2012 Vuelta a Espana - İspanya Bisiklet Turu 18 Ağustos - 9 Eylül

Scudo

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
Rica etmeme rağmen konuyu uzatan arkadaşlar 2 gün forumdan uzaklaştırma cezası almışlardır.Umarım geri döndüklerinde aynı tarz devam etmezler.....

Bahse konu mesajlar silinmiştir...

Not:Bir üye size bir hakaret veya kural dışı bir yazı yazıyorsa onun cevabını konuya mesaj olarak değil yönetime şikayet olarak bildirmeniz gerekiyor.Herkes adaleti kendi sağlamaya kalkarsa bu forum ne hale gelir tahmin edersiniz.
 

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.735
Tepki
4.127
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Contador ispanyol televizyonuna verdiği röportajda,dünkü atağın spontane geliştiğine benzer şeyler söyledi."Bir yanımda melek,diğer yanımda şeytan.Biri haydi atak yap,diyor,diğeri engelliyor;ikinci olmak istemiyordum;atağımı yaptım ve fark yarattım" şeklinde konuşurken,Riis te,bunun bir gece önceden planlanmadığını teyid etti."Her zaman hazır olmayı konuştuk" demekle yetindi.Benim bunlardan anladığım,hazır ol,bekle,kendini çok iyi hissettiğin ve doğru bir noktada işi bitir.

Valverde "Contador'un kaçmasına izin verdik ve sonucunda arzu ettiğimiz şey oldu" dedi.Bununla,Contador u takip etmektense,başlarda Rodriquez i kontrol etmeyi tercih ettiği anlaşılıyor.İsteseydi bile bu zamana karşı performansına karşı koyabilir miydi,ayrı konu.Yani hem Rodriquez hem de Contador u gözüne kestirmemiş.E,aynı anda iki tavşanı kovalayamazsın.
Vuelta 2012 de taşlar yerine oturuyor.
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.590
Tepki
3.579
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
Dün etabi seyretmedim. Kendim bindim.Tekrarini bu sabah seyrettim. Yorumlar kismen Degenkolb'ün daglarda bayagi hirpalandigi ve diger takimlarin da bunun farkina vardiklari yönündeydi. Rodriguez' in Valverde ve Contador' a karsi planladigi karsi atak isi de gerceklesmeyince sprintle sonuclandi. Önceki sprintleri elini kolunu sallayarak kazanan Degenkolb ta gercekten cok hirpalanmis daglarda, digerlerinin süratine cikmaya gücü yetmedi.
Kendi homepage' inde "son virajda aralik acildi kapatamadim, cinli ve japon arkadaslarim adina üzüldüm kazanamadigim icin, cok calistilar" seklinde yorumluyor.
Bugünki etap kendisine daha uygunmus. Haydi hayirlisi!:rolleyes:
 

Murat Eren

Daimi Üye
Kayıt
30 Ağustos 2010
Mesaj
347
Tepki
244
Şehir
Ankara
Bisiklet
b'Twin
Bugün de bayağı hızlı oldu.Dinlenemediler.Gilbert etabı aldı ve ben artık onun dünya şampiyonu olacağına inanıyorum.Artık sezon bitiyor.Bisikletçilerde %25 enerji kaldıysa bunun %125 ini kullanacaklar ve yarınki etap çok akıllıca hazırlanmış.Son tırmanıştan önce 2 sprint kapısı 12 saniye var.Contador sprint atamadığına göre Valverde de Rodriguez i bugün geçti o saniyeleri alır.Bu yüzden SaxoBank kaçış grubuna adamlar sokmalılar.Contador'un 95 saniyelik avantajı zor kapanır.Ama görüldü ki Bola Del Mundo da iş bitmeyecek.Madrid'te de Valverde sprint kapıları için atak yapabilir
Bi de bu sene İspanya bisiklet turu çok güzel oldu her yönden.Fransa'nın havasını yakaladı.Örnek (link) ben izlerken koptum
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.590
Tepki
3.579
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@ihtiyar
Hem öyle bir hırpalanmış ki, 150 metre kala sprinti bıraktı. Bugün yarışı bırakmazsa iyi!
 
  • Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci

Zafer KAPLAN

Daimi Üye
Kayıt
27 Mart 2011
Mesaj
326
Tepki
239
Şehir
SÖKE
Bisiklet
Focus
Kırmızı mayo gidiyor mu bana mı öyle geldi,yarışta Rariguez pelatona iyi bir farkla devam ediyor yanılmıyorum dimi?

Düzeltme :) Yanılıyor muşum....
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Menchov takes the stage
http://www.katushateam.com/wp-content/uploads/2012/05/bettiniphoto_0099678_1_full-624x429.jpg

But "The winner takes it all" - ABBA

The winner takes it all
The loser's standing small
Beside the victory
That's a destiny

http://www.maspormas.com/sites/default/files/styles/entrevista_full/public/alberto_contador_vuelta_a_espana_0.jpg
 

Serkan.Ç.

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mayıs 2012
Mesaj
942
Tepki
764
Şehir
Cennet
Bisiklet
Mosso
bir ispanya turuda kavgasıyla gürültüsüyle yasaklarıyla şöyle böyle bitti... contadorun atağı ve kırmızı mayoyu alışı dışında hiç bişey heycanlandırmadı bu kadar tırmanış sıktı bile
ne varsa fransa turunda var valla

dünya şampiyonasında görüşürüz..
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
Bir haftadır Ayfon'da görevde olduğumdan izleyemiyordum bugün büyük keyif aldım son tırmanıştan. Eskişehir dikey Limit turlarımdan bilirim 10 km de 1100 metre rakım nasıl yükselir acısı nasıldır çok yaşadım.Bu adamlara hayran olmamak imkansız .Finiş noktasında düşmemek için takım elemanlarından yardım gelmesi bile izlenmeye değerdi bir de sonradan finish noktasına gelen iki farklı takım sporcularının (isimlerini şimdi hatırlayamadım) omuz omuza birbirlerini iterek girmeleri uzun zamandır izlediğim en güzel sahnelerden bir tanesiydi.

Bu konu başlığı altında izleyemediğim günlerde turu anlatan yorumlarını esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürler.
 

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.735
Tepki
4.127
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bir Pedro Almadovar filmi izledik;yönetmeni ve tüm oyuncuları İspanyol.Heyecanlı bir Giro'nun ardından,sıkıcı bir Fransız filmiydi aslında TDF.Contador Schleck düellosunun gerçekleşmeyecek olması Vuelta 2012 için büyük kayıp olsa da,yine İspanyollar damgasını vurdu bu güzel izlenceye.Şimdi sırada Dünya şampiyonası var.Malesef "Bisiklet'in düğünü" niteliğindeki Olimpiyatlar ve "Revenge" (Hesaplaşma) Dünya şampiyonası pek te ilgimi çekmiyor.Yani benim için sezon,bahar klasiklerine kadar bitti sayılır.

2012 yılında yaklaşık 5-6 000 km sürüş yaptım.Bunların ilki 465 km lik Ankara İstanbul;300-350 km lik Kuşadası İzmir/Aydın/Didim ve son olarak 170 km lik Ankara Sivrihisar turlarıydı.Elbette bunların dışında pek çok kez günlük 80-100 km lik antrenmanlarım oldu.Yakında ankarada kış bastıracak ve deliler gibi eksi 8-10 derecelerde yine bisiklete binmeye devam edeceğiz.Bizim tutkumuz bu;hastalığımız.

Neden yazdım bunları? Şunun için.

İtalya turunda,Fransa turunda ve son olarak İspanya turunda doğru yanlış(Kendi adıma) yorumlarımız oldu.Kimi zaman olayın sıcaklığıyla,kimi zaman da aceleyle;mümkündür,hatalı ya da çok gerçekçi olmayan yorumlarımız da olmuştur.En azından şu bilinmelidir ki,olaylara "Fildişinden bir kule" den bakmıyor,bu yaşımızda aktif olarak spor yapıyoruz.Yolsa yol,yarışsa yarış.Yediden yetmişe her yerde gerçek anlamda spor'un ülkemizde yeşermesi adına aşılama çalışmaları yapıyoruz.

Bu manada gerek burada,gerekse dışarıda spora ve hayata katkı sağlayan;yorum ve görüşlerini bizilerle paylaşan dostlarımıza,kendi adıma teker teker teşekkür ediyorum.
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.590
Tepki
3.579
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@Derya Keçeci
Sevgili Derya Kececi, bu kadar icli ve güzel degerlendirme ve özetin sonunda, yaris öncesi favori gördügünüz Menchov' un zaferi üzerine de bir seyler ekleseydiniz keske. Rodriguz' e emir cavuslugu yapmasina ragmen bir etapi hakketti.

Türkiye' de bisikletin yeniden canlanip gelismesi amaciyla derinden ilgilendigim 2004-2005 yillari sirasinda bu foruma girmistim. Fakat daha sonra uzun yillar ugramadim. En son 2012 Fransa turu öncesi Türkiye' den bir bisikletci dostumun ziyaretime gelecegini ögrenince, hem cok ihmal ettigim antrenmanlara yeniden basladim, hem de Türkiye' nin son durumunu daha iyi anlamak icin bu foruma geri geldim. Büyük bir sans olarak, beni özel ilgilendiren konularda cok degerli insanlarla karsilastim. Bu yüzden herkese cok cok tesekkür ederim. Umarim ki bir gün karsi karsiya gelir bu tartismalari dostluk muhabbetine cevirir, eger olanak olursa beraber pedallariz.
Eger istemeyerek darilttigim kisiler varsa, özür dilerim. Bir cok konuda insanlarin hatali gördügüm yanlarini acik acik ortaya yazma aliskanligim bazi kisilerin hosuna gitmiyor olabilir. Fakat herkesin kendinden yola ciktigini, olaylari genellikle kendi bilgi , egitim ve anlayisi ile yorumladigini bildigim icin kimseye darilmam. Deger verip yazilarina cevap ve yorum yazdigim insanlardan da belirli ölcülerde ayni seyleri beklerim.
Sayenizde 2 ay icerisinde 11 kilo verip, dinlenme nabzimi 69 dan 52 ye düsürdüm. Bu yüzden esim cocuklarim da sizlere minnettardirlar. Bana verdiginiz motivasyon sonucu, bu günkü etabi bile seyretmedim, kendim yollara düstüm.
Önümüzde dünya sampiyonasi ve arkasinda kis aylari. Umarim herkes bu tempoyla yoluna devam eder ve kis aylarini iyi degerlendirir. Kis aylari benim icin kayak ve dag bisikleti aylaridir. Umarim sizler de kis aylarini iyi degerlandirerek, yeni sezona daha yogun baslarsiniz.
Maalesef yarinki etapi da seyretmeyecegim. Fakat gecen seneden hatirlayanlar bilirler, en güzel etaplardan biri olacaktir.
 

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.735
Tepki
4.127
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@ihtiyar

Evet İhtiyar.Aslında Ağabey dememiz gerekir:)

Daha önce de yazdım,şimdi de eklemeyi bir borç bilirim.Biz ustayı tek bir cümleden bile anlarız.Yazmaya başladığınız ilk günden itibaren,ustalığınızın gereği olan saygıyı,en azından küçük teşekkürlerle olsun sunmaya çalıştık;her şey için yine teşekkürler.

Menchov konusunda çok haklısınız ancak malumunuz,bu dilek İspanya için hayli uzak bir hayaldi.Bir şeyler yazmayı düşündümse de,çok içimden gelmediğinden,genel bir teşekkür yazısı yazdım.Tur'un ardından karşılıklı olup biteni değerlendirelim.Yeni transferler (Cawendish gibi) var.Bunları değerlendirelim.Yeni ve göze çok hoş gelen isimler var,konuşalım.

Bu arada yarın (Pazar günü) sevgili Gürkan Genç kardeşimizi 7 yıl sürecek olan Dünya turu için Ankaradan uğurlayacağız.Gürkan,7 yıl boyunca beş kıta ve sayısız ülke gezecek.Tur'un avrupa ayağında Almanya da var.Tam tarihi bilmiyorum ancak,Avrupada yaşayan tüm bisiklet sevdalılarının bu "Cengaver" i tanımasını isterim.
(link)


Görüşmek üzere.
 
  • Beğen
Tepkiler: ihtiyar

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Andrew Talansky , ismini bir kenara not edin . İleriki yıllarda adını çokça duyacağız .

Tura gelirsek , bisiklet sporunun çok zor günler yaşadığı son zamanlarda bütün kaleler birer birer düşerken El Pistolero kalesi tekrar küllerinden dirildi . 6 ay yarışmadan ; antremanla geçen bir süreden sonra gelip böylesine büyük bir tur kazanmak , İtalya Turunda fırtına gibi olan Purito'yu geçmek , Fransa Turunu antremanla geçirip bu tura hazırlanan Valverde'yi alt etmek , öyle kolay bir iş değil . Çok büyük bisikletçi olduğunu ispatladı . Tahminim bütün spor hayatı boyunca 10 adet Grand Turu kazanarak Contador ismini şanla , şerefle her yere kazıyacaktır . En büyük şansı da kendini tekrar ispatlamak için fırsat eline geçmesiydi .Oysa Teksaslı kovboy , o lekeyi hiçbir zaman silemeyecek

http://cdn4.media.cyclingnews.futurecdn.net//2012/05/16/2/08_mjohnson_20120514_0247_600.jpg