bisiklet yaptı..Sitelerinde 69er diye geçiyor. (26 nın 6'sı 29 un 9'unu birleştirmişler)

Firmalar şimdilik bu konuda biraz çekimser çünkü yedek parça sorunu var.. Hepsi özel ölçü..
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Arkadaşlar yanlış bilinenler var, yardımcı olayım;
29" , Gürsel abinin de dediği gibi jant çapı ve bir süredir yurtdışında satılıyorlar fakat ülkemize gelişi çok uzun zaman alır.Sanırım TR'de bir adet vardı, Adana'da Kadir ustada.
29" ler, 28" e geniş lastik takınca ortaya çıkan bir sınıf değil, ayrı bir sınıf.
Gelelim 28" lere.İnce lastikli 28" ler de var, geniş lastikli 28" ler de var.
En inceleri yol bisikletlerinde, giderek kalınlaşanları da tur, şehir bisikletlerinde kullanılıyorlar.
Lastik inceldikçe asfalt yoldaki küçük engellerde manevra kabiliyetiniz artar.
Mesela 28" yol bisikletinizle asfaltta 40km hızla gidiyorsunuz, önünüze aniden birkaç çakıl geldi, çok hızlı şekilde sağ veya sol yaparak kurtulabilirsiniz.Lastiğin zemine temas eden yüzeyi, geniş lastiklere göre daha az olduğu için böyle durumlarda daha atik oluyorlar.
Fakat tabi arazide bir tur bisikletinin virajlı inişlerdeki tepkisi ile dağ bisikletininki aynı olamaz.Bu ortamda da geniş lastikli ve daha fazla dişleri olan dağ bisikleti avantajlıdır.
Herkese önerim, bisikleti almadan önce hangi ortamda % kaç oranında ağırlıklı kullanacaksınız ona göre seçiminizi yapın.
Daha az yorulmak, daha yüksek süratlerde (ortalama hız olarak ve kalkış olarak) binmek, uzun turlara çıkmak daha önemliyse yol-şehir bisikleti,
Arazi binişi, teknik biniş, engelleri konforlu şekilde aşma ve mazgal benzeri engellerde tasasız binmek önemliyse dağ bisikleti.
Ben 2sini de seviyorum, 2sinden de var, tabi 2si de en iyisi değil ama iş görüyor.2sinin de zevki farklı, ikisini de deneyin sonra karar verin.
Dağ bisikleti = Jeep
Yol bisikleti = Formula 1
Şehir bisikleti = Büyük motor hacimli geniş kasa bir sedan
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
29" sadece mtb için mi var?
Yedek parçaları TR'de kolay bulunur mu?
Ve fiyat farkı çok mu?
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
29" şimdilik sadece mtb ler için üretiliyor.Zaten üretim amacı da arazideki verimini artırmak içindir.Kendisinden bile TR'de bir tane var, yedek parçası hiç yok :) (bildiğim kadarıyla o bir tane de İncirlik'ten alınma)Fiyat farkı çok değil sanıyorum ama şimdilik sadece büyük markalar yaptıkları için giriş modellerinde bulunmuyor 29".Mesela, Gary Fisher markası üretiyordu, eh onun da modelleri çok düşük fiyatlı olmuyor, ama uçuk da değil Avrupa XC piyasasına göre.
 

SametAksuoğlu

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Nisan 2005
Mesaj
595
Tepki
457
Şehir
istanbul
Bu konuda bi ilk olsam, sizlerin de yardimini alarak bi sekilde bu 29" bisikletlerden birini alsam... Mesela distribitor kimse artik onlara; trek in 69er modelini falan almak istedigimi belirtsem.., benim gibi daha bi cok kisinin bu modele sicak baktigini soylesem acaba bu bisikleti ben ve benim gibi almaya niyetli kisiler icin getirtirebilirmiyiz?

belki bi tane getirttirmek zor olabiliryada hic ilgilenmezler fakat bu 3_5 kisi bi araya gelip ortak bi model belirleyip bu modelden kisi sayimiz kadar istesek (3 yada 4 tane mesela) acaba bize olumlu cvp verirler mi?

Bu arada 7100 modelini pesin 800 e veriyorlar, taksitli olunca fiyat 850 falan oluyor sizce ozellikleride goz onune alindiginda bu bisiklet bu parayi hak eder mi?

zira yilsonu munasebetiyle 3900d ve 3700 de %20 ve 30a varan indirim yapmislar.. Firsattan istifade mi etmeli yoksa 7100 uzerine yogunlasmalı mı?
 

SametAksuoğlu

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Nisan 2005
Mesaj
595
Tepki
457
Şehir
istanbul
Bu arada aynı fiyat aralığında hatta 7100 den biraz daha ucuza satılan bi başka 28" hibrit ; scott sportseter p5 de var(erdoganbisiklet.com).

ben sadece gorunuslerine bi anlam verebiliyorum, hangisi daha iyi isin orasini siz ustatlara birakiyoryum.., şimdiden tesekkürler.