2010 Sezonu Alanyada Start Alıyor

M.Kaba

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ağustos 2009
Mesaj
717
Tepki
685
Şehir
sanane
Federasyonumuzun 2010 Yılı faaliyet programında yer alan Sezon Açılışı Büyük Erkekler – Genç Erkekler ve Master Erkekler Yol Yarışı 29-31 Ocak 2010 tarihleri arasında Antalya / Alanya’da yapılacaktır.
Yarışma talimatı ve kuralları aşağıdaki gibidir;

1) 28.01.2010 tarihinde yarışmanın lisans kontrolü saat 16:30’da teknik toplantısı ise 17 :00 ‘de Alanya Kültür Merkezinde yapılacaktır.
2) Yarışmalara katılacak olan sporcuların harcırahları;

a) Yol yarışları Büyük Erkek ve Büyük Bayanlarda % 15 diğer kategorilerde ise %20 zaman barajını geçen sporculara harcırah ödemesi yapılacaktır.
b) Kriteryum olan müsabakalarda ise yarışmaya katılıp yarışmayı bitiren sporcuların tamamına harcırah ödenecektir. ( Yönetim Kurulunun 09.05.2008 tarih 4 nolu kararı)

3) Her beş kategoride toplam 2-4 sporcu harcırah almaya hak kazanan kulübün 1 antrenörüne (veya idarecisine); 5 ve daha fazla sporu harcırah almaya hak kazanan kulübün 1 antrenör ve idarecisine (a) bendinde belirtilen sayıları aşmamak kaydıyla merkezi ödeme şeklinde yapılacaktır.
4) Harcırah ödemelerinde esas alınan Kafile Listelerinde, kulüp kafile listelerinde sadece kulüp başkanlık onayı aranacak olup ferdi olarak gelenlerde ise ilin Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından onaylanmış kafile listesi kabul edilecektir. Kafile listeleri yarışma komiserine onaylatılacaktır.
5) Kulüpler tarafından idareci olarak yazılacak olanların kulübün resmi bir üyesi olması ve belgelenmesi şartı aranacaktır. Aksi yönde bir beyanın ise Federasyonumuzun ceza yönetmeliği kapsamında değerlendirilecektir.
6) Ferdi olarak iştirak edenlerin ücret bordrolarında idareci ve antrenör ibaresi bulunmayacaktır.
7) Yarışlarda idareci ve antrenörlerin sadece bir kulüpte görevli olacaktır. Ancak istedikleri takdirde bulunduğu ilin takımlarında fahri olarak görev yapabilecektir. Farklı takımlardaki idareci, antrenör ve sporcular aynı ücret bordrosunda yer alamayacaktır.
8) Sezon başında yarışa giren bir sporcu yıl içerisinde farklı bir müsabakada idareci olarak yer almayacaktır.
9) İdareci ve antrenörler her yarışın teknik toplantısında hakem masasına imza atacaklardır. İmza atmayanların ise ücret bordroları eksik ödenecektir.
10) Yarış harcırahlarının o günkü ödemenin müsait olmaması durumunda en az 3 yarış sonrasında ödeme yapılabilecektir.
11) Milli Takım kıyafetlerinin Milli Takım yarışları haricinde giyilmesi durumunda uyarılmaksızın Federasyonumuzun Ceza Yönetmeliğinin 34.maddesi uygulanacaktır.
12) Ayrıca; söz konusu yarışlara katılacak idareci, antrenör, sporcu hakem ve diğer görevlilerin varsa sosyal güvenlik belgelerini (Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK) yanında getirmeleri zorunludur.

YARIŞMA PROGRAMI VE YOL TALİMATI
YARIŞMANIN ADI : Sezon Açılışı Büyük Erkekler-Genç Erkekler-Master Erkekler Alanya Yol Yarışları
YARIŞMANIN YERİ : Antalya / Alanya
YARIŞMA TARİHİ : 29-31 Ocak 2010

YARIŞMA TALİMATI :
· Kulüp sporcuları, kulüplerini temsil eden (tek tip) formalarıyla yarışacaklardır. Uygun forma ile yarışa hazır olamayan takımlardan kulüp idarecileri sorumlu tutulacak, uygun forması olmayan sporcular takım puanlamasına alınmayacaklardır.
· Yarışmalarda ihtar alan İdareci, Antrenör, Sporcu ve takımların alacakları veya aldıkları puanlardan (5) puan silinecektir.
· Teknik toplantıya (geçerli mazereti olmadan) katılmayan, onaylı listeleri ile 2009 sezonu vizeli lisanslarının aslı olmayan kulüp takımları veya ferdi sporcular yarışmalara alınmayacaktır. Sporcu lisanslarının fotokopisi yada faksları kabul edilmeyecektir.
· Yarışmalarda sporcuların kask takma mecburiyeti vardır.
· Yarışmalar UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonunun geçerli Yönetmelikler çerçevesinde koşulacaktır.
· Genç Erkek kategorisinde,dişli statüsü 52*14 =7,93m (yedek jantlar dahildir.)
· Yıldızlar dişli tahdidi daha öncede toplantıda belirtildiği gibi 52x16 (6.94 mt)
· Genç Bayanlarda dişli statüsü 52*14 =7,93m (yedek jantlar dahildir) olacaktır. Genç Bayanlarda 1989 ve sonrası doğumlular yarışabileceklerdir.
· Sporcular gerektiğinde kontrol edilmek üzere nüfus cüzdanlarını yanlarında bulunduracaklardır.
· Yarışmaların bitiminde sporcu-idareci-antrenör tarafından verilen dilekçeler yarışma anında yetkili kurullarca değerlendirilip, gerekli cezaları verilecek olup, dilekçelerin işleme alınabilmesi UCI kuralları gereğince kafile sorumlusu tarafından 30.YTL’nin dilekçe ile beraber Federasyon yetkilisine verilmesi halinde dilekçe işleme alınacak olup haklı olanların parası iade edilecek olup, haksız olanların parası Türkiye Bisiklet Federasyonun 6299141 nolu Garanti Bankası hesabına gelir olarak kaydedilecektir.
· Yapılacak her yarış sonunda ilk üç sırayı alacak sporculara madalyaları Federasyonumuz tarafından verilecektir.
· Yarışmalarda sakatlanarak devam edemeyeceği doktor raporu ile onaylanan sporcularla Teknik Kurul, Hakem Komitesince onaylı, teknik arızası bildirilen sporculara (Teknik Komite Kararı ile) sıralamada yer almaları ve Federasyonumuzca ödeme yapılacak, kontenjanı aşmamak kaydıyla harcırahları Federasyonca ödenecektir.
· Harcırah ödemelerinde Yol Yarışları baz alınacak olup Büyük Erkek ve Büyük Bayan kategorilerinde %15 diğer kategorilerde ise %20 zamana barajını aşan sporcuların tamamına harcırah ödemesi yapılacaktır.
Müsabaka programı sadece kriteyum,’dan ibaret ise müsabakaya katılıp müsabakayı bitiren sayının tamamına harcırah ödemesi yapılacaktır.
· Bu talimatta yer almayan konularda karar alma yetkisi Federasyon Başkanı veya yetki vereceği kişiye aittir.

Program ve hakemler için devamı...
bisikletfederasyonu
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: elif inci
Scudo