2500-3000 tl arası ne almalıyım?

Yetkin Şahin

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Nisan 2006
Mesaj
699
Tepki
265
Şehir
antalya
Bisiklet
Scott
bence 2. el değerini gözden uzak tutma,scott scale ve corratec kullanan birisi olarak.scott kadro herzaman değerlidir ,altın gibi değerini pek kaybetmez.
scott karolarla (benim fikrim bu),giant,cannondale gibi markların kadrolarını kıyaslamak gerekir,scale kadroyla kron xc 4000 ya da sedona kadro aynı değerlerde değil malesef.şimdi tabi ki bu kadrolarda oldukca tatmin edici performansları iyidir.ama piyasa değerleri ve insanların gözündeki değer scale kadrolar kadar iyi olmayacaktır.
ben olsam scott scale ,giant xtc,cannondale kadrolardan birini seçerdim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent Temiz
Scudo

Levent Temiz

Daimi Üye
Kayıt
2 Ağustos 2007
Mesaj
247
Tepki
96
Şehir
izmir
kadroyu al, üzerindeki kompanatleri bütçene göre topla derim ben sana, o zaman istediğn kadroya sahip bir bisikletin olur. önerim scale kadro xt kompanetler bütçene uygun bir maşa ve diğerleri..:cool:
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
dostum 2. el bölümüde spezyalizet s diye siyah güzel bir bisiklet var bir incele istersen prof bir biisklet bir incele istersen gözünden kaçmış olabilir ben çok anlamıyorum ama mutlaka burdaki abiler kardeşler yardım edicektir halila çağrı dostlar çok anlıyorlar umarım sana yardımcı olurlar ki oluyorlar vala onları dinlemeni tavsiye edeirm saygılaırmla
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
(link)

Bu ilandaki bisikleti değerlendirmeni tavsiye ederim ... gerçekten çok kaliteli ve oturmuş bir alet olmuş...
 

melih3576

Daimi Üye
Kayıt
20 Ağustos 2007
Mesaj
262
Tepki
137
Şehir
KASTAMONU
Değerli Arkadaşlar,
Öncelikle Teberus ile başlamak istedim.o benim gönlümde yatanı çok iyi biliyor zaten( bir kuğu gibi bembeyaz)Yaza Ankarada olabilirsem görüşmek isterim yeni bisikletlerimizle.
Yetkin Şahin fikirlerin önemli benim için ve aynen katılıyorum,tabiki Scale çok farklı ama 1,5 ay içerisinde bisikletin fiyatı 400 ytl ye yakın arttı ve beni artık aşıyor.
Karga 76 başlangıçta bende senin gibi düşünüyordum ancak Scale 40 kadro 500 euro,scale 80 bisiklet ise komple 720 euro,yani bu kartuş almak yerine yeni bir yazıcı almaya benziyor,zaten ayrı ayrı parçaları alıp bisiklet oluşturmak çok daha pahalıya mal oluyor,keşke dediğin gibi olsa:)
Canyon birazdan yazmış olduğun kadroya yada bisiklete tekrardan bakacağım ama zannediyorum bu small ama daha detaylı araştıracağım.Bakalım artık..
Halil Çağrı,bu bisiklet benimde dikkatimi çekti aslına bakarsan.Kullanılan malzeme xtr ve söylenecek söz yok aynı şekilde maşada öyle.Ancak kadro ağır ve gerçekten hafif bisiklet oluşturmak isteyenler için neredeyse imkansız( bu benim kişisel görüşüm)Yani kullanılan malzemelere bakılınca daha ne olsun denilecek cinsten.Senin önerinden sonra kadro boyu ile ilgili olarak mesaj attım.
Tüm dostlara ilgilerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.Eminimki bahara girdiğimiz şu günlerde ;verdiğiniz cevaplarla, onlarca kişi bilinçli olarak hareket ediyor....
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent Temiz

Serdar TEBER

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Kasım 2006
Mesaj
1.206
Tepki
1.304
Şehir
Ankara, Antalya
@melih3576

Sevgili Melih, ben de en az senin kadar istiyorum scale 40 almanı ama euro zıpladı bir kere, ne zaman ineceği belli olmaz. Bisikletinde hafiflik istiyorsun, ama scott kadrolar da pahalı. O zaman alternatif bir bisiklet toplayabilirsin. Mesela amoeba scud kadro 1445 gram, 270€ . Scale 40 ise 1590 gram, 500€. Scud kadro gidon, gidon boğazı, furş, sele borusu, sele kelepçesi, sele, elcik ile beraber bu fiyata. Bir de delta bisiklette yeni bir geoteck kadro gelmiş. Fiyatınını bilemiyorum ama 1300 gram civarında diye hatırlıyorum. Bu tarz hafif bir kadro ile üst donanımlı bir bisiklet daha uygun bir fiyata toplanabilir. Bir sezon sonra da kadro değiştirilebilir. Ama bu yazdığım iki kadro da scale den hafif :)