2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'yi Bisiklet Branşında Brisaspor'dan Bilal Akgül

Aykut Subaşı

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2008
Mesaj
984
Tepki
457
Bisiklet
Cube
http://resimler.haberler.com/haber/696/2008-pekin-olimpiyatlari-nda-turkiye-yi-bisiklet_o.jpg





2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'yi Bisiklet Branşında Brisaspor'dan Bilal Akgül Temsil Edecek. 8-24 Ağustos Tarihleri Arasında Çin'de Düzenlenmeye Başlanan 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Ülkemizi Bisiklet Branşında Temsil Eden Tek Sporcu, Brisaspor Bisiklet Takımı'ndan Bilal Akgül Olacak. Topladığı Puanlarla Bisiklet Branşında 32 Yıl Aradan Sonra Ülkemizi Olimpiyatlarda Temsil Eden İlk ve Tek Türk Sporcu Unvanına Sahip Olan Brisaspor Bisiklet Takımı'ndan Bilal Akgül, 2007 Yılında Kazandığı Balkan Şampiyonluğu'nun Ardından 2007-2008 Türkiye Şampiyonu Olmuştu.

2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'yi bisiklet branşında Brisaspor'dan Bilal Akgül temsil edecek. 8-24 Ağustos tarihleri arasında Çin'de düzenlenmeye başlanan 2008 Pekin Olimpiyatları'nda ülkemizi bisiklet branşında temsil eden tek sporcu, Brisaspor Bisiklet Takımı'ndan Bilal Akgül olacak. Topladığı puanlarla bisiklet branşında 32 yıl aradan sonra ülkemizi olimpiyatlarda temsil eden ilk ve tek Türk sporcu unvanına sahip olan Brisaspor Bisiklet Takımı'ndan Bilal Akgül, 2007 yılında kazandığı Balkan Şampiyonluğu'nun ardından 2007-2008 Türkiye şampiyonu olmuştu.

İlk olarak 1978 yılında kurulan ve günümüze kadar olan süreçte ülkemizde bisiklet sporunun gelişimine yönelik faaliyet gösteren Brisaspor Bisiklet Takımı'ndan Bilal Akgül, 8-24 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'yi bisiklet branşında temsil eden tek sporcu olacak. Brisaspor Bisiklet Takımı'na 2006 yılında katılan ve 2007 yılında katıldığı Balkan Şampiyonluğu'nun ardından 2007-2008 Türkiye Şampiyonu olan 26 yaşındaki Bilal Akgül, olimpiyatlarda madalya kazanma azmiyle Pekin'e gidiyor.

Brisa Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Gökhan Cüceloğlu, "Kazandığı yarışmalarda topladığı puanlarla 1976 Montreal Olimpiyatları'ndan 32 yıl sonra Pekin Olimpiyatları'na katılma hakkını elde eden tek Türk bisiklet sporcusunun Brisaspor'dan çıkması dolayısıyla büyük gurur duyuyoruz. 1983 yılından bu yana Türkiye şampiyonlukları kazanan takımımız, 1999 yılından bu yana uluslararası turnuvalara katılıyor. Sporcumuz Bilal Akgül'ün ülkemizi 2008 Pekin Olimpiyatları'nda en iyi biçimde temsil edeceğine inanıyoruz" açıklamasını yaptı.


http://resimler.haberler.com/haber/696/2008-pekin-olimpiyatlari-nda-turkiye-yi-bisiklet-2_k.jpg
Brisaspor Bisiklet Takımı'ndan Bilal Akgül ise bisiklet sporunda kulüplerin desteğinin önemine dikkat çekerken, Brisaspor'un desteğiyle olimpiyat hayalinin gerçeğe dönüştüğünü vurguladı. Akgül, "Bu sporu yapabilmem için gerekli olan teknik, güç ve dayanıklılığı kulübüm Brisaspor sağladı. Olimpiyatlardaki hedefim öncelikle ülkemi ve kulübümü en iyi şekilde temsil edebilmektir.'' açıklamasını yaptı.

Bilal Akgül kimdir?

Bilal Akgül:1982 yılında Adana'da doğan Bilal Akgül, bisiklet sporuna 1998 yılında ferdi lisanlı sporcu olarak başladı. Ulusal düzeyde kazandığı başarıların ardından 2006 yılında Brisaspor Bisiklet Takımı'na dâhil olan Akgül, birçok ulusal ve uluslararası turnuvada ülkemizi başarıyla temsil etti.

Brisaspor Bisiklet Takımı: Kurulduğu 1978 yılından itibaren yıldız, genç ve büyük erkekler kategorilerinde müsabakalara katılan Brisaspor Bisiklet Takımı 2001 yılından itibaren bayan kategorisi; 2005 yılından itibaren ise Dağ Bisiklet (MTB) kategorisinde de müsabakalara katılmaktadır. 1999 Yılında Avrupa'ya açılarak uluslararası müsabakalara katılmaya başlayan Brisaspor, Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turunu kazanan ilk Türk takım unvanını da kazanmıştır. İstikrarlı bir başarı grafiği sürdüren Brisaspor, üstüste 7 kez Uluslararası Cumhurbaşkanlığı turu şampiyonu olmuştur. Ülkemizi başarıyla temsil eden toplam 36 kişilik Brisaspor Bisiklet Takımı, Japonya, Mısır, Sırbistan, İran, Azerbeycan, Kamerun, Romanya, Makedonya ve Bulgaristan gibi ülkelerde yapılan müsabakalarda Takım ve Ferdi kategorilerinde şampiyonluklar kazanmıştır.
 
Scudo