Mahmut Can Kaymaz
Daimi Üye
- Kayıt
- 1 Şubat 2010
- Mesaj
- 338
- Tepki
- 204
- Şehir
- Karabük-biskar
1821 yılında yapılan bir çörek, çürümeden günümüze kadar gelmeyi başardı.
Çöreğin kendisine ailesinden yadigar kaldığını açıklayan Nancy Titman, fırıncı bir aileden geldiğini ve günümüze kadar gelmeyi başaran çöreğin büyük büyük büyükbabası William Skinner tarafından Londra'da pişirildiğini söyledi.
91 yaşındaki Nancy Titman, çöreğin kendisinden sonra kızı Anthea, ondan sonra da torunu Hannah'a miras kalacağını belirtti.
19. yüzyılda birçok insan, Good Friday günleri pişirilen çöreklerin küflenmediğine hatta bu çöreklerin iyileştirme güçlerinin olduğuna inanırlarmış. Nancy Titman da, ailesinin bu düşünceye katıldığını ifade ediyor.
http://img5.mynet.com/ha5/buyuk/nancy-titman.jpg
Çöreğin kendisine ailesinden yadigar kaldığını açıklayan Nancy Titman, fırıncı bir aileden geldiğini ve günümüze kadar gelmeyi başaran çöreğin büyük büyük büyükbabası William Skinner tarafından Londra'da pişirildiğini söyledi.
91 yaşındaki Nancy Titman, çöreğin kendisinden sonra kızı Anthea, ondan sonra da torunu Hannah'a miras kalacağını belirtti.
19. yüzyılda birçok insan, Good Friday günleri pişirilen çöreklerin küflenmediğine hatta bu çöreklerin iyileştirme güçlerinin olduğuna inanırlarmış. Nancy Titman da, ailesinin bu düşünceye katıldığını ifade ediyor.
http://img5.mynet.com/ha5/buyuk/nancy-titman.jpg