adidas koşu ayakkabısı yeni sezonlar ne zaman çıkıyor ve beklemeli miyim

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
merhaba
hem salon hemde sahilde antrenman amaçlı ve uzun süreli koşular için adidas nike puma reebok gibi markaların hatay iskenderun gibi bir yerde mağazası mevcut olan yani gidip alabileceğim ayakkabı tavsilerinize ihtiyacım var.bütçem sınır olarak 300 lira fakat çok iyi bir şey olursa birazcık daha çıkabilirim.aklımda adidasın boost teknolojili ayakkabıları var ve şuan indirimdeler fakat yıl sonu olduğu için yeni sezonlar ne zaman geliyor bir fikrim yok ve bu kafamı karıştırıyor.hazır yıl sonu indirimleri varken almalı mıyım yoksa yeni sezon ayakkabıları mı beklemeliyim ? ayrıca beklemeye değer mi ? en önemli konu ise hem uzun süreli bisiklet sürüşlerimden sonra hemde koşulardan sonra dizlerimde ağrı oluşuyor ve ertesi günü geçiyor.dizimdeki ağrıyı en aza indirgemek için nasıl bir ayakkabı almam lazım ? biraz uzun oldu ama kusura bakmayın malum hem verilen para az değil hemde işin içinde sağlık var(gerçek sebebinin bu olduğu pek inandırıcı gelmesede :D)
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bu yeni sezon olaylarından artık bıktım diyebilirim. Dünya da tüm ülkelerde sonbahar-kış ve ilkbahar- yaz sezonu vardır. BU türkiye de ki bayiilerin davranışlarından mıdır nedir, herşeyi 2-3 ay geç alıyoruz , Avustralya da ki da Temmuz-Ağustosda giden ürünler bizde kışın ortasında olduğumuz halde hala gelmiyor. Hele ki bisiklet oldu mu Mart-Nisan a kadar bekle.
 

Ozan Duran

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Eylül 2012
Mesaj
634
Tepki
621
Şehir
Burhaniye-Balıkesir
Bisiklet
Cannondale
@Şükrü Kılıbık
Ağrıları en aza indirmek için mutlaka ayak yapınıza en uygun ayakkabıyı seçmelisiniz. Koşu ayakkabılarının destekli, doğal, vs.. şeklinde 2-3 çeşidi vardır.
Eğer ayak yapınızı bilmiyorsanız öncelikle test yaptırarak ayak yapınızı öğrenmeye çalışın.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Ozan Duran

testi nasıl yaptıracağım internet üzerinden anket gibi bir şey mi yoksa bir yerde ölçüm mü yapılıyor bir de hiçbir ayakkabının açıklamasında şu ayak tipine uygundur gibi bir açıklama göremedim hangi ayakkabı hangi ayak tipine uygun nasıl anlaşılıyor biraz daha yardımcı olur musunuz ?
 

Ali Ç.

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ağustos 2012
Mesaj
670
Tepki
145
Şehir
istanbul
@Şükrü Kılıbık

Ben de duymadım bence etkenler taraklı olması ayağın ve düz taban olması ayrıyeten ayakta bulunan hastalıklara ayakkabının uybun olması(örneğin bende tırnak batması vardı kışın bile hava alan ayakkabı giymek zorunda kaldım).Adidas almayın çünkü üstteki bez yapı hemen yırtılıyor 3 ayakkabı aldım biri süpernovaydı mesela. Ben nike aldım hava tabanlı bir ayakkabısını ama adidasta hava taban yok köpük taban var o yüzden belli bir süre sonra o taban eriyor ve resmen yere basar gibi kullanıyorsunuz ayakkabıyı
 

Reha Oğuz Altuğ

Aktif Üye
Kayıt
2 Eylül 2013
Mesaj
168
Tepki
87
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Trek
Sorularınıza daha ayrıntılı cevapları koşuyla ilgili yazılarda bulabilirsiniz örn: (link)
Ayağınızı ıslatıp kağıda basarak öğrenebileceğiniz pronasyon (pronation) testi diye birşey var.
Sanırım inter sportta elektronik olarakta yapıyorlardı.
Koşuda ayakkabının yanında zemin (tercihen toprak veya tartan) ayrıca stil de çok önemli.
Hafif zorlamayla başlayıp tempoyu zaman yükselterek ilerlemek lazım örn:(link)
Bu arada dizde ağrılar varsa ara verip dinlendirmek olmadı doktora gitmek en iyisi.
Kaslarda olduğu gibi ağrıyorsa gelişiyordur gibi bir kavram yok dizlerde, kalıcı hasarlar söz konusu olabilir Allah muhafaza
Son olarak bütçenize yakın benim kullandığım tavsiye edeceğim ayakkabı (link)'dur
 
  • Beğen
Tepkiler: gokaykr ve Ali Ç.