2013 yılı kargo fiyatları zamlı başladı.

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
Arkadaşlar 1 Ocaktan itibaren 2 kargo gönderimi yaptım bir tanesi yurtiçi kargo diğeri ptt ikisine de zam gelmiş bilgi vermek istedim.

Ptt kargo 2010 yılı fiyatları şubeden teslim 2.7 eve teslim 3 lira iken 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle küçük paketler için şubeden teslim 6 lira eve teslim 6.5 lira olmuş.Giderek özel firmalara yetişecek gözüküyor.

Yurtiçi kargo ise 2012 yılında ortalama 8.5-11 lira arası tutan gönderiler eve teslim 12 lira civarı tutuyor .Buna cep telefonuna mesaj dahil değil.Bu ücretlendirmeyi oradan kutu talebinde bulunur ve mesaj ile bilgi gitsin derseniz 15 lira civarına çıkartabiliyorsunuz.yada ben vermeyeyim gelin benden teslim alın derseniz artı 2.5 lira ekleniyor.yada alıcı arkadaşın evine gitmesin şubeden alsın derseniz 2.7 lira daha ucuza indirebiliyorsunuz.Tabi özel kargolarda kampanyalı veya anlaşmalı indirimleri olanlar için bu fiyatlar çok değişken hal alabiliyor.özel bir kargo firmasıyla indirimli 10 liraya jant seti gönderebildiğimi biliyorum (orjinal kutusuyla)
 
Scudo

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
eee sigara zamlandı tabii, o tüm herşeyin fiyatına yansır elbette.
 

Semih_ÇELİK

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Nisan 2009
Mesaj
625
Tepki
346
Şehir
Bursa
ptt kargo 2012 nin 6 ayından itibaren. kilo ve desi ayrımına geçdi. eskiden bi bisikleti kilodan alıp yaklasık 25 tl ye tasıyordu artık bunu ağırlıgından değil desi hesabı ile alıyor buda 50 60 tl civarı tutuyor tabi bi yurtiçine göre tabikide ucuz. yurtiçi aras mng gibi kargoların hepsinin fiyatları neredeyse aynı ama. aras insiyatıf kullanıp %30 a kadar personel indirim yapabiliyor surat da böyle 1 2 gönderiden sonra rica ettimi yapıyorlar. ama yurtiçi bu konuda cok katı. ücretini sizin ödiyeceğiniz gönderileri. internet subesine kayıt olup gönderiyi oradan kaydedip numarayı not alıp şubeye giderseniz. %25 indirim uygulanıyor. şubesine gidip. ben paro kart istiyorum derseniz %15 indirimi var.
sanalpazar da isterseniz 1 ürün listeleyin dükkan açın oradan sattıgınız zaman spduk lü kod veriyor. bu kod yurtiçikargo da dosyalar için ve 10 desi üseri için %35 indirim saglıyor. 1 - 10 desiye kadar da 6.5 tl sabit fiyat sunuyor. ne olursa olsun. kargoların indirimsiz hali çok şiddetli pahalı 1 kağıt parçası bile 8 10 liraya gidiyor.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Kargo sektörü her geçen gün büyüyor, hem firma sayısı hem kullanan kişi hem de kazançları artıyor.
Bu durumda biraz indirim vs. beklerken bir de zam üstüne zam geliyor.
Ben de geçen gün yeğenimize yılbaşı için bir kartpostal gönderdim. Mektupla kaybolabilir, en iyisi APS yapalım dediler.
Ben de çocuk onca heves etti, bari kaybolmasın diyerek peki dedim.
Sonuç: 5,5 TL ücret ödedim! (bu en küçük/en hafif gönderi bedeli)
Ayrıca bunu yılbaşından 2-3 gün önce göndermiştim. Demek ki şimdi daha pahalıya gidecek...

Ne diyelim, zor da gelse zamla yaşamaya alışıyoruz artık.
Dediğiniz gibi "Kaşıkla ver, kepçeyle al!"

Saygılar, sevgiler, selamlar...
 

Raven_35

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Kasım 2006
Mesaj
2.340
Tepki
1.898
@Kadir Altuntaş

Artık kepçeyle alınabilecek bir şey bırakmadılar.Yakında tencereyi de alacaklar.

Sonrası kaşıkla değil,damla ile olacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kadir Altuntaş

Sercan Can

Daimi Üye
Kayıt
22 Eylül 2012
Mesaj
289
Tepki
40
Şehir
Ankara
Bisiklet
Carraro
Büyük firmalara en büyük paketi bile 4-5TL'ye taşıyorlar ama bireysel müşteriden 15-20-30-40TL gibi rakamlar alıyorlar. Adaletsizlik var ama yapacak birşey yok.
 

tt2000

Forum Demirbaşı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
503
Tepki
431
Şehir
izmir
Bisiklet
Diğer
Belki ilgili başka başlıklar da vardır ama burada da konu kargo olduğu için yazmak istedim.

Yakın zamanda ptt kargoyu daha hesaplıdır diye kullanayım dedim, çektiğim rezilliğin bini bir para! Bir defa tüm gün evde insan olmasına rağmen geldik bulamadık diyorlar, ilk yalan bu. İkinci yalan, internetten takip edildiğinde sanki eve uğranmış ve "evde yok şubeden alın" diye haber kağıdı bırakılmış görünüyor.Peşine düşüp takip ettiğimde kargonun kargo merkezinden hiç çıkmadığını öğreniyorum! Büyük kargoları hiç eve getirme zahmetine girmiyorlar, direkt şubeye bırakıp gidiyorlar.İzmir şehir merkezi için bunları yazıyorum.

Sonuçta diğer firma ile misal 10 liraya 1 günde gelecek kargo, ptt ile 7 liraya 3 günde geldi ve peşinde koşturup ancak postaneden alabildim.Postanedeki kalabalık ve sıra bekleme de cabası.Bir daha ptt kargo kullanmam.
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
@volkert

Bir de üstüne arabayla postaneye gidip yakılan benzin var. Üstüne ptt düzgün bir yerde değilse ödenen otopark parası (büyük kargolarda mecburen)
Ne gerek var. Yurtiçi kargo ile geliyor.
Mesela geçenlerde aldığım kargonun kutusu hasarlı geldi. Ben de evde yokum.
Annem imza attıktan sonra farketmiş. Göndermedi kargocuyu, beni aradı. Ben fotoğraf istedim. İnternet üzerinden fotoğrafları gönderdi bana.
Üstüne tekrar aradım, jant setinin tek tek tellerini kontrol ettirdim. Bu süre içinde, imza atılmış olmasına rağmen kargocu kapıda beklemiş. Acele edin bile dememiş.

PTT lie ilgili de şöyle bir anım var;
Tayvan'dan bisiklet parçası sipariş ediyorum.
Tayvan - Kargonun dağıtıma çıkacağı şube arası taşıma 3 gün sürüyor. Sonra kargonun dağıtıma çıkıp evime gelmesi 4 gün...
 
  • Beğen
Tepkiler: tt2000

Tuncay Üner

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Mayıs 2012
Mesaj
962
Tepki
619
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Trek
PTT çok değişken olabiliyor. İngiltereden 2 günde elime ulaşan kargo biliyorum.

İşte fiyatlara gelince de en iyisi PTT idi. Şimdi durumlar eşitlenmeye yakın. UPS eskiden çok iyi hismet veriyordu, artık bozdu. Ancak oldukça uygun.
 

Gökhan S.

Aktif Üye
Kayıt
10 Temmuz 2012
Mesaj
197
Tepki
127
Şehir
Ankara
Bisiklet
Cannondale
doğalgaz,elektrik,benzin vs. gibi temel kalemler zamlanırsa maalesef herşey zamlanır.