2918 sayılı Trafik Kanunu:Hakkını bil!

abdullahabdullah

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2007
Mesaj
633
Tepki
633
Yaş
41
Şehir
ÇANAKKALE
İsim
Abdullah YEŞİLTAŞ
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hukuk devletiyiz ama haklarımızı bilemiyoruz;haklarımızı alamıyoruz.

Allah korusun, tarfikte başımıza kaza geldiğinde olabilecek durumlardan en beteri, ambulans, tedavi masrafı... Bu yazı buna açıklık getirmesi için. En güzeli hiç olmaması ama olunca da tecrübesiz davranmamazı sağlamakta.

Kazasız, belasız sürüşler dilerim.

Trafik kazasi sonucu yaralanan ve hastaneye kaldirilarak tedavi altina alinan kazazedelerin,kanuna gore tedavi icin ucret odememesi gerektigi belirtildi. Tuketiciler Birligi, kazazedelerin haklariyla ilgili bir rapor hazirladi.
Kaza sonucu yaralanan ve herhangi bir hastanede tedavi goren kazazedelerin bu tedavileri sonucu hastane tarafindan ucret talep edilemeyeceginin belirtildigi raporda, 2918 Sayili Trafik Kanunu'na gore herhangi bir trafik kazasi sonucu yaralanan kisi en kisa surede hastaneye yetistirilmek ve gereken tedavinin yapilmasi hukumlerini iceriyor. Yonetmelige gore,hastane acil servisi, kendisine gelen kazazedenin maddi durumu, sosyal guvencesinin olup olmadigina ve hastanin ozelligine bakmadan gereken tedaviyi ve mudahaleyi herhangi bir ucret talep etmeden yapmak zorunda. Bu tedavi sonucu olusan masrafin ise Saglik Bakanligi KarayollariTrafik Doner Sermaye Isletmesi tarafindan karsilanacagininbelirtildigi rapora gore, vatandaslarin haklarini bilmedigi icinsorunlar yasandigini ve hastanelerin bu kanundan bihabermis gibi gozukup vatandastan para talep etmelerinin suc oldugu belirtildi
 
Scudo

Ergün Gündoğar

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Eylül 2004
Mesaj
675
Tepki
206
Şehir
Tuzla - İstanbul
Devlette herkesin bir güvencesi var elbet ama bu herşeyi kapsamıyor ne yazık ki, yaşanan sorunlarda buradan çıkıyor. En iyisi ferdi kaza sigortası yaptırmak, ciddi bir ücreti olmadığı gibi her türlü hastanede sorunsuz tedavi olmanıza yardımcı oluyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: barhan

Feyyaz Alaçam

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Nisan 2007
Mesaj
431
Tepki
620
Şehir
MERSİN
verdiginiz yararlı bilgi için teşekkürler.kazasız belasız sürüşler herkese...
 

abdullahabdullah

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2007
Mesaj
633
Tepki
633
Yaş
41
Şehir
ÇANAKKALE
İsim
Abdullah YEŞİLTAŞ
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ferdi kaza sigortası yapılmalı evet. Keşke ülke genelinde insana değer verilse. Yolda yaralı birini alıp, hastaneye götürseniz insanlık namına resmen kaşındınız demektir; polis sorguya çekip birden kendinizi suçlu durumunda hissedeceksiniz, Ferhan Şensoyun Pardon" filmi gibi olmasın da sonra.

Devlet, kanunlarını tam uygulatıp, mahkemelerle işleyişi düzenlese özel şirketlere gerek kalmayacak; milli eğitim - öğretmen - eğitim standartları düzgün olsa, dersanelere gerek kalmayacak. Hepsi de rant peşinde bence. MEcbur biz de yok dersane, yok özel sigortalar,yok tetikçiler... ile irtibata geçiyoruz. Devlete güvenmeyip, işleri özel şahıslara devredip yasa dışı işlerle hakkımızı almayay çalışıyoruz. Çok çelişkili hayat tarzımız var maalesef.