2350 Km. Artvin'den Trakya'ya (Cesaret mi, dayanıklılık mı?)

Sehzade43

Daimi Üye
Kayıt
31 Temmuz 2013
Mesaj
327
Tepki
147
Şehir
Kütahya
Bisiklet
Salcano
Çok güzel bir tur olmuş ibrahim abi. Güzel rota seçmişsiniz. Bana rahmetli babamı hatırlattınız :( Allah (c.c) hayırlı ömür versin.
 
Scudo

İbrahim Yurtseven

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
463
Tepki
1.370
Yaş
65
Şehir
KIRKLARELİ - lÜLEBURGAZ
İsim
İbrahim YURTSEVEN
Bisiklet
Specialized
Millet deliye hasret biz akıllıya. Aha. bu ihtiyar anacığı unutamıyacağım. Elimde video kamera. Kendisine yaklaştım. Çaktırmadan. Uyanığız ya. Konuşturmak için ANACIM BU SU İÇİLİRMİ diye sordum. 85-90 yaşlarında. Cevap net ve mantıklı. GÖRMİMİSEN ELİMDE GÜĞÜMLE GİDİREM. Eee haklı kadın, böyle saçma soruya böyle cevap. Allah sağlıklı ömür versin. İkinci hedefimiz olan Şavşat Karagöle çok az kaldı, fakat sürekli rampa bizi gerçekten bitirdi. Ama mükafatımız müthiş bir manzara olacak. Devamı geliyor tabiiki. Ancak fot. yüklemede zorlanıyorum. Karagöl' e ancak gece karanlığında girmeyi başarabildik. Gölde bir lokanta mevcut. Biraz pahalı da olsa iyiki var. Ayrıca kahvaltısı iyi sayılır. Kamp için ücret alınıyor. Tek çadıra 20 Tl. dediler ama biz iki gece için 20 Tl. verdik. Şavşat Karagöl hakikaten harika bir yer. Fakat insan eli değince bence doğallığı kayboluyor. Borçka Karagöl daha bakir. Orayı daha görmeden karar vermeyin derim ve Karagöl'den ayrılıyoruz. İstikamet Borçka Karagöl. Artvine kadar 85-90 km. aynı yolu gitmek zorundayız.

Karagölden buraya kadar gelebildik. Artvin'e 8-10 Km. kala, bir gün önce görüp te hoşumuza giden bu yerde kamp kurduk. Çok güze bil yerdi. Çoruh' a tepeden bakıyorsunuz. Ayrıca çeşme var, yemek var, tuvalet var. Beş yıldızlı kamp yeri. Karadeniz' de birde Artvin de susuz kalınır mı. Önemsemezsen kalınırmış. Kayalardan sızan bu suya muhtaç kaldık. Su matarasını da Şavşat yolunda çeşme başında unutunca pet şişeye talim. Borçka barajı. Çoruh' a yapılan bilmem kaçıncı baraj. Borçka dan sonra da bir tane olması gerek. Borçka iki baraj gölü arasında kalmış. Vee Boçka' dayız. Öğretmen evine yerleştik. Arkadaşın son günüydü. Özel nedenlerinden dolayı burada bırakması gerekti. Sabah kendisini İstanbul' a yolcu edeceğim. Buradan Trakya' ya üç hafta kadar yalnız devam edeceğim. Haa bu arada, tüm tur boyunca yediğim en harika pideler bunlardı. Borçka da. Kavurmalı, yumurtalı pide. Yolunuz düşerse şiddetle tavsiye edebilirim. Arkadaşı yolcu ettim. Saat 15.00 sıraları Borçka'dan Karagöl'e hareket. Bakalım anlatıldığı kadar varmıymış. Karagöl Borçka merkeze 27 Km. Son 4-5 Km.'si tamamen orman yolu. Karagöle kadar bunun gibi küçük şelale ve akarsular size her köşeyi döndüğünüzde sürpriz yapıyor.

Yıllardır bisiklet ile çıkmayı hayal ettiğim hedeflerden birinin içindeyim. Hayal ettiğimden, resimleridende güzel. Karçal dağlarının eteklerinde, ormanın içlerine gizlenmiş, Doğu Karadenizin dibinde bir cennet. Burası sizlere bütün yorgunluğunuzu unutturur. Rakım 1430'muş. Fotoğraflara bakınca Şavşat Karagöl' ün belki de da güzel olduğunu düşünen çıkar. Fakat kesinlikle öyle değil. Bugün hava bulutlu, yağışlı olduğu için ışın uygun değil. Borçka Karagöl çok daha doğal kalmış. Henüz. Yakın zamanda onunda içine ederiz biz. Şavşat Karagöle ise insan elinin değdiği çok belli. Birileri kendine göre bir şeyler yapmaya başlamış bile. Oysa bu gölün etrafını gezmek isterseniz ıslanacaksınız, çamura batacaksınız, yalnızsanız ürpereceksiniz. Gölden biraz uzakta Orman idaresinin konuk evi var. Ama gölü görmüyor. Birkaç yüz metre arkada. Ben çadırda Göl ile baş başa kalmayı tercin ettim. İyiki de kalmışım. Anlatamam. Doğanın gerçekten içine girmiş gibi oluyorsunuz. Gelin birlikte fot. izleyelim. Temmuz' un ilk günleri olması lazım. Mont' un içinde birde kazak var. Yaz ortası havayı tahmin edin. Birde yalnız oluca mecbursunuz bu klasik poz'a. Karagöl' den bu kadar. Şimdi Borçka ya dönüş. Tabii ki aynı yol. Borçka dan Hopa ya ineceğim. Arhavi' de iki müthiş yer var. Devam edelim. Arkadaşlar bilgisayar konusunda yetersizim. Yüklediğim bazı foto'lar açılmıyor, üzerinde (X) çarpı işareti bulunuyor. Ne anlama geldiğini veya düzeltmek için ne yapmam gerektiğini bilen bir arkadaşım yardımcı olursa sevinirim. Teşekkür ederim.
 

Engin ATAL

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
698
Tepki
364
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Trek
Allah'ım bu nasıl bir güzellktir. Bazı fotoğrafları bilgisayarıma yükledim , masaüstü fotosu olarak kullanacağım. İbrahim bey bizimle bu güzel fotoğrafları paylaştığınız için teşekkür ederiz. Tek kelimeyle MÜTHİŞ
 

İbrahim Yurtseven

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
463
Tepki
1.370
Yaş
65
Şehir
KIRKLARELİ - lÜLEBURGAZ
İsim
İbrahim YURTSEVEN
Bisiklet
Specialized
Karagölden ayrılıyorum. Borçka'ya kadar aynı yoldan dönüş. Bugün Hopa'ya varıp Karadeniz ile buluşmayı planlıyorum. İki gündür hava yağışlı. Bir açıp bir kapanıyor. Yaz ortası o kadar etkilemese de yol almanızı çok engelliyor. Borçka Hopa arasında dağ tımanışında yağmur yine şiddetini arttırdı. Yağmurluk giymesen dıştan içe doğru ıslanıyorsun. Yağmurluk giyip sürsen bu sefer içten dışa doğru yine ıslanıyorsun. Çıplak sürsen dağlarda hava buz gibi. Özellikle yağışlı havalar harbiden soğuk oluyor. Bakın karşıda, yolun üzerinde bisikletçi düşmanı pusu kurmuş. Ama onu gördüm. Saldırmak için tetikte. İşte köpeklere karşı korkusu olan arkadaşlarımızın baş belaları. Isırmasalar da korkan arkadaşlar çok kolay kaza yapabiliyor. Yanlış av seçti. Hızımı düşürüp alt çenesine bir tekme. Ama ayak baş parmağımın ucuna denk geldi. Onu bilmiyorum da galiba yine benim canım acıdı. Hopa' ya giriyorum. Bir şeyler yeyip, bisikletinde fren papuçlarını değiştiriyorum. Arhavi'ye doğru hareket.

Engin bey ben teşekkür ediyorum. Büyük bir zevkle paylaşıyorum.
 

Sanberk E

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Haziran 2013
Mesaj
2.145
Tepki
1.605
Şehir
Kocaeli
Bisiklet
Pinarello
Onur mesajını şimdi gördüm, özel mesajın var :)

Ya ibrahim abi, sen var ya bitanesin abi bitane. şu resimlere baktıkça işi bırakıp hemen şu saatte tura çıkasım geliyor :D Benim bisikletimin herşeyi tam, arkadaşlarınkini de tamamlıyabilirsek hemen çıkacağız, keşke aramızda olsan...
 

İbrahim Yurtseven

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
463
Tepki
1.370
Yaş
65
Şehir
KIRKLARELİ - lÜLEBURGAZ
İsim
İbrahim YURTSEVEN
Bisiklet
Specialized
Otobanlar beni sıkıyor. Ben yine dağlara doğru gideyim bakalım neler bulacağız. Mençuna Şelalesine bu noktadan sonra 4 Km. Türkiyenin % 70' ini gezmişimdir, böyle bir 4 km. görmedim. İşiniz gücünüz olmayacak her on metrede bir kamp kurup bir gün kalsanız sıkılmazsınız. Hep seyahat, hep eğlence olmaz. Bazan da çalışacaksınız kardeşim. Köylü dayıya biraz yardım edeyim dedim. Memnun oldu tabii. Biraz dedimse, neredeyse kamyoneti doldurduk. Bu köprü Mençuna Şelalesine gitmek için özellikle yapılmış. Köprüden bir kaç yüz metre önce yemek ihtiyacınızı giderebileceğiniz köylülerin işlettiği güzel bir tesis var. Bisikleti oraya bırakıp 2 Km. kadar ormanda patika yollardan yürüyeceksiniz. Dağ'a doğru. Dedim ya muhteşem güzelliklere otobanlarda, kordon boylarında, Belediye parklarında bisiklet sürmeyle ulaşamazsınız. Tesisin bir iki kare foto. az sonra gelecektir. Kampta kurabilirsiniz. Vakit erken olduğu için ben kalmadım. İzleyelim bakalım ormanın derinliklerinde bizi ne bekliyormuş. Mençuna Şelalesi. Fazla söze gerek yok. İlgilenen arkadaşlar bu devirde saniyede bir yığın bilgiye ulaşabilir. Biz seyredelim.
 

ikan yüzgeçgölü

Daimi Üye
Kayıt
14 Ağustos 2013
Mesaj
392
Tepki
110
Şehir
istanbul
Bisiklet
Lapierre
abicim yeminle diyecek bir şey bulamadım helal helal helal helal helal olsun
Ülkemiz adete cennetten bir fragman gezilecek o kadar çok yer varki
 

Yalnız Pedal

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Haziran 2013
Mesaj
1.642
Tepki
1.057
Şehir
Doğu Senegal
Bisiklet
Diğer
sanki hepsi Windows için duvar kağıdı yapılmak için özenle çekilmiş
 

Ali Kerimoğlu

Daimi Üye
Kayıt
22 Haziran 2013
Mesaj
272
Tepki
45
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
İnsanın, "CENNET Mİ DAHA GÜZEL, TÜRKİYE Mİ?" diyesi geliyor...
 

İbrahim Yurtseven

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
463
Tepki
1.370
Yaş
65
Şehir
KIRKLARELİ - lÜLEBURGAZ
İsim
İbrahim YURTSEVEN
Bisiklet
Specialized
Berksan erteleme sakın. Çık o tur'a. Nereye giderseniz gidin ama şu şehrin dışına bi çıkın. Arkadaşlarına da, sanada iyi eğlenceler.

Mesaj yazma zahmetinde bulunan İKAN, ALİ, MUSTAFA' ya Teşekkürler. Bu güzellikleri paylaşmamak delilik olurdu.:) Bisikleti sevdirmek için bırazcık benimde katkım olsun. Sağlıkla kalın.
 

Max Torque

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Ağustos 2013
Mesaj
849
Tepki
800
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin Gündoğdu
Bisiklet
Kron
Hocam helal olsun. kıskandım gerçekten. İş güç yüzünden. para kazanma hırsı yüzünden kaybettiğimiz güzellikleri görünce kötü oluyor insan. İşi bırakıp gidemiyorsun biryere. Sizden özgürü yok bu ülkede inanın bana. Kazasız belasız Pedallarsınız inşallah hep böyle.
 

SerkanERDOGAN

Aktif Üye
Kayıt
17 Ağustos 2013
Mesaj
117
Tepki
32
Şehir
Kayseri / Denizli
Bisiklet
Ümit
Konuyu okurken inanın kendimden geçtim. Sınırsız doğa güzelliği, istediğin yerde mola verebiliyorsun vs.vs.vs.. Tam yapmak istediğim şey. Şuan için bisikletim normal şartlarda 20 km götürmeyecek derecede ama bu tarz gezileri sevdiğim içim abim ile 50 km lik küçük küçük turlar yapıyoruz. İnşallah maddi durumum el verdiğinde gerekli ekipmanlara sahip oldugumda sizler gibi turlara çıkmayı çok istiyorum :) Ayaklarınıza sağlık
 

İbrahim Yurtseven

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
463
Tepki
1.370
Yaş
65
Şehir
KIRKLARELİ - lÜLEBURGAZ
İsim
İbrahim YURTSEVEN
Bisiklet
Specialized
Teşekkür ettim Hüseyin kardeşim. İş konusunda çok haklısın. Olmuyor zaten. Bende emekli olduktan sonra, yılda bir kez çıkmaya çalışıyorum. Sağlıkla kalın. Fazla pahalı malzemelere ( Bisiklete ) gerek yok. Ortalama 13 kg. cıvarıda her türlü bisikletle sen her yere gidebilirsin. Karamsar olmayalım Serkan. Zaten çevrende gezmeye başlamışsın bile. Yakında seninde yaptığın bir tur' u buradan okuruz inşallah. Kendine iyi bak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Max Torque

SerkanERDOGAN

Aktif Üye
Kayıt
17 Ağustos 2013
Mesaj
117
Tepki
32
Şehir
Kayseri / Denizli
Bisiklet
Ümit
İnşallah, yavaş yavaş başlıyorum zaten. Ama bisikletimin markası bile belli değil. Yaklaşık 17-18 kg. civarında oldugunu tahmin ediyorum. Bu işi ciddiye aldım alalı yaklaşık 2-3 ay oluyor suspansiyonları dahi çalışmıyordu takoz gibiydi yağladım temizledim kurcaladım şuanda aktif bir şekilde çalışıyorlar frenler deseniz ön fren yok arka frenin yayları sanırım bozuk. Basınca V fren sola doğru yatıyor gibi gibi. Salcano XRS 300 hayalimdeki bisiklet :) En kısa zamanda bunu alıp pedallamak istiyorum :) Değerli yorumunuz için teşekkürler :)
 

İbrahim Yurtseven

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
463
Tepki
1.370
Yaş
65
Şehir
KIRKLARELİ - lÜLEBURGAZ
İsim
İbrahim YURTSEVEN
Bisiklet
Specialized
Çok sevdiğim tabelalar. KAHVERENGİLER. Onların olduğu yerde genelde bisikletçi için zorluk vardır. Rampa vardır. Yol bozuk olabilir. Issız bir yer olabilir. İhtiyaçlarınızı giderebileceğiniz otel, lokanta olmayabilir. Ama muhteşem güzellikler de onların gösterdiği istikametlerde oluyor. İşte onlardan bir grup. Otobanda hemen çıkıyorum. Ayder yaylasına gitmek istiyorum. Çamlıhemşin' e varabilirsem orada konaklayacağım. Fakat hesabımı yağmur yarı yolda bozdu. 10 km. kadar bana müsaade etti. Yine şiddetini arttırdı. Hava da kararmak üzere. Yine sırıl sıklam oldum. Dört gündür beni yıldırdı. Islanan giysilerimi kurutamaz oldum. Ayder' i bir başka bahara bırakıp geri dönüyorum. Ardeşen ve Pazar' ı geçince deniz kıyısında uygun bir yer bulup kamp kuruyorum, diyeceğim ama kuramıyorum. Önceki günlerde gördüğünüz Turuncu Yeşil çadırı, evde daha iki çadırım olmasına rağmen, otomatik olduğu için almıştım. Su geçirmiyor. Çadırı açtım. Üst merkezinde ip vardır. İpi çekiyorsun açılıyor. Ben ipi bir çektim. ÇIT diye bir ses. Şemsiye sistemindedirler. Merkezden bir çıbığı yuvasından çıkmış. Takmaya çalıştım olmuyor. Hava karardı, el feneriyle saatlerce yerine takmaya çalıştığım çıbığı takacağıma ikisi daha çıktı. Kızacak kimse de yok. Olacak gibi değil. Hafiften de ahmak ıslatan devam ediyor. Herşeyi olduğu gibi toplayıp bir km. kadar ileride petrol istasyonuna yürüdüm. Hiç olmazsa orada ışık altında, yağmuru da yemeden takarım dedim. O gece ben 1,5 - 02' ye kadar uğraştım olmadı. Sonunda iyice sinirlenip bütün çıbıkları parçaladım. Çadırın tentesi su geçirmez olduğu için onu kesip aldım. Günün ışımasını bekleyeceğim. Petrol istasyonunda, dışarıda masa ve büyük bir şemsiyenin altında oturuyorum. Yağmur devam ediyor. Saat 04.30 olsa hava aydınlanacak ve gideceğim. Fakat 03.00 sıraları üşüdüm. Ayağımda sandalet. çorapta giyemiyorum, ıslanıyor. Dondu ayaklarım. Çalışan iki kişi var. İlgisizler. Yedi yıldır Türkiye nin çok yerini gezdim BÖYLE BİR ÖKÜZLE HİÇ KARŞILAŞMADIM. Arkadaşım dedim, burada üşüdüm biraz içeride uygun bir yerde biraz oturabilirmiyim. Cevap. BİZE YER YOK Kİ. Ulan donaydım da o cümleyi kurmasaydım. ( Buraların insanını bu öküz gibi olduğunu düşünmeyin sakın. Bu Belki de tektir.) Neyse donmadım. Haaa. bu arada gördüğünüz sarı yağmurluğum da yırtıldı. Başkasını buldum. Bir kaç gün sonra onu da attım zaten. Sabah erkenden bir dakika dahi uyumadan ayrıldım. Rize'den 40 tl.' ye yazlık, hafif başka bir çadır aldım. Eskisinin de tentesini geceleri üzerine geçiriyordum, oluyordu iki kat. Süper.

Gitmeyen arkadaşlara... Burası Altındere Vadisi, Sümela Manastırının DİBİ.:) Bu noktaya geldiğinizde Sümela tepeden size bakıyordur. Siz onu göremezsiniz. Görmeniz için bu noktadan sonra bir km.'den fazla tırmalamanız :) gerekecek. Ben bisikleti tesislerde çalışan iki gence teslim edip aynısını yaptım. Manastır beni etkilemedi fakat o ne muhteşem manzara. Çıktığıma pişman olmadım. Yalnız o manzara için oraya çıkmaya değer. Altındere vadisi ve Sümelayı da geride bırakıyoruz. Dağlardan Karadenize kadar 50 km. cıvarında keyifli bir sürüş olacak. Ama dönüşte Maçka da yağmur başladı. Sahile yaklaştıkça hava açıldı. Geçen yıl Ankara' dan başlayıp, Çankırı, Çorum, Amasya, Bayburt, İspir, Yusufeli (Çoruh vadisi) Artvin' e, Artvin' dende dönüşü Sinop'a kadar Karadeniz kıyısından yapmıştım. O nedenle Sinop - Gerze'ye kadar çok sıkıldım. Alt kare. Geçen yıl da Piraziz yakınlarında konakladığım nokta.

Ahaa.... Bu da nereden çıktı. Bu vatandaş Alman Hanri. Azerbaycan, Bakü'den yola çıkmış. Almanya ya gidiyor. Bir gün önce yolda karşılaştık. Sonra ayrıldık. Hanri de Euro var tabii.:) O otele gitmiş, biz çadır palas. Ama hiç şikayetçi değilim. Ben daha özgürüm. Neyse, bugün oto yolda ben dalmış fot. çekerken arkamdan biri omuzuma dokundu. Yaa hiç arkama bakmamışım. Baktım bu bizim Hanri. Kilometrelerce peşimden basmış yetişecem diye. Bir süre beraber sürdük. Uygun bir yerde durup bir kaç kare foto. çektik. Park etmiş bir TIR'ın ve çeşmenin yanında durduk. Tır söförüne rica ettik. Biz poz verirken karşı istikametten bir bisikletli geliyor. Yol onun gidişine göre rampa olduğu için çok süratli. Almanla ben fırladık, durdurmak için biri almanca, biri türkçe başladık bağırmaya, ıslık çalmaya. Başardık. Durdu ama birkaç yüz metre ileride ancak. Geldi. Avustralyalı imiş. Adını unuttum. Avustralya' ya gidiyormuş. Bende yabancı dil sıfır. Onlarda cahil çıktı, TÜRKÇE bimiyorlarmış. Eller, kollar havada herkes bir şeyler anlatmaya çalıştı. İkisininde yolları açık olsun.

İşte Ordu - Bolaman arasındaki tünel. Dört Km.'den az eksik. Git git bitmiyor. Ama en rahat geçtiğim tünellerden di. Geçen yıl perşembe üzerinden eski Karadeniz yolunu tercih ettim. Görmeyen arkadaşlara tavsiyem olsun. Ordu, Perşembe, Bolaman yolunu bir kez deneyin. Eski Karadeniz yolunu görmüş olursunuz. Ayrıca manzara çok daha doğal. Ünyeden sonra geniş kapsamlı bir tesisti. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak durumda. En önemlisi petrol istasyonunun duşu bile vardı. Artvin' de yaşadığım olaydan sonra daha temkinli yaklaşıyorum artık. mecbur kalmadıkça girmiyorum. Benim çadırım daha lüks, dağlar ormanlar daha huzurlu. Bu arkadaşlar duşumu alabileceğimi kendileri söyledi. Çayımızı da içtik. Herşey gönüllerince olsun. Samsun'un girişi. Atatürk'ün Selanikteki evinin benzerini yapmışlar. Çokta güzel olmuş.
 

suatgecer

Aktif Üye
Kayıt
28 Nisan 2013
Mesaj
101
Tepki
56
Şehir
istanbul
Bisiklet
Sedona
Selamlar İbrahim abi, turlarınızı gıpta ile takip ediyorum, keyifli yazılarınız ve memleketimizin cennet köşelerinden çektiğiniz resimler için ne kadar teşekkür etsek azdır heralde, uzun tur konusunda banada kesinlikle ilham veriyorsunuz, mütavazi kişiliğiniz ve her yoruma ayrı ayrı cevap yazmanız takdire şayan :) inşallah bir gün tanışma fırsatımız olur ve tecrübelerinizden faydalınırız, selamlar saygılar...
 

İbrahim Yurtseven

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
463
Tepki
1.370
Yaş
65
Şehir
KIRKLARELİ - lÜLEBURGAZ
İsim
İbrahim YURTSEVEN
Bisiklet
Specialized
Suat merhaba. Uzun tur yapmadıysanız, bir başlayın bırakamıyacaksınız. Hele İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorsanız, ilk turunuz biter bitmez ikincisini planlar halde bulacaksınız kendinizi.:) Örneğin ilk TUR' u neden Şarköy'e yapmayasınızki. Hem tanışmış oluruz hemde İstanbul'a yakın. Buradan da bir Çanakkale yapar şehitlerimizide ziyaret etmiş olursunuz. Hem bir sorun da çıksa atla arabaya İstanbul yakın. Olmazmı.? Bence bal gibi olur.:) Sağlıkla kalın. Bafra Kızılırmak üzerindeki tarihi köprü. Geniş bilgi GOOGLE. Gerze'den önceki bu tünel ve yollar geçen yıl inşaat halindeydi. Mühendisin izniyle yürüyerek geçmiştim. Şimdi trafiğe açık ama hala bir çalışma var. Işıklandırma yok. Zifiri karanlık. Yine yürüyerek geçtim. Bu kamp yeri yeni açılmış. Gerze'den Sinop istikameti 4. Km. Yeni ve temiz. Bilgilerinize arz olunur. Nihayet otoyoldan cıkacağım. İstikamet Erfelek Tatlıca Şelaleleri. Tatlıca şelalelerinden ayrılıyorum. Fakat yine dağ ve orman yolunu tercih ederek Akören köyü üzerinden dağı aşıp, yolu da kısaltarak Erfelek - Ayancık yolu üzerindeki Atbaşı köyüne çıkıyorum. Orman, Orman, Orman. Okyanus gibi hep orman. Çok güldüm ama az daha beni de düşürüyordu. Rampa aşağı iniyorum. Biraz hızım var tabii. Virajı döndüğüm anda manzara aşağıdaki gibi. Onlar otomobile saldırmış, ancak ben virajdan çıkınca birinin frenleri tutmadı. Az daha ben ona çarpıyordum. fazla söze gerek yok. Durum aşağıda görüldüğü gibi. Tahminen 15 - 17 Km. kadar rampa aşağı süzüldüm. Gördüğünüz ve göremediğiniz manzaralardan ve yolun güzelliğinden başım döndü. Favorilerim arasında bir mesafeydi. Ama ters yönünü tavsiye etmem.
 

rancid

Üye
Kayıt
8 Nisan 2010
Mesaj
41
Tepki
8
Şehir
istanbul
İbrahim abi beni uzun tur yapmaya teşvik eden güzel insanlardan birisin..Bende birkaç güne kapsamlı tura cıkacağım ve güzergahlarımda Şarköy 'de var.Misafir olmayı isterim. Bu arada bende aslen Babaeski liyimdir :)...Kazasız belasız pedallamalar abi
 

İbrahim Yurtseven

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
463
Tepki
1.370
Yaş
65
Şehir
KIRKLARELİ - lÜLEBURGAZ
İsim
İbrahim YURTSEVEN
Bisiklet
Specialized
Gece Yeni Konak köyünde kamp kurup 05.00 sıraları yola çıkıyorum. Ayancık Hanönü arasındaki 1586 rakımlı dağı aşmak için öğle sıcağına kalmamalıydım. Hakikaten zorlu bir dağ geçişi oldu. Çoğunu yürüdüm diyebilirim. Karadenizden uzaklaştım. Burası iç kısımda kalıyor. Güneşin etkisi çok fazla ve farklı. Bu armutlar bize ait. Bisikletçilere. Yolu düşen arkadaş gönül rahatlığı ile yiyebilir. Bir kaç tane yedim. Henüz olmamışlar. Sıcağın etkili olduğu saatler. Taşköprü - Kastamonu arası. Yolun kenarında, gölgede dinleniyorum. Yolun karşısından bir adam, bir elinde maden suyu, birinde dondurma ile yanıma geldi. = Bunları size getirdim. Yorulmuşsunuzdur. = Bir anda cevap veremedim. Sonra teşekkür etmek aklıma geldi. Tanıştık, sohbet ettik. Ayrıldık. Olayı düşünün. Anadolu bu insanlarla dolu. Bütün yozlaşma şehirlerde ve sahil kesimlerinde. Anadoluda gezerken emin olun EGE ve AKDENİZ sahillerinden çok daha güvendesinizdir. Kastamonu merkezi 2009 Batı Karadeniz turumda gezdiğim için es geçiyorum. İstikamet Seydiler. Buradan Devrekani çayını takiben Azdavay ve Pınarbaşı istikametine geçeceğim. Seydilere girdim. İnsanı bırak bir canlı dahi yok. Nereye gitti bu insanlar. Çokta acıktım. Bir şeyler yeyip yanıma da yiyecek bir şeyler almam gerekiyor. İçlere doğru yürüdüm. Açık bir market. Alacağımı aldım. Ramazan olduğu için kahvehaneler kapalı. Çay içebileceğim bir yer soruyorum. Karşıyı gösteriyor. O kahve kapalı diyorum. Sen git kapısını aç gir diyor. Gidiyorum. Kapıyı açıp giriyorum. Kahvenin arka kısmından gürültüler geliyor. Ohoooo. Arka taraf dolu. Hadi ben seferiyim. Bunlar ne yaaa. 15-20 kişi var. Gelsin çaylar kahveler. Ama sokağa çıkınca herkes niyetli. Yemeğimi yeyip ayrıldım.

Yukarıda görülen yol Seydiler - Ağlı - Azdavay yolu. Dümdüz bir yol. Pek rampa da yokmuş. Ama bu yol beni çok sıkar. Seydilerden ayrıldıktan 7-8 Km sonra altaki karede görülen köy yoluna giriyorum. Haritama bakıyorum, Devrekani çayını takip eden köy ve orman yolu var. Azdavay'a kadar. Ve ben ormandan ve köylerden çayı takip ederek 35 km. biraz yıpranıyorum ama çok ta zevk aldım. Yolu düşenlere burayı da tavsiye ederim. Ama siz yalnız olmazsanız uygun olur. Aşağıdaki dayıya yol sordum. Bana 200-250 m. sonra sağa giden yolu takip etmemi söylediler. Dediklerini yaptım. Gidiyorum gidiyorum da, hislerim yanlış yol olduğunu söylüyor. Ormanın içinde bir süre ilerledim. Yolun pek kullanılmadığı belli. Yarım saatlik inişten sora (Yaya) yol bitti. dağda ve ormanda kaybolmayı gönüllü isterdim. Yön tesbit yanım iyidir. ÖVÜNMEK GİBİ OLSUN. Çaya geldim. Haydiii geri dön. Bu sefer yokuş yukarı tırman, geldiğin tere. En iyisi sen kendine dön İboo. Haritada şöyle biraz mesafe tahmini. Ve daha ileriden dönmem gerektiğine karar verdim. Tabii ki doğru karar. Köylülerin bana 200-250 m. dedikleri mesafe en az bir Km. civarında. Yazık yine kaybolamadım. Buyurun bir yol ayrımı daha. Soracak kimse de yok. O zaman suyu takip edeceksiniz. Sağ yolda bir teyze var. Ona hangi yolu takip etmem gerektiğini sordum; kardeşim teyzede bir ses var, sanki hiç hastalık görmemiş. Bana öyle bir yol tarif etti ki hala aklımda. Bir cümleyi 10 saniyede üç kez öyle bir tekrar etti orman inledi. İnşallah hep böyle sağlıklı yaşarsın Teyze.