1500 liraya donanımı düşük, kaliteli bisiklet

Ozan T

Aktif Üye
Kayıt
29 Nisan 2013
Mesaj
163
Tepki
72
Şehir
istanbul
Bisiklet
Giant
bugün bir bisiklet mağazasıyla görüştüm bana sedona salcano ve krondan uzak durmamı söyledi. nedenini sorduğumdaysa satış sonrası desteğin bu modellerde çok kötü olduğunu söyledi. ne kadar doğru bilemiyorum tabi. aklımda bir kaç model var bunlar arasından seçim yapacağım. birde bisiklet kadrolarından bahsetti mesela alu 7005 in alu 6061 den daha hafif ve kaliteli olduğunu söyledi tabi bununda ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. ayrıca bu adam bana manisada çok büyük bir bisiklet üretim tesisi olduğunu ve büyük firmaların burada üretim yaptığını anlattı mesela sedona kadroları çinden geliyormuş. üstelik bizde yerli malı diye biliyoruz.
işte modeller.

1)whistle modoc xenon 2014
(link)
en çok almak istediğim bisiklet bu 495 euro fiyattan satılacak ama henüz bulamadım.

2) whistle modoc sora 2014
(link)
henüz üretilmemiş. 410 euro dan satılacak

3)mosso race 722 sora bu bisikletin 2014 modeli üretilmeyecek sanırım. 2013 model de bulabileceğimden şüpheliyim
(link)
bu bisikletin çok hafif olduğu söyleniyor ama doğru mu yalan mı bilmiyorum.

4)giant scr 2 2014 sanırım buda türkiye de yok henüz
(link)

5)bianchi slr 500 2014
(link)
tekerin janttan sökülmeme durumu vardı bunlarda lastikleri değiştirirsem bir sıkıntı kalacağını düşünmüyorum

6)carraro 032 uzak ihtimal yakından gördüm hoşuma gitmedi pek.
yalnız bu giant scr 2 de medium ve large diye iki boyutlandırma vardı en son medium 50 large 53.5 diye geçiyor ama ben 56 kadro alıcam nasıl oluyor bu olay.
bu bisikletlerden hangisi en mantıklısı? tabi eğer bulabilersem bunları o da ayrı bir konu.
 
Scudo

Abdullah.R

Forum Demirbaşı
Kayıt
8 Temmuz 2013
Mesaj
565
Tepki
958
Yaş
62
Şehir
Büyükçekmece & Anamur
İsim
Abdullah Ramazanoğlu
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Sözüm geneledir, size özel değil. Bisiklet seçme kriterlerimden birkaçı:

* Eder (fayda)
* Değer (maliyet)
* Eder/değer (fiyat/performans, fayda/maliyet, cost/benefit, value for money)
* Yerli/yabancı

Sadece "eder" veya "değer"e göre seçim yapmanın akıllıca olmadığını herkes kabul eder sanırım. En akıllıca seçim, fayda/maliyeti en iyi olan seçimdir ki, yerli markalar bu konuda birinciliği kimseye kaptırmıyorlar.

Yerli/yabancı seçimini etkileyen unsurlar ise:

* Servis, parça, süreklilik, yasal teminatlar.
* Milli dayanışma.

Teorik olarak, tüm markalar aynı kanunlarla bağlı ama pratikte iş biraz farklı. Yerli markalar kanunlarca sıkı sıkıya bağlıyken, yabancı markalar için bu çok geçerli olmayabilir. Mesela X markasının ithalatçısı/distribütörü battı, ne olacak? Batan firmayı yedek parça temini için veya servis ağı için zorlayamazsınız mesela. O marka Türkiye'de yeni bir distribütör bulana dek ortadasınız - daha doğrusu yurt dışı alışveriş sitelerindesiniz. Servis niyetine de rastgele bir bisikletçiye gidersiniz artık. Veya X markası Türkiye'den çıkma kararı aldı diyelim. Hangi kanun bu markayı Türkiye'de kalmaya zorlayacak? Yine dx.com'dan parça alıp, bisikletçi Ahmet amcaya taktırmak zorunda kalacaksınız. Oysa bir Sedona, Salcano veya Orbis'in bunu yapabilmesi için fabrikayı kapatıp ticari hayattan çekilmesi lazım. Netice olarak, yerli bisikletler daha kuvvetli teminatlarla korunuyorlar.

Milli dayanışmayı ise açıklamaya lüzum yok. Tüm analizler sonrası yabancı bir bisiklet yerli bisikletten 3 kuruş daha avantajlı diye yabancı tercih edilebilir. Ama o zaman bir kriz veya savaş durumunda Türkiye'de kalmak yerine faraza Kanada'ya göç etmek de kişisel manada "3 kuruş daha karlı" olabilir. Milli dayanışmadan 3 kuruş için kaçınmakla, ülkeden 3 kuruş için kaçmak arasında çok da büyük bir fark göremiyorum şahsen.

Kaldı ki, yerli bisiklet hem fayda/maliyet açısından, hem de geleceğe yönelik teminatlar açısından daha karlı. Şahsım adına konuşuyorum, hani akıllı olsam fayda/maliyet sebebiyle yerli bisiklet alırdım, aptal olsam dahi milli dayanışma sebebiyle yine yerli bisiklet alırdım.

Yabancı bisiklet almam için ne olmam lazımdır acaba? :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Kayıt
15 Kasım 2013
Mesaj
39
Tepki
1
Şehir
istannbul
modoc xenon olabilir mosso da olabilir hangisi hosuna giderse bi bak ona gore al sonucta sen bincen bir başkası degil (bana gore whistle güzeller kişisel tercih)
 

Ozan T

Aktif Üye
Kayıt
29 Nisan 2013
Mesaj
163
Tepki
72
Şehir
istanbul
Bisiklet
Giant
@Abdullah.R
bu açıdan düşünmemiştim gerçekten çok haklısınız. ancak yerli firmalarımızın kendini geliştirmesi gerekir yoksa müşteri kaybetmeye devam ederler.
 

Ercan Cebeci

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Şubat 2014
Mesaj
416
Tepki
251
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Scott
Diğerlerini bilmiyorum ama Sedona (aslı bisiklet) müşterileriyle gayet ilgili. Marka seçimi kişiye kalmış bir şey tabii ki ama yerli firmalar kötü diye bir şey yok. Kim diyorsa yanlış söylemiş. Yabancı bisiklet alırsan da vatan haini yada başka bir şey olmazsın merak etme;).
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozan T