İnceleme 1200 lm far incelemesi (aliexpress içerir)

sspl

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Aralık 2011
Mesaj
2.042
Tepki
2.774
Yaş
30
Şehir
İstanbul
İsim
Emre
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar,

Kullandığım far hakkında sorulan bir kaç soru üzerine böyle bir konu açayım dedim. Umarım İşinize yarayacak bir konu olur.

Öncelikle farın özelliklerinden bahsedeyim:
  • 1 Adet 5V cree xml-t6 ledli.
  • 1200 Lümen maksimum çıkış gücü var.
  • USB çıkışı sayesinde powerbanklar ile çalışıyor.
  • 3 Modlu. (Yüksek/1200lm, Orta/300lm, Flash/1200lm)
  • Aluminyum materyalden üretilmiş.
  • 110gr ağırlığında
  • Paketi ile 2 adet farklı uzunluklarda gelen lastiklerle monte ediliyor.
  • Güç tüketimi (2000ma/yüksek güçte, 1500ma/orta güçte)
  • 95cm kablo uzunluğu
  • 5,4 x 4.1cm boyutlarında
Bu farı aliexpress sitesinden aldım. (link) ürün sayfasına ulaşabilirsiniz. Yaklaşık 40 gün içerisinde teslim aldım. 60 güne kadar gelmeme durumunda ya da hasarlı gelme durumunda para iadesi alabiliyorsunuz. Bana sorunsuz belirtilen süre içinde teslim edildi. Biraz yavaş geldi tabi ama ücretsiz kargo olunca çok da bir şey beklememek lazım. Farklı kargo seçenekleri ile bu süreyi kısaltabilme şansımız var.

Ayrıca verilen takip kodu ile çok takip edilmiyor. Yani bir yere kadar takip ediliyor gerisi biraz meçhul bir bekleme şeklinde. Bir kaç arkadaş aldık 1-2 gün farkla teslim oldu. Yani gelmeme durumu yok ama takip konusunda biraz sıkıntı var bu satıcıda. Sonrasında sayfasında belirtmiş bu durumu, 10$ aşağısındaki siparişler için takip kodu veremiyoruz diye, 10$ üzeri mesela 2 adet sipariş ederseniz takip edebiliyorsunuz. Biz sonradan öğrendiğimiz için teker teker vermiştik. bir kaç kişi toplanarak 1'den fazla sipariş verirse bu durumu çözebilirler.

Görüntüler:

Far kompakt boyutlarda, gidon üzerinde büyük yer kaplamıyor. Aluminyum kasası darbelere karşı korunaklı duruyor. Kablo uzunluğu yeterli.

https://i.hizliresim.com/XJ8vlR.jpg

Üç parçadan oluşuyor genel olarak, kolayca açılıp tozlanma durumunda temizlenebilir.

https://i.hizliresim.com/bYZ59d.jpg

https://i.hizliresim.com/52Edqj.jpg

Ürünle beraber gelen 2 adet kauçuk halka. Bunlar yardımı ile gidona tutturuluyor. Çok sağlam durmuyor, zorlanma durumunda kopabiliyor ama genel olarak farı gidona güzelce sabitliyor, oynama yapmıyor. Farklı gidon boyutları için 2 boy olarak geliyor. Bunların kopma ya da kaybolma durumunda, cırt kelepçe ile rahatlıkla tutturulabilir.

https://i.hizliresim.com/p9MgQn.jpg

https://i.hizliresim.com/kJ7kP9.jpg

https://i.hizliresim.com/RB8Y5n.jpg

https://i.hizliresim.com/3PWD4p.jpg

Işığı tek bir noktaya vermiyor. Dağıtarak görünürlüğü ve görme açısını arttırıyor.

https://i.hizliresim.com/52EdAM.jpg

Gelelim bu ışığı çalıştırdığım güç kaynağına;

Yukarıda bahsettiğim gibi bir powerbank'a ihtiyacımız var. Herhangi bir powerbank ile ürünü çalıştırabiliyoruz fakat, ürünün güç tüketimi ışık gücünden de belli olacağı üzere yüksek. Sıradan 2600Mah bir powerbank ile yaklaşık olarak 1 saat civarında çalışabileceğini tahmin ediyorum. Bu tabi tercihe bağlı bir durum.

Ben Ttec Power UP Mega 10400Mah bir powerbank kullanıyorum. Almayı düşünenler olursa onun içinde bir inceleme yapayım:

https://i.hizliresim.com/0LWqPD.jpg

Bu farı benden önce kullanan bir arkadaşımda bu powerbank'dan vardı. Bende o memnun diye bu üründen aldım. Nereden aldım? Vatan bilgisayardan aldım. Çünkü piyasada en ucuz(kendi sitesinden bile) Vatan bilgisayarda. Belki yerel satıcılarınızla ya da bi tanıdığınızla daha ucuza temin edebilirsiniz, ben 99 Liraya edindim.

Özelliklerine gelecek olursak, temel özellikleri:

https://i.hizliresim.com/48Wgd0.jpg

https://i.hizliresim.com/G5WYqy.jpg

https://i.hizliresim.com/yRJMy0.jpg

https://i.hizliresim.com/68p24N.jpg

https://i.hizliresim.com/J68Y5q.jpg

LG L90 Marka 2560 Mah bataryası olan bir telefon kullanıyorum. Telefonumu şarj etme hızı olarak kendi adaptörü ile prizden şarj etme süresiyle powerbankdan şarj etme süresi arasında çok bir fark görmedim. Yani hızlı şarj ediyor gerçekten.
Benim bu ürünü tercih etmemdeki bir başka sebep ise 2 çıkışının olması; telefonunuzu şarj ederken farı da çalıştırabiliyorsunuz.

Her şey çok güzel, powerbankımız var farımız da var. Peki nasıl monte edeceğiz?

Ben ufak bir gidon çantası ile bu durumu çözdüm. Bi tarafına cüzdan, telefon vb. gibi eşyalarımı koyup diğer tarafına da bu powerbankı koyuyorum:

https://i.hizliresim.com/bYZ5OY.jpg

https://i.hizliresim.com/d0l56Z.jpg

Far 110gr, Powerbank 250gr, kadro çantası zaten takılıydı.
360gr'a değer bir ışık gücü sağladığımdan emin olabilirsiniz :p :)

Kafanıza takılan, merak ettikleriniz olursa aşağı yorum yapabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.

Hepinize kazasız, keyifli sürüşler dilerim :)
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
1
Guzel inceleme olmuş ayni sistemi bnde yapiyorum , kucuk bir ayrinti eklemek istedim aliexpressten bir saticidan birden fazla urun alinca genel olarak alinan urunlerden bazilarini eksik yollama eğiliminde oluyorlar , bunun nedeni tum urunler bir depoda bulunmuyor , birde kimisi üçkağıt yapmaya calisiyor , bu nedenle 0.50 dolarlik urunu dahi ayri ayri aliyorum ben . para kaybettin mi diye sorarsaniz daha hic kaybetmedim fakat ugrastiriyor iste biraz .

Powerbankida aliexpressten yuksek siparis sayisi olan bir urun secmistim ne yazik ki yuksek gucte lambayi calistirmiyor bu urunu tercih etmeyin
 

Dosyalar

Yalnız Pedal

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Haziran 2013
Mesaj
1.642
Tepki
1.057
Şehir
Doğu Senegal
Bisiklet
Diğer
Yağmurlu havada powerbank ı sağlama almak lazım
 
  • Beğen
Tepkiler: sspl

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.595
Tepki
10.270
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Hiç uğraşamam kabloyla, powerbankla, takar pili devam ederim, sadelikten yanayım.
 

emre0x5d

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Eylül 2011
Mesaj
491
Tepki
267
Şehir
Adana
Hayırlı olsun. Bu çin farları çok güzel f/p açısından. Ama lumen değerlerini kafadan sallıyorlar. XM-L serisi ledlerden maksimum 800 lumen alınabilir. Ama çok zorlanınca verim düştüğü için 600-700 lumen gibi değerlerde bırakılır genel olarak. Gene bunlar abartmamış, 700'den 1200'e çıkarmışlar. Bazıları uçuyor 3000-4000... :D

Bir de bu farlar genelde pek dağıtmıyor ışığı, daha çok uzağa odaklanmış şekildeler. İki ledli farlarda ledin birini dağıtacak şekilde odaklasalar daha verimli olur bence. Sizdekinin lensi biraz daha geniş SS X2 vs lerden, bu konuda daha başarılıdır muhtemelen.
 

sspl

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Aralık 2011
Mesaj
2.042
Tepki
2.774
Yaş
30
Şehir
İstanbul
İsim
Emre
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
@Mustafa Kocabaş

6$/20TL'ye çok güzel bir fiyata sahip gerçekten. Ben üreticinin (led üreticisi) sitesinden araştırdım led'in değerlerini maks 1050 lumen verebiliyormuş 10watta t6'lar biz 5w'lık powerbankde kullanıyoruz :) l2 modeli çıkmış o biraz daha parlak diyorlar. L2 ledli farlar yavaş yavaş çıktı piyasaya. Tabi 1200 LM abartı bi rakam biliyorum ama ben elimdeki bilgiler dolayısıyla böyle yazdım tam ölçme durumum yok ne yazık ki :) Yukarıdaki bir fotoğrafda far içindeki reflektörü görebilirsiniz, ışık genel olarak dediğiniz gibi bir noktaya vurma eğiliminde ama o reflektör sayesinde baya açısı artıyor, diyeceğim o ki tek başına iş görüyor zifiri karanlıka.

@Kuzey Ege

Tercih meselesi tabi ben çantanın içinde powerbank'i taşıyordum zaten telefonum için böyle bi sistem yaptım sonra :)

@mustafa genç
Çok aşırı bir yağmurda bisiklet sürmüyorum ben zaten ama kullandığım çanta yağmura dayanıklı olsada kilitli buzdolabı poşetlerinden kullanıyorum genede nolur ne olmaz diye. Dediğiniz gibi tek handikap şu yaptığım sistem yağmura karşı korunaklı değil, güzel bir noktaya değinmişsiniz

@furkan.zaman

Valla benim bir arkadaş aynı bu satıcıdan 3 tane daha sipariş etti. Sanmıyorum eksik geleceğini, pakette bir far 2 tane de kaucuk halka var :) takip kodlu gelecek ama tabi ne olur bilinmez. Bi de ara iadesi falan almaya calıssaydınız eksik geldiyse, belki almışsınızdır bilmiyorum ama.

Ben powerbank konusunda Çin mallarına ya da aliexpresse güvenemedim bu yüzden. Tamam benim aldığım üründe made in china ama bir bozulma çalışmama durumunda servisi olsun garantisi olsun benim tercih etmemdeki sebepti. Benim arkadaştaki çok geç şarj oluyordu sıfırıyla değiştirdiler mesela.
 
Kayıt
24 Ağustos 2015
Mesaj
83
Tepki
130
Yaş
64
Şehir
SAMSUN
İsim
navigraph55
Bisiklet
Scott
Hangi marka ve güçte olursa olsun ama muhakkak surette çakarlı ve SOS modlu olması farkedilirliği büyük oranda artırıyor,zaten karanlığın dozuyla alakalı olarak da lümen ve şiddet önem kazanıyor..Genellikle önden gelecek tehdidi görüp sakınabiliyoruz ama bence ARKA lambamızın gücü ve yanış pozisyonları daha da önemli ..Malum ülkemizin dallama ve serseri mayınları metrekarede kum gibiler.
 
  • Beğen
Tepkiler: sspl

sspl

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Aralık 2011
Mesaj
2.042
Tepki
2.774
Yaş
30
Şehir
İstanbul
İsim
Emre
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
@navigraph55
Ben bu farı kullanmaya başladıktan sonra arkadaki yetersiz geldi :) Bundan sipariş verdim bende:
http://www.bikeseven.co.uk/ekmps/shops/bikeseven/images/moon-comet-rear-light-colour-white-2620-p.jpg
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
1
Ben isigimi kullanmaya basladim gercekten şahane , çakar modda kullaniyorum , eskiye nazaran arabalar cok daha fazla yol veriyor(evet bana yol veren cok istanbulda ) , motorlular arkalarinda oldugumda donup bakiyolar , yani trafikte sizin orada oldugunuz belli oluyor :)
 

sspl

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Aralık 2011
Mesaj
2.042
Tepki
2.774
Yaş
30
Şehir
İstanbul
İsim
Emre
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
@furkan.zaman
Beni araba sananlar oldu :)

ÖNEMLİ: Farı temizlemek için içini açarsanız küçük beyaz plastik bir parça var. Onu yerleştirmezseniz yerine öndeki cam oturmuyor. Haberiniz olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: oflaz
Kayıt
24 Ağustos 2015
Mesaj
83
Tepki
130
Yaş
64
Şehir
SAMSUN
İsim
navigraph55
Bisiklet
Scott
Benim arkada kullandığım üründe Sigma'nın TRAIL BLAZER modeli ve çook çok memnunum açıkcası...Hatta yollarda rastlaştığım bir çook pedalcı arkadaşlar hemen durdurup model adıyla sorup öğrendiler niyemi çünkü onların lambaları benimkinin yanında 50 metreden sonra hemen hiç görünmüyordu..Benimki 200 metreye kadar göz alacak kadar etkili(günümüz otolarından audi veya mercedes in led'li stopları gibi)Genel teknik özellikleri de aşağdaki gibidir ..Şayanı tavsiyedir..
  • 0.5 W power LED + 2 ultra-bright LEDs
  • 2 x AAA Alkaline batteries
  • 3 Modi: standard, flashing, 0,5 W LED standard and 2 LEDs flashing
  • Burn time up to 100 h
  • Watertight
)
 

Dosyalar

sspl

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Aralık 2011
Mesaj
2.042
Tepki
2.774
Yaş
30
Şehir
İstanbul
İsim
Emre
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
@navigraph55
Fiyatı ne kadar acaba? Samsundan mı aldınız?
 
Kayıt
24 Ağustos 2015
Mesaj
83
Tepki
130
Yaş
64
Şehir
SAMSUN
İsim
navigraph55
Bisiklet
Scott
Evet sevgili Emre Samsun dekatlondan ön-arka kombine almıştım 96 TL idi ve ayrı ayrı alınanamıyan özel ambalajındaydı..Far hüzmeleri ve pil dayanımrı açısından bunu seçmiştim,çünkü off road gibi zifiri karanlıkta sürmediğimizden ,sürekli aydınlatılmış rotalarda sürüş yaptığımdan ötercih nedenimdi..aTabii ki daha güçlü ve ileri modelleride var ama bu seri özellikle SAFETY LİGHTS '' yani güvenliğe yönelikti...43 dosyayı görüntüle
 

Dosyalar

sspl

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Aralık 2011
Mesaj
2.042
Tepki
2.774
Yaş
30
Şehir
İstanbul
İsim
Emre
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
Şu Son siparişlerimle artık fara ihtiyacım kalmadı ama soran 1-2 arkadaşım vardı Samsun'da, oraya yönlendiririm artık onları :) cevabınız için teşekkürler
 

UPCycling

Aktif Üye
Kayıt
20 Şubat 2016
Mesaj
139
Tepki
57
Yaş
28
Şehir
İst/Ank
İsim
Nusret
Bisiklet
b'Twin
@sspl
Güç kaynağı olmadan(yani pil ve batarya gibi dahili güç kaynağına malik olanlar) azami kaç lümene ulaşabiliyor acaba bu cihazlar?
@navigraph55
Pilli mi şarjlı mı tartışması ne netice verdi acaba?

@Emre Akçay
@Türka¥
@BF Okuru
Denmiş.
Ama priz bulma güçlüğü yaşayan uzun turcular için pil daha makul bir seçenek mi sanki?

(link)
Bu konuya da bir göz atın derim.
 

Enes Dökmen

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mayıs 2015
Mesaj
1.093
Tepki
769
Şehir
Bursa
İsim
enes dökmen
Bisiklet
Mosso
Ben tavsiye ederim bunun 3 ledlisi var 12000 lümen 10000 mah powerbank ile 3 saat aydinlatiyor. Karsidan gelen araclara sellektör yaptiran cinsten bir far.
 
  • Beğen
Tepkiler: UPCycling