2011 trek 4300v - 2011 sedona 741

Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
43
Tepki
4
Şehir
istanbul
Bisiklet
Kron
Herkese merhabalar,

Yeni bir bisiklet alacağım eğer kısmetse ve bir süredir araştırıyorum. Ve doğal olarak ikileme düştüm. Üç aşağı beş yukarı 1000 tl kadar bir limitim var. Ben kron xc 1000 sahibiyim ve yine bu tarz bir bisiklet almayı planlıyorum. Aslında her şey iyi gidiyordu önce sedona 711v sonra biraz daha limit arttırarak sedona 741d de karar kılmıştım ama bu forumda sedonaların kadro garantisinin 2 yıl olduğunu ve kadrosu kullanıcı hatası olmadan çatlayan bir beyfendiyede garanti süresini 3 4 ay geçtiği için yardımcı olmadıklarını okudum. Ve aynı sayfada alıcaksan paraya kıyıp trek scott giant gibi markalar alıcaksın tarzında yazılar okudum. Burdan yola çıkarak bu ikilemde bana yorumlarınızla yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Sedona 741

Kadro 6061 Alu.
Maşa Suntour XCM HRL REMOTE LOCK OUT
Furş Neco CC142
Gidon Race Face Ride XC 31.8
Boğaz Race Face Ride XC 31.8
Sele Borusu Race Face Ride XC 31.6
Sele Tughra Racıng
Vites Kolu Shimano Acera
Ön Vites Shimano Acera 360
Arka Vites Shimano Alivio 410
Aynakol Shimano Acera 361
Pedal Wellgo LU-935
Ruble Shimano Acera HG-40-8
Zincir KMC Z-51
Fren Kolu Shimano / 445 Hidrolik
Fren Shimano / 445 Hidrolik
Jant Alex DC-19
Ön Hazne Shimano Acera RM- 65
Arka Hazne Shimano Acera RM-65
Jant Teli Siyah
Lastik Schwalbe Black Shark
İç Lastik CST
Kadro Ölçüsü 16"18"20"
Fiyat 650 $



Trek 4300

Frameset
Sizes 13, 16, 18, 19.5, 21, 22.5, 24"
Frame Alpha Black Aluminum w/semi-integrated head tube, formed down tube w/integrated gusset, formed top tube, monostay seatstay, forged dropouts w/rack & fender mounts, replaceable derailleur hanger
Front Suspension Spinner 300 w/coil spring, preload, hydraulic lockout, 100mm travel
Wheels
Wheels Formula alloy FM21 front hub, Shimano alloy RM30 rear hub; Bontrager Camino 36-hole rims
Tires Bontrager LT3, 26x2.0"
Drivetrain
Shifters Shimano EF51, 8 speed
Front Derailleur Shimano Altus
Rear Derailleur Shimano Alivio
Crank Shimano Altus, 42/32/22
Cassette SRAM PG-820 11-32, 8 speed
Pedals Wellgo alloy platform
Components
Saddle Bontrager Evoke 1
Seat Post Bontrager SSR, 31.6mm, 20mm offset
Handlebars Bontrager SSR, 25.4mm, 25mm rise
Stem Bontrager SSR, 25.4mm
Headset 1-1/8" threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings
Brakeset Tektro V-brakes w/Shimano EF51 levers
fiyat: 490€

Görüldüğü üzre Sedona ile trek hemen hemen aynı fiyat ama donanımsal olarak sedona birazdaha üstün hidrolik disk fren filan var ayrıca daha hafif olduğunu zannediyorum. Sizce markamı satın almalıyım (trek) yoksa donanım ve hafiflikmi (sedona) ???

Teşekkürler...
 
Scudo
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
43
Tepki
4
Şehir
istanbul
Bisiklet
Kron
@djmakoshark

Fikir çok güzel ve mantıklı ama ben acemi sayıldığım için riske girmek istemiyorum, ayrıca bir sorun çıkarsa da satan kişiyle cebelleşebilecek bir yapıya da sahip deilim :) aslında o yüzden sedona dan korktum forumda kadrosu çatlayan beyfendinin yazdıklarını okudum sanırım bana daha nazik ve duyarlı satıcı ve teknik servis gerekli :)
 
Kayıt
9 Şubat 2009
Mesaj
61
Tepki
26
Şehir
kuşadası
haklısın tabiki fakat ,günümüz itibari ile çok fazla bisikletini deyiştiren arkadaşlarımız var.ve bisiklet satan yerlerde eskiyi verip (model olarak)yeni alanlar,demek istedigim,görsel olarak bu tarz yerleri gezmen lazım,sadece internete baglı kalmamak gerekiyor.
ben yol bisikleti arıyordum kendime,satıcıların sitelerini geze geze bir hal oldum,birde dedim kendim gidip görim atladım arabaya dogru izmir ve inanırmısın ne kadar ceşit var şaşırdım,internette her şey yok, koymuyolar her şeyi.:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Güvenç Uzun
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
43
Tepki
4
Şehir
istanbul
Bisiklet
Kron
@djmakoshark

Doğru böylede yapmak lazım aklımda bu dediğiniz öteki bisikletimi internetten bulup doğru sirkeciye gidip almıştım, Bu sefer yavaş yavaş acele etmeden geze göre almalıyım sanırım Cevabınız için teşekkürler :) . Peki ya sedona ve trek hakkında ne düşünüyosunuz ? Bunu sorarken trek in çook önde bir marka olduğunun bir hayli farkındayım ama aynı fiyata hatta biraz daha uygun bir fiyata daha iyi bir donanım almak sizce akllıca bir seçimmi ? Yoksa ağırda olsa donanımı düşükte olsa paramızın yettiği kadar iyi bir markamı almalı ( trek scott giant vb.) Yani söz konusu olan ömür boyu garanti ve iyi bir teknik servis

umarım sizin kafanızı şişirmiyorum :)
 

randie

Aktif Üye
Kayıt
6 Ağustos 2008
Mesaj
156
Tepki
89
Şehir
Izmir Karşıyaka
Acera Alivio yerine full deore (link) önerebilirim. 2011'i bilmiyorum ancak 2010'u denemiştim, çok iyiydi.. Peşin ödemede 550 Euroya alınabilir
 

emre karakoç

Daimi Üye
Kayıt
2 Kasım 2010
Mesaj
348
Tepki
212
Şehir
adana
Ben bianchinin alt seviyelerinden bir modeli 3 yıldır kullanıyorum. Kaç kere ciddi düşüşler yaşadık:) bisikletimle. Hiç bir yerinde bir çatlak yok. Bianchinin parana uyan bir modelini de düşünebilirsin bence. Yarışlara katılmıycam dersen tabii:)
 
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
43
Tepki
4
Şehir
istanbul
Bisiklet
Kron
Öncelikle özür dilerim evi taşıyordum o telaşla internete giremedim cevap veren herkeze teşekkürler :) Geçen gün Konyaaltı tarafına işim düştü ve trek carraro corratech filan satan bir mağaza gördüm oradaki bir kardeşim bana çok kibar davrandı ve trek ve sedona arasındaki farkları ve trek in açılarından bahsetti. Sanırım trek bir miktar alt seviye donanıma sahip olmasına rağmen daha tatmin edici gibi geldi bana. Şuan aklımda trek var sadece euro nun biraz düşmesini bekleyeceğim inş bu sırada yine bir ikileme düşmem çünkü limitimi arttırmaya çalışıyorum ve aklımda giant xct 3 :D İnş hayırlı bir seçim yaparım.

Herkeze iyi günler :)
 
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
43
Tepki
4
Şehir
istanbul
Bisiklet
Kron
merhaba arkadaşlar,

Bir sorum daha var bisikletçide şöyle bir ölçülere baktık boyum 180 ve düz yolda biniyorum 19 inch kadro uygun olur diye düşünüyordum nitekim onlarda aynı şeyi söylediler ama orada denedik ve 20 inch kadro üzerinde iken bile bacak aramda 5 cm den çok fazla bir mesafe kaldı o an bacak boyumun boyuma göre uzun olduğunu düşündük eve geldim ölçtüm 87 cm iç taraftan bacak boyum var şimdi kaç inch kadro bana uygun olur? yardımcı olursanız çok sevinirim

Teşekkürler...
 

emre karakoç

Daimi Üye
Kayıt
2 Kasım 2010
Mesaj
348
Tepki
212
Şehir
adana
Ne güzelki daha yolun başında bu kadar bilinçli alış veriş yapıyorsunuz. Ben zamanında karakucak dalmıştım. Satıcı neyi gösterdiyse aldık. Bu arada benim satıcının esas uzmanlık alanı buzdolabıydı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Güvenç Uzun
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
43
Tepki
4
Şehir
istanbul
Bisiklet
Kron
@Mehmet Levent

Tabiki sedonada marka ama sedonayı seçmek için sebep gösterseniz beni daha çok aydınlatmış olrsunuz, çünkü hala karar aşamasındayım.

teşekkürler
 
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
43
Tepki
4
Şehir
istanbul
Bisiklet
Kron
ne kadro boyu konusunda nede marka konusunda kimsenin benimle paylaşmak istediği bilgiler yok mu? Yada zaten var olan lüzumsuz şeyler mi soruyorum ? Eğer öyleyse kusura bakmayın lütfen
 

akifberkant

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2010
Mesaj
1.234
Tepki
1.566
Şehir
-Kırklareli-İstanbul
Bisiklet
Salcano
Kadro boyu konusunda yanlış bilgi vermek istemem, sizin iyi araştırmanız gerekir. Benim boyum 1,84, 18 '' kullanıyorum, boyu benden biraz daha uzun bir arkadaşım da 18'' kullanıyor. Diğer bisikltim 20'' ama 18'' gibi rahat olmuyor.Ama bahsettiğiniz gibi bacak boyu meselesi de var, burada yanlış bilgi vermek istemem. Hesabı size kalmış ve bir de mümkünse deneme yapın.

Bisiklet seçimi konusunda Sedona 751'i de tavsiye ederim. Bence 751'i de araştırıp listenize katın. Hakkınızda hayırlısı olsun
 
  • Beğen
Tepkiler: Güvenç Uzun
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
43
Tepki
4
Şehir
istanbul
Bisiklet
Kron
@akifberkant

Tavsiyeniz için teşekkür ederim mutlaka deneme yapacağım, birde ben sizin nasıl bindiğinizi öğrenebilir miyim ? yani toprak arazide mi yoksa asfaltta uzun mesafemi biniyorsunuz ? çünkü uzun mesafe de kadro boyunu 1 inch daha büyük seçmek gerekiyormuş.
 

Alper Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Haziran 2009
Mesaj
609
Tepki
450
Şehir
Antakya
Google'a kadro boyu hesabı yazarsanız bazı kadro boyu hesaplama motorları çıkacaktır, uygun seçenekleri seçip bacak arası boyu ile hesaplayınız.

Bunun yanında yakın zamanda bende bisiklet aldım ve Trek pahalı gelmişti bana. Sedona forumlarda hep tavsiye edilen markadır fakat bunun yanında tam nasıl bir model düşünüyorsunuz bilmiyorum fakat Giant ve Scott da çok çok iyi markalardır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Güvenç Uzun
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
43
Tepki
4
Şehir
istanbul
Bisiklet
Kron
@Alper Yıldırım

evet aynen dediğiniz gibi bir motor buldum ve hesapladım ama 44 cm çıktı oda 17 yada 18 inch e rasgeliyo ama bisikletçide denedik aklımdaki maksimum büyüklük olan 20 inch de küçük geldi bacak boyuma. En garantisi sipariş vermeye gittiğimde kafama yatana kadar birkaç boyu deneyeceğim ama başkalarından duyacağım bir miktar tecrübenin de faydalı olacağını düşünüyorum.

Ayrıca sizin bir miktar takip ettim yazdıklarınızı okudum sanırım giant xct 3 aldınız bir eski bir takım arkadaşımda da bundan vardı birkaç kez deneme fırsatım oldu ve gayet iyiydi. Yani giant xct 3 te aklımda eğer yeterli limite ulaşırsam listemin ilk sıralarında olacak bir bisiklettir giant.

cevabınız için teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Alper Yıldırım