2012 Londra Olimpiyatları

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
@ihtiyar

Benim gözümde bu ülkeler sporda bizden daha ileridir. Kaç madalya aldıkları önemli değil . Kanada ,İsveç, Norveç , Finlandiya ; kış sporu ülkeleri . İsviçre'de yarı yarıya öyle sayılır . Geriye kaldı Arjantin , Portekiz ve Yunanistan :) Spor dalları bazında ilk yirmiye hangi ülkeler daha çok sporcu sokmuş diye bakarsak , bu ülkelerin çoğunun bizim önümüzde olduğu ortaya çıkacaktır :)

Hala dopingli midir , değil midir tam açığa kavuşmamış 1500 mt altını ile bence spor bile kabul edilemeyecek - ayak , bacak savaşından başka bir şeye benzemeyen - taekwondo ile gelen 2 altın . Taekwondo'daki altını alan arkadaşda Almanya'da yaşayan , orda spor geçmişini kazanmış ; vatan aşkıyla Almanya adına yarışmayı kabul etmemiş Nuri , Hamit kıvamında bir kardeşimiz ..
 
Scudo

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.590
Tepki
3.579
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@Cem Unden
Her konuda hemfikiriz!
Senin gözünde, benim gözümde degil, nüfusa oranla gercekte spor yapan insan sayisi, yapilan sporun seviyesi Türkiye ile ölcülemez. Spor, egitimin temel parcalarindan birisidir bu ülkelerde. Ama ülkemizdeki egitim düzeyine bakarak, bu ülkeler hakkinda-dogru(!)- bilgisi olan insanlarin miktarini düsünelim. Bu insanlarin yanlis yaklasmalari konusunu vurgulamak istedim.
Hic uzaga gitmeye gerek yok. Sadece bisiklete baksak, bu ülkelerin hepsinden UCI ProTour' da yarisanlar, büyük tur galibi, büyük turlarda etaplarin galibi var.
Ayrica Olimpiyatlarin bir ülkelye verilisinde, kosullar ve yükümlülükler olmasina ragmen, dünya politikasinin da büyük rol oynadigini biliyoruz. Netice de en gerekli gördükleri ülkeye veriyorlar. Brezilya' ya verilisi bunun en güzel örnegi!

Olimpiyatlarda madalya dagilisi ve bu ülkelerin nicin Türkiye' nin geride kaldiklari konusunda bir sey eklemek istiyorum. Bu ülkelerdeki sporcularin katildiklari spor dallari, kendi komsulari olan ülkelerde de cok yapilan, rekabetin cok büyük oldugu spor dallaridir. Biz o ülkelerde az yapilan spor dallarinda basari kazaniriz. Fakat onlarin devleri yenmesi söz konusu oldugu icin, bizden cok ileri olduklari spor dallarinda dahi madalya alamazlar.
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
@ihtiyar

Çok güzel anlatmışsınız . Özellikle Kanada'nın buz hokeyinde bir ekol olması ; İsveç'in tenisçileri , kayakçıları , hentbolcüleri , Finlandiya'nın kayakla atlamacıları hiç madalya almasalarda binlerce defa seyredilmeyi hak ediyorlar :) Bizim meşhurlarımızın olduğu güreş sporu ise Avrupa , Amerika kıtaları dışında Rusya , Kafkaslar , İran , Orta Asya ve birazda Kübalıların arasına sıkışmış bir spor olarak kaldı ve yok olmaya yüz tuttu . :) Halterimiz ise Bulgaristan göçmenlerinden önce var mıydı ? Bunları çıkarırsak kaç madalya aldık ki bugüne kadar ?

Oysa Yunanistan'ın yelkende bile altını var . Adamlar 15 farklı spor dalında bugüne kadar 110 madalya almışlar . Biz ise 6 spor dalında 87 madalya . Güreş ve halteri çıkarırsak geriye 19 madalyamız kalıyor . Onlarda Judo , Atletizm , Boks ve Taekwondo :)
 

Raven_35

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Kasım 2006
Mesaj
2.340
Tepki
1.898
Gençlerimiz aslında ilgili ama hayat mücadelesi ile harcanıyorlar.Durumu olmayanlar günde 10-12 saat mesai ile;okuyanlarda sınav sistemiyle.Çalışsan ekonomik durumun var ama zamanın yok.Öğrenci olsan zamanın var ama ekonomik durumun yok.Bir çıkmaz var.

İnsanlarımızı para kazanma köleliğinden kurtarmak lazım.İnsanlara hayatta başka şeyler olduğunu,topluca yapılan bir spor antremanın güzel bir sosyal ortam olduğunu.Birlikte mücadele ettiğin arkadaşlarınla oluşan sıkı dostlukları görmeleri ve anlamaları gereklidir.Bunun içinde okullarda başlayan spor kültürüyle,oluşumlarıyla ekonomik olarak desteklenip,bir meslek haline getirmek lazım sporu.

Yerel yarışlarda sporun reklamı olup,sporcu sayısında patlama yaşatacaktır.Bu patlama yetenekleri bulmamızda yardımcı olacaktır.Yetenekler bilimsel çalışmalarla şampiyonlara dönüşecektir.

Cem abi,bu sene Elmalı için daha değişik planlarım var.Güzel bir kare oluşturacağım tur için.

Tur'u takip eden bir küçük şampiyonumuzda var.Kendisi 7 yaşında. Takımları ve sporcuları tanıyor.Andre Greipel hayranı.
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
@Sertaç EKİCİ

Amman çocuğu meşgul etme böyle kötü alışkanlıklarla , bisikletmiş boşver :) Çocuk Formula 1 seyretsin , Moto GP falan , ne yapacak sele tepesinde bizim gibi 50 km , 100 , 200 km ; bir zerre de takdir görmeyecek , kamyoncusu , taksicisi aşşağlayacak :) Karartma geleceğini çocuğun :) :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Raven_35

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.590
Tepki
3.579
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@Sertaç EKİCİ

Benim cocuklar o yaslarda iken, hayvanat bahcesine gittigimizde gorillerin önünden ayrilmazlardi!:):)

O gorilin bisikleti!

http://www.roadbike.de/sixcms/media.php/6/thumbnails/RB-1010-Starshots-Scott-Addict-RC-Gorilla-Bike.jpg.3081435.jpg

http://blog.canyon.com/wp-content/gallery/greipel-sonderdesign/6.jpg
 

Serkan.Ç.

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mayıs 2012
Mesaj
942
Tepki
764
Şehir
Cennet
Bisiklet
Mosso
@Cem Unden

aynen o yerlere yapıcaksın bu tesisleri
londranın en dandik yerlerinde yapıldı bu olimpiyat sadece o bölgeler kalkınsın diye
o yüzden istanbul 2020 çok yanlış bir seçim o şehirde yapılıcak çoğu tehsis sonradan yıkılıcak...

hem ingilirenin ve japonyanın yaşadığı ekonomik krizlerin hepsinin olimpiyatlardan kaynaklandığını düşünürsek ülkemize umarım heleki istanbula umarım verilmez bu olimpiyat
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
@ihtiyar

Çok süslü, ben sade seviyorum ; ihtiyar abi . Bakalım , Türkiye Turunda bunu mu kullanacak . İzmir etabı finişinde yakalayabilirsem çekecem fotoğrafı . Geçen sene Greipel önümden geçmiş , bir anda otele kaçmıştı . Yakalayamadık gorili . Karaca Otelin önündeyiz yarıştan sonra :)
 
  • Beğen
Tepkiler: ihtiyar