1500-1600 TL bisiklet önerisi

Üye Adı

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2014
Mesaj
978
Tepki
1.149
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Dahon
Merhaba @AkigoMT, Kendi tecrübelerimdir anlatacaklarım;
15-20 yıl aradan sonra tekrar bisiklet kullanmaya karar verdim ve Haziran 2016 Btwin katlanır bisiklet aldım. Yaklaşık 15 gün kullandıktan sonra 28" Sedona 410 aldım. Aklımda ve yüreğimde yatan Dahondu aslında.
İki iki bisikletimden çok memnun kaldım ve severek kullandım. Sedona 410 Modelini gerçekten tavsiye ederim. 2015 modelini 1000TL gibi rakkama yakalayabilirsiniz diye düşünüyorum.
Yaş itibariyle katlanır bisiklet kullanmak benim için çok avantjlı, İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorum. Trafik büyük sorun. Haftasonları kullanabiliyorum. Evden çok uzaklaştığım ve dönüşte yorulmuşsam katlayıp semtimin otobüsene atladığım gibi evdeyim. Tur için katlanır bisiklet kullanılır mı? Neden kullanılmasın zamanla yarışmayacaksınızki, amaç keyifli zaman geçirmek değil mi?
 
Scudo

AkigoMT

Üye
Kayıt
20 Ağustos 2016
Mesaj
9
Tepki
10
Yaş
34
Şehir
Akhisar/Manisa
İsim
Mustafa
Bisiklet
Diğer
@M.Cüneyt K. Bu forum dışında göz gezdirdiğim yerlerde de Sedona 410'un baya önerildiğini gördüm.Carraro Sportive 224 ve Sedona 410 arasında kaldım sanırım :) Katlanır bisikleti hiç düşünmedim açıkçası.Görünüş itibariylede pek hoşuma gitmedi :) Hatta kafamda hala istediğim bi dağ bisikleti hayali bile var :) Çok teşekkür ederim Cüneyt bey tavsiyeleriniz için.
 
  • Beğen
Tepkiler: Üye Adı

nevzatsercanoktay

Daimi Üye
Kayıt
24 Temmuz 2016
Mesaj
212
Tepki
200
Yaş
31
Şehir
Kocaeli
İsim
Nevzat Sercan OKTAY
Bisiklet
Carraro
Umarım bisikletinize hemen kavuşursunuz ve yollara düşersiniz :)
 
  • Beğen
Tepkiler: AkigoMT

celikkadro

Daimi Üye
Kayıt
4 Haziran 2016
Mesaj
315
Tepki
350
Yaş
47
Şehir
Ankara
İsim
Tayfun
@AkigoMT Bisiklet dunyasina hos geldin simdiden.

Nacizane onerilerim

Butcen sinirliysa amortisorlu bisiklet dusunme. Amortisor dedigimiz sey hem agir hem pahali. Iyi bir amortisor tek basina 1000TL olabilir. Ucuz bir bisikletin amortisoru olmasin daha iyi.

Pesin para verebiliyorsan cok saglam pazarlik yap. Mevsim sonbahara yaklasti. Bu tarihten sonra bisiklet satislari cok azalacak. Pesin paran varsa liste fiyatlarindan cok ciddi indirim alabilirsin. Taksitle alacaksan bile indirim icin bastir.

Decathlon'da satilan BTwin marka bisikletler fiyat-performans oraninda basarili oluyorlar, ama Decathlon'da pazarlik yapilmiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: AkigoMT ve hauy

ömerözeren

İki teker
Kayıt
10 Şubat 2011
Mesaj
269
Tepki
195
Şehir
konya
İsim
Ömer Özeren
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Amortisöre takılma denildiği gibi iyi bir amortisör tek başına 700 1000 tl olabilir.. şehir tur bisikleti öneririm şehir içi ideal olur bende Carbon amortisörsüz maşalı giant var şehir tur bisikleti camurluklari arka eşya koyacak yeri falan var ilerleyen günlerde bende turlara çıkacağım :)
 

a.bsrn

Üye
Kayıt
23 Haziran 2016
Mesaj
21
Tepki
12
Yaş
27
Şehir
Balıkesir
İsim
Ahmet Başaran
Bisiklet
Scott
Efendim size Mosso Legarda 1621 Msm H önerebilirim bu bisikletin v fren modelini kullanıyorum ben çokta memnunum hidrolik disk fren istemiyorsanız aynı bisikletin 24 vites olanı 1624ü önerebilirim maşası asfaltta kilitlenebilir ormana gidicekseniz maşayı açıp sertliği aza indirip dağ bisikleti gibi kullanabilirsiniz

 
  • Beğen
Tepkiler: AkigoMT ve hauy

hasanalparslang

Daimi Üye
Kayıt
16 Eylül 2015
Mesaj
353
Tepki
241
Yaş
30
Şehir
İstanbul
İsim
Hasan Alparslan
Bisiklet
Trek
Carraro Sportive
Mosso Legarda
Sedona 410
bu modellerin çeşitlerine bakabilirsiniz hocam.
 

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
Merhaba arkadaşlar

Max. 2000 TL bütçe için (sıfır ya da ikinci el) mümkünse katlanır ya da katlanmıyorsa da ön tekeri menteşeli olup kolayca sökülüp takılabilecek hibrit bisiklet tavsiye edebilir misiniz?

Her türlü koşulda kullanmayı düşünüyorum. Yeri geldiğinde şehirden uzaklaşıp taşa toprağa çime kendimi atabileceğim, yeri geldiğinde şehirde hız yapabileceğim bir bisiklet arıyorum. Dağ bisikleti şehirde hantal kalır ve yorar diye düşünüyorum. Şehir bisikleti ise taş toprak derken sıkıntı çıkarır diye korkuyorum. Bu nedenle hibrit düşünüyorum fakat satıcılarda hibrit diye kategori pek görmedim ancak burada usta kullanıcıların bazı bisikletleri hibrit olarak değerlendiriğini görüyorum.

Disk frenli olması mutlaka aradığım bir özellik. En kalitesiz bileşenin dahi orta seviye olması da öyle, 1000 TL üstünde olacaksa buna değmeli, güven vermeli, akıcı olmalı. Amortisör olmasa da olur, gelgelelim dağ koşullarında kullanacak olduğum vakit amortisörün yokluğu bisiklete zarar versin istemem, kendi rahatımdan ziyade bisikletin dayanıklılığını düşünüyorum. Mümkün olduğu kadar hafif olması tercihim, full donanımlı halde (pedal, park ayağı, çamurluk dahil) 15kg üst sınır diyelim.

Aklımda aşağıdaki gibi bisikletler var.
Mosso Marine 26"
Carraro Sportive 225
Sedona 420

Salcano'lar ağır gibi geliyor.
B'Twin'e ısınamadım, sadece full dağ bisikletlerinde disk fren var zaten.

Boyum 1.81m, kilom 80kg, iç bacak boyum 90cm.

Ne dersiniz, ne tavsiye edersiniz?

Carraro Sportive 227'yi de listeye ekleyebiliriz.
Fakat bu Carraro'larla ilgili şu bilgiye ulaşamadım, ön teker somunla mı tutturuluyor menteşeyle mi?
Eğer katlanır bisiklet alamazsam en azından ön tekeri kolaylıkla söküp takabilmek istiyorum.

(link)

(link)

Giant Seek 3
bunu da listeye ekledim
(link)

Sade ve şık, sevdiğim gibi.
Yazdığım bisikletleri kıyaslayabilecek biri var mı?
Forumdaki mevcut konulardan faydalanmaya çalışıyorum ancak her bisikletin bir seveni çıkıyor o yüzden kararsız kaldım. :D

Uzun arayışlar ve kararsızlıklar sonrası bir anda bir ürüne aşık olduğum zaman asla aldığıma pişman olmadım. Telefonda, bilgisayarda vs. hep böyle oldu ve sanırım bisiklet olarak Giant Seek 3'e aşık oldum :p Umarım Adana'da satışı vardır. Tüm bisikletçileri tek tek arayıp soracağım :D Katlanır bisiklet düşünüyordum ama aklımdan silip attı herşeyi Giant Seek 3.

Sizler ne derseniz sevgili forumdaşlar. Giant Seek 3 yukarıda yazdığım gibi kullanmak için iyi bir başlangıç bisikleti olur mu?

Bulabilirsem kadro boyu 54 alacağım. Bunun dışında dikkat etmemi istediğiniz bir şey var mı?
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.471
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Baya bi kafaniz karisik anlasilan dostum. Once modeller arasindan tavsiyeler isteyip finalde alacagin bisiklete karar vermen konuyu kaosa suruklemis.
Yazdigin mesaji tekrar bi oku istersen. Ne kast ettigimi anlayacaksin
 
  • Beğen
Tepkiler: hsngrms

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
@mariokaldato haklısın ama 4 gündür foruma üyeyim, farklı farklı konularda ne istediğimi yazıyorum, yinede ustalardan net bir tavsiye alabilmiş değilim, ustalar yönlendirmeyince araştırdıkça farklı yönlere kaydım. Yoksa ilk üye olduğumda katlanır düşünüyordum hatta spesifik olarak Mosso Marine 26" düşünüyordum. Sağolsun kullanan bir abimiz memnunum tavsiye ederim dedi onun dışında katlanırla ilgili kullanıcılarda gördüğüm kadarıyla 20" almayacaksan katlanır alma düşüncesi ön plana çıkıyordu, başka bir forumda ise 20" alırsan yokuş çıkamazsın diyordu e benim de süreceğim yerler dümdüz değil, öyle olunca katlanır yerine hibrit arayışına girdim ve kimseden yardım alamayınca kendim donanımlarına bakarak karar vermeye çalıştım ve Giant Seek 3 de aklıma yattı. Bunların hepsi, o düşüncelerin değişmesi bu konuya ve diğer mesajlarıma yansıdı tabi.

Neyse yardımcı olmadı diye kimseyi suçlamayayım özetle benim kararsızlığım konulara ve mesajlara yansıdı diyelim. Ama kararsızlığımın sebebinin de konuya hakim olmadığımdan dolayı olduğunu belirtmeliyim.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.471
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Dostum seni anliyorum. Hepimiz yasiyoruz o gelgitleri.. Giantin fitness bisikletleri harikadir yada scott unda fitness turu bisikletlerine bakabilirsin. Ikinci elden temiz bisey denklersende super olur. Ama kesinlkle sana fitness diye tabir edilen duz masali yol mtb karisimi bisikletleri tavsiye ederim

Ayrica baktgin ciyant gayet uygun al derim yalniz hidrolik fren seti yaparsin ilerde
 
  • Beğen
Tepkiler: hsngrms

hidromek

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2015
Mesaj
802
Tepki
1.117
Yaş
48
Şehir
istanbul
İsim
Vedat S
Bisiklet
Carraro
Katlanır kullanıcısı olarak katlanırla yokuş çıkamazsın diye bir durum yok yokuş birazda sizin kondüsyonunuzla ve bisikletinizin vites oranlarıyla da alakalıdır 2000 tl ile gayet güzel dahon yada tern marka katlanır alabilirsiniz alırsanız çokda memnun kalabilirsiniz.
 

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
@mariokaldato

Teşekkürler ilgin için. hibrit ile fitness aynı şey mi? aynı değilse neden hibrit değilde fitness tavsiye edersiniz?

Belki yukarıya yazdığım modeller fitness diye geçiyordur tam bilmiyorum, ben tipini ve donanımını beğendiklerimi sıraladım, gerisinden çok anlamıyorum :)

@hidromek

Teşekkürler ilgin için sonunda katlanırla ilgili farklı bir yorum alabildim :)
Hocam açıkçası kondüsyon şuan yok ama herşeyden biraz isteyince katlanır ne kadar karşılar? mesela siz ne tür yerlerde sürüş yapıyorsunuz bana kendinizden örnek verseniz?

Adanada bisiklet sürerken karşılacağım yol tipleri şöyle olacak, asfalt, kilitli parke, toprak, stabilize yol, çakıl, çim, hem düşük hem yüksek eğimli yokuşlar. bu yollarda bazen gezeceğim bazen hız yapmak istiyor olacağım. bisiklet beni kısıtlamamalı aman şu yola girmeyim dedirtmemeli. yeri geldiğinde acelem olduğunda veya adrenalin istediğimde de hız yapabilmeli. @mariokaldato nun dediği gibi fitness ya da hibrit bunları karşılar ama katlanır aklımda şüphe uyandırıyor. başlangıçta katlanır alırsam ve istediklerimi sağlayamazsa üzülürüm ama belki bir süre sonra katlanır da alınabilir bisiklete tekrardan yeterince alışınca gezi ve ulaşım amaçlı kullanımlarda neden onu tercih etmeyeyim.
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.471
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Fitness ve hibrit arasindaki tek fark bildigim kadariyla hbritlerde amortisor oluyor fitnesslerde duz maşa

Sahibinden de su makinaya bi bak derim

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: hsngrms

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
@mariokaldato hocam o zaman giant seek 3 fitness oluyor, amortisör yok. bence olmaması daha iyi fazladan ağırlık yapmaz. taşta toprakta giderken ben rahat etmeyi umursamıyorum bisiklete zarar vermesin yeter. giant da kadro konusunda epey sağlam gibi o yüzden amortisörün olmaması sorun olmaz sanırım. aksine ağırlık azalacağı için düz yolda ve yokuş yukarı avantajım olur diye düşünüyorum.

sayenizde ne istediğimi artık daha iyi biliyorum sağolun.

@mariokaldato
Güzel bisiklet, resimlerde temiz duruyor. ama istanbulda elden teslim olayı elimi kolumu bağlıyor. başkasına aldırmak da sıkıntı bisikletten anlayan tanıdık yok, zaten içime sinmez 2011 model 5 yıllık bir bisikleti görmeden güvenip almak.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato

Hastateker

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Ocak 2016
Mesaj
801
Tepki
772
Şehir
Ankara
İsim
Osman Özgün Yıldız
Bisiklet
Trek
Hocam selamlar :)
Trek fx 7.0 kullanıyorum. Ön teker somunlu değil menteşeli kolayca çıkıyor dediğiniz gibi.
V fren. Sıfır fiyatı bütçenize yakın. Ömürlük bir kadro. Alın isterseniz 10 sene sonra o senenin deoresini xt sini döşeyin
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.471
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Sende haklisin . ben su an duz masali ve asfalt lastikli mtb den bozma bi makina kullaniyorum. Artik mtb likten cikti makina ; Yol ve hiz canavarina donustu masallah. O istedigin gianti gozu kapali alabilirsin . Bende cok begendim. Buda benim canavar20160622_193545.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: hsngrms

Dağhan

Aktif Üye
Kayıt
22 Temmuz 2015
Mesaj
191
Tepki
213
Yaş
39
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Tern
Hasan gel bebim bisikleti sana verelim,istanbulda tanıdığın varsa gelsin baksın hoşuna giderse alsın götürsün :)
 

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
@Hastateker selamlar hocam trek bu forum sayesinde adını duyduğum kaliteli bir marka, bahsettiğin ürün de trek in en düşük seviye giriş hibrit/fitness modeli de olsa kadro dediğin gibi övülmüş sağlam diyorlar ama giriş modeli olduğundan disk fren yok. açıkçası marka model ne olursa olsun aldıktan sonra bir miktar masraf yapmayı göze aldım ama ana bileşenleri alır almaz masraf yapıp değiştirmeyi düşünmüyorum bu nedenle alacağım bisiklette mutlaka disk fren olmalı. yinede çok teşekkür ederim.

@mariokaldato usta valla sen beni iyi anladın sayende tercihime daha çok güvendim. merida da giant gibi dünya devi markalar kadroları sağlam ve özenli hesaplarla yapıyorlar araştırdığım kadarıyla durum böyle. ben de bu sebepten giant seek 3 alacağım ama sonra ileride donanım niye değişmesin senin yaptığın gibi. uzun vadede aynı kadro tipinde yeni bisiklet almaktansa bir defa kadrosu sağlam bir bisikleti alıp geliştirmek aklıma yattı. ikinci bisiklet alacak olursamda katlanır alırım ayrı bir zevkin tadına bakarım.

kadro fitness bisiklet olduğundan ileride takacağım lastiğe/donanıma göre her şarta uydurabilirim diye düşünüyorum. doğru mu?

bu arada senin merida güzelmiş normalde beyaz beğenmem ama bu iyi. güle güle kullan. dağ bisikletinden bozma olunca ağırlık problem yarattı mı? maşa da orjinal gibi duruyor yazısı falan var aldığında amortisörsüz müydü mtb bisikleti olmasına rağmen.

@Dağhan selam, biraz önce yazdım istanbulda tanıdıklar var da bisikletten anlamazlar hele ki katlanırı görünce abi buna para verilir mi derler bana :) bir de uzun süredir görüşmediğim kişiler işi düştü aradı denmesindense almam
ayrıca başta katlanır diye yola çıktık ama katlanır ayrı bir zevk belki sonra dedim kararımı bu yönde verdim
sen Dahon ile takas yapacaktın bir aksilik mi çıktı merak ettim?