2009-4X(Fourcross) yarışı ile ilgili...

Doruk Atay

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ağustos 2008
Mesaj
1.084
Tepki
1.507
Şehir
Tuzla
Son yıllarda Türkiye'de de büyük bir yükselişe geçen ekstrem sürüş tarzları, ülkemize giren bu türdeki bisiklet ve parçaları ile artık iyice yaygınlaşmaya başladı...
Geçen yıl düzenlenen Fourcross disiplinindeki yarış acaba bu senede yapılacakmı gibi soruların çoğaldığı bu günlerde artık bir bilgi verilmesini umuyorum. :rolleyes:
Bu türde sürenlerin sayısı gitgide artmakta ve sadece 4X değil, Freeride gibi kategorilerinde yarışlarının düzenlenme vaktinin geldiğini düşünüyorum. Belki bir süre çok büyük bir katılım gerçekleşmeyebilir fakat bu demek değilirki "gerek yok bir daha yapılmasına", spor eleştirmenleri bu sporlar ilk çıktığı zamanlarda -bunlar gerçek spor değil, gerçek sporcu değiller- gibi yaklaşımlar olmuştu fakat gençler yapmaya devam etti ve bu sebeplede bu kadar gelişme gösterdi.

Avrupaya ve Amerikaya baktığımızda büyük sponsorluklarla bu türün yarışlarının düzenlendiğini görüyoruz ve artık ülkemizdede yapılmalı diye düşünüyorum. Geçen sene düzenlenen yarışa katılamayan birçok arkadaşımız oldu, bazılarımızın bisikleti yetersiz kaldı yada arıza çıkardığı için yarışı bırakmak zorunda kaldı ama artık ithalatçılarda sağ duyulu davranıp komponent getirmeleriyle ilgili olan arkadaşlar bisikletlerini hazırladılar ve geriye kalan tek şey daha fazla yarış ve organizasyon.

Soru: Bu sene için herhangi bir yarış organizasyonu/planı varmı?
Herkese bol pedallı günler
 
Scudo

Haşim Okyay

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
5.192
Tepki
4.407
Şehir
İstanbul
1 Haziran 2008 gününde yapılan yarış oldukça çekişmeli ve güzel geçmişti.

http://i647.photobucket.com/albums/uu195/hasimokyay/DSCF0334.jpg

http://i647.photobucket.com/albums/uu195/hasimokyay/DSCF0343.jpg

Bu sene de tekrarı yapılması gerekli bence. Boğaç abiye ulaşmak lazım. bogac@720extreme.com

Hatta, mail atalım hep birlikte, bu doğrultuda talep olduğunu görsün. Yapmasa da yaptıralım. :rolleyes: :)
 

Doruk Atay

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ağustos 2008
Mesaj
1.084
Tepki
1.507
Şehir
Tuzla
Kesinlikle çok eğlenceliydi... Ve hani havalar iyice ısınmadan yapılsa fena da olmazdı. :)
Ozaman bir örnek mail hazırlayalım ve gönderelim Boğaç beye. Bu doğrultuda ne gerekiyorsa bende yapmaya hazırım. Sizede teşekkürler Haşim bey iletişim bilgisi verdiğiniz için.
 
  • Beğen
Tepkiler: emrullah

Haşim Okyay

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
5.192
Tepki
4.407
Şehir
İstanbul
Dün kendisine bir mail atmıştım konu ile alakalı ;

Selamlar Boğaç bey. Bir şey öğrenmek istiyorum.

Geçen sene, 1 Haziran' da yapılan bu yarışın bu sene de tekrarı
mümkünmüdür acaba? Bu yönde bir çalışmanız mevcutmudur?

Bilgilendirirseniz sevinirim.

Haşim OKYAY

@bogac@720extreme.com

Demek ki, var bir şeyler. :)
 

Doruk Atay

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ağustos 2008
Mesaj
1.084
Tepki
1.507
Şehir
Tuzla
@Haşim Okyay

Dün bende telefonla konustum,
görüşmemde sizin söyleminize benzer bir söylem kullanmıştım bende ve banada ona benzer bir cevap vermişti:)
Fakat daha sonra öğrendimki geçen sene yapılan yarışta firma olarak biraz fazla masraf yapmışlar, ve bu sene de bu tür bir organizasyon için ciddi sponsorlar aradıklarını aksi takdirde olamayacağı gibi bir bilgi verdi...
Umarım gerçekleşir diyerek beklemeye devam ediyoruz arkadaşlar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Haşim Okyay

gurol

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2004
Mesaj
1.664
Tepki
2.830
Şehir
İzmir
Arkadaşlar birileri yapsında katılalım diye beklersek hep bekleriz. Eminim bu kadar istekliyken bir kaçınız bir araya gelse, bir kaç bilene danışılsa ve doğru makamlara gidilse gayet güzel bir organizasyon ortaya çıkabilir. Ülkemizdeki (ve Dünyadaki) bir çok yarışmaların kökü resmi makamlardan ziyade kişisel çabalara dayanır. Doğru zamanda doğru hamlelerle sürekli hale gelmişlerdir. Yarışma mı yapılsın istiyoruz? O halde beklemeyin, yapın.
 

ZekiAlper

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ekim 2007
Mesaj
2.887
Tepki
1.515
Şehir
Antalya
İsim
Antalya Downhill Özel Antrenör
Bisiklet
Specialized
Ben de katılmak çok isterim:) Ve bir mail da ben attım. Bakalım zaman neyi gösterecek.. Ama "gurol" bey in dediği gibi birşeyler yapmak gerekiyor:)..
 

Doruk Atay

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ağustos 2008
Mesaj
1.084
Tepki
1.507
Şehir
Tuzla
Maddi destek, ulaşım desteği, içecek desteği vb. seyler olmadan bu tür bir organizasyon cok zor.
Dünyaca ünlü yarışlardan bahsettiniz, bu tür yarışlar çok büyük sponsorluklar çerçevesinde büyük yatırımlarla ve basın desteği ile gerçekleşir.
Resmi makamlar bizlere sadece parkura girebilmemizi ve en fazla ambulans konusunda yardımcı olabilir. Bu sebeple bir organizasyon firmasının düzenlemesi tabiikide daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum...
 

gurol

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2004
Mesaj
1.664
Tepki
2.830
Şehir
İzmir
@Doruk Atay
Doruk, geçtiğimiz dönemde ne şartlar altında ne organizasyonlar yapıldı bir bilsen... Yazsak kitap olurdu.

Davranan yapar.
 
  • Beğen
Tepkiler: emrullah

gambler-dh

Daimi Üye
Kayıt
23 Haziran 2008
Mesaj
231
Tepki
104
Şehir
adana
Gürol abinin dediklerinin tamamına katılıyorum. Dediği gibi beklemekle olmaz bu iş. Mesela ilk olarak polonez köy yetkilileri ile temasa geçilebilir.veya 4x tune veya valilik makamına çıkılabilir.yada istanbuldaki bisiklet firmalarıyla görüşülebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: emrullah

gurol

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2004
Mesaj
1.664
Tepki
2.830
Şehir
İzmir
Valiliğe tarafınızda sağlam birileri olmadan yada bir dernek/organizasyon olmadan çıkamayabilirsiniz.

Bunun için ilk yok Polonez'den geçer, Türk toplumu olarak yaşa ve tecrübeye önem verdiğimizden yanınızda sizi destekleyecek daha yaşlıca ve toplumda az da olsa yeri olan biri olsa gayet iyi olur. Polonez'deki yetkililerle birlikte onlara ve size uygun bir tarih belirlenir.

Sonraki aşama il bisiklet temsilcisi ile görüşmek olur. Onun sayesinde il müdürlüğündeki resmi işlemler halledilir. Ve il bazında resmen organizasyonunuz yapılabilir.

İşin gerçeği bu takvim önceki yılın sonunda belirlenmiş olduğudur. Ancak İl temsilcisi kendi takvimine koyduğu bir yarışın yerini değiştirerek sizinki ile eşleştirebilir, böylece bu problem aşılır.

İşin iki resmi yanı halledilebilirse, olası sponsorlar gezilir. Ödül bulunur. Biraz da maddi kaynak bulunmalıdır, çünkü afiş baskısı vs... gibi nakite dayalı giderler karşınıza çıkacak. Bunları olası sponsorlardan birine fatura kestirmek üzere anlaşabilir ve maddi yardımı da bu şekilde faturalandırmış olursunuz.

Sonrası sizin tanıtım gücünüze kalır. Bisiklet mağazlarını veya başka tanıdıkları gezer afişlerinizi asarsınız. Afişlerinizi saçma yerlere (sokak durak vs..) asmakla uğraşmayın. Tepki çekmeye gerek yok. Özellikle bisikletçilerin sıkça gittiği yerler yeterli ve tabiki web siteleri.

Eğer ilk başta büyük bir organizasyon yapmaya çalışırsanız ve yeterince tecrübeniz yoksa büyük ihtimal iptal etmek zorunda kalırsınız. Yada rezil oluruz hep birlikte. O yüzden çapınızda organizasyona girişin. Bırakın ilki küçük olsun. Sadece istanbuldan 20-30 bisikletçi olsun, eğlenin. Duyulsun. İkinci daha büyük olur.

4x'un güzel yanı iki haftada bir organizasyon yapabilirsiniz, kimse hayır demez. Eğer ilk organizasyon iyi gider ve sponsorlar memnun kalırsa sezon geçmeden 3lü seri yaparsınız. Süper olur. Seneye direk üçlü seri ile başlarsınız.

İlk baştan, yok çok ödül olsun, yok tüm ülke gelsin, yok otobüs kalksın, yok redbull sponsor olsun derseniz, beklersiniz.