Kırmızı ışıkta geçen dolmuş arkadan duran bisiklete çarptı

Cem Ç

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2013
Mesaj
1.943
Tepki
1.021
Şehir
istanbul
Bisiklet
Merida
evet akşam eve dönerken göztepe ışıklarda cemil topuzlu ışıkların 5 metre ilerisinde kaldırıma yapışık şekilde duruyordum kırmızı ışıkda geçen ve 5 metre ileride yolcu beklemek için duran dolmuş arka tekerime çarptı kaportasından ses geldi biraz diklenicek gibi oldu bisikletten indim ışığı görmüyormusun kırmızı ışıkda geçip arkadan çarpıyorsun dedim sonra varmı bişey bişey oldumu demeye başladı olsa ne olucak dedim sinirden sonra gitti dolmuş kadıkoy bostancı dolmuşu söförüde 30 lu yaşlarda buğday tenli kirli sakallı doğulu söför olduğu belli umurunda değil tabi dolmuşun heryeri dökülüyordu.

bisiklete baktım tekerin dönüşünde bi sorun görünmüyordu yalnız kapartasından çatur çutur dıye sesler geldı çarpınca .

hayır anlamadığım sırf ışıkların ilerinde durup yolcu almak için kırmızı ışıkda arka ön ışıklandırmam flaşörlü ceketim kaskım aydınlatmam olmasına rağmen ve kenarda kaldırıma çok yakın ışıkların ilerisinde durmama rağmen nasıl bir öfke nasıl bir kıskançlıkla gelip bana arkadan çarpıyor bu kadar mı düşman olarak görüyor bu dolmuş şöförleri bisikletlileri anlamıyorum araba olsa caddeye çıkarken beklerler bisikletle hızlı gitsek sağ şeritten gözümün içine baka baka sokaktan caddeye çıkarlar bir anda, onu da geç kırmızı ışıkda durmadığı ve arkadan bana çarptığı için bir de arkamı döner dönmez sesini yukseltip söylenmeye başladı dolmuşun içinde sinirlenmedim çok hızlı çarpsaydı zaten hiç bişey yapamazdım buyuk ihtımalle buraya bunu yazamazdım...
 
Scudo

Umur Bora

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2014
Mesaj
940
Tepki
1.888
Yaş
34
Şehir
İstanbul
İsim
Bora
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Çok geçmiş olsun, mala da gelmesin istiyor insan tabi ama yine de cana geleceğine mala gelsin...

Gerçekten ben de bisikletlilere karşı bazı insanlardaki bu hayvani tutumu anlayamıyorum. Dün gece bomboş yolda yolun en sağından bayır yukarı 2-3. viteste 3-5 km/s hızla tırmanmaya çalışırken yukarıdan gelen bi araba özellikle üzerime doğru sürdü, bayır çıkarken gidonu bazen sağa sola çok salladığım için korktum ve durup yanımdan geçmesini bekledim. Yanımdan geçince arkasından baktım, tekrar kendi şeridine doğru yanaştı. Bravo yani, 3 metreyi aşmayan ufkuyla benimle dalga geçti, çok eğlenmiştir kesin. Kamyonlarla tırlarla dolu yollar dilerim böyle çapsızların alayına.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cenk_ ve Cem Ç

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Cem Ç.

Geçmiş olsun Cem. Aynı hat şöförleri ile bende dün bir sorun yaşadım. Yanındam sıfır geçen dolmuş şöförü aracın arka kısmı ile direksiyonuma çarptı. Pedala asılıp yakaladım. Camı açtırıp baya söylendim. Yanımdan sıfır geçip arka direksiyonuma çarptığını söylediğimde bana nasıl geçicem şeklinde cevap verdi. Bana çarpıp mı geçiceksin dediğimde lafı evirip çevirmeye başladı. Bu cevapların üstüne küfürde ettim adama. Doğru bir tavır olmasada bu denli bir davranışın karşısında insan siniri maalesef böyle söylemlerle çıkarıyor.

Adamların senin canına saygısı bu kadar. Dikkat etmek lazım.
 

aradox

Üye
Kayıt
21 Ağustos 2014
Mesaj
95
Tepki
71
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
Çok geçmiş olsun.Ne yazık ki bu beyinsizler yüzünden 3.dünya ülkesi zihniyetindeyiz.Adamların başbakanı,cumhurbaşkanı bisikletle halk içinde gezerken bizde normal vatandaş bu şekilde bir davranışa muhatap oluyor.Herhalde bizde başbakan bisiklete binse,arkasından teneke çalarlar.
 
Kayıt
6 Mayıs 2013
Mesaj
85
Tepki
27
Yaş
48
Şehir
ankara
İsim
yavuz
Bisiklet
Whistle
ya alıcan plakayı verıcen polıse yada bı kamera kaydı o anda...
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Geçmiş olsun. Gerçekten çok üzücü şu durumumuz :( İzmir'de de farklı değil. Belediye otobüsleri ve özellikle de minibüs şoförleri, şoför koltuğuna oturduklarında insani özelliklerini kaybediyorlar. Bisikletli veya yaya olmanın ne olduğunu hatırlatmak lazım. Bizim yaşadığımız bu tip sıkıntılarda şikayet etsek, çeşitli yaptırımlar olsa. Örneğin biz bisikletlilerin en sıkıntı yaşadığı yerlerde bisiklet kullanmak zorunda bırakılsalar ne düşünürlerdi acaba? Birşeyler değişir miydi ki?
 

sedat_slave

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Temmuz 2008
Mesaj
525
Tepki
398
Şehir
istanbul
Bisiklet
Beldeyama
Geçmiş olsun.

Bir de noktalama işaretlerine dikkat etmenizi tavsiye derim. Bir yerden sonra okumak eziyete dönüşüyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: S.Paker

Cenk_

Aktif Üye
Kayıt
14 Ekim 2014
Mesaj
119
Tepki
143
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
Gerçektende çok büyük geçmiş olsun. Malesefki normalde bir şey yerine konulmadıkarındanmıdır nedir.
Araç koltuğuna oturduklarında dünyanın kralı benim edasına bürünüyorlar.
Kendilerinden ufakca zayıf gördükleri herşeyi yoketmeye çalışıyorlar malesef ki malesef.
Adam öldürene ceza yokki bisiklete çarpana kim ceza verecek.
Ama sağolsun duyarlı emniyet mensuplarımızda var. Bir keresinde araç ı durdurup bana yol vermişti.
Allah razı olsun. Sizede tekrardan büyük geçmiş olsun dilerim bir daha benzer bi üzücü olay yaşamamanız dileklerimle.
Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum...
 

Mert KARAÇAY

Aktif Üye
Kayıt
22 Eylül 2014
Mesaj
111
Tepki
58
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Merida
Para hırsı ve cahillik bir araya geldimi ortaya çok tehlikeli bir şey çıkıyor. Geçmiş olsun çok.
 

Burak_Dingiloglu

Daimi Üye
Kayıt
26 Mayıs 2013
Mesaj
397
Tepki
115
Şehir
Izmir
Bisiklet
Diğer
@Deniz Gökhan Tezcan

İzmir'de dediğiniz kadar değil bilmiyorum siz hangi semtten bahsediyorsunuz ama ben kuryelik yaptığım zamanlar günde 8-10 saat bisiklet üzerinde İzmir'i karış karış geziyordum. Yollarda ister istemez dolmuşlarla veya otobüslerle karşı karşıya kalıyordum. Çoğuda çarpmamak için dikkat ediyorlardı. Dolmuş şöforleri daha çok yolcu alabilmek için yolun sağ şeridine çok yakın gidiyorlar keza otobüslerde öyle. O yüzden bunların dibine kadar yanaşmadan olabildiğince arada mesafe bırakaraktan gitmekte fayda var. Günlerinin 10-15 saatlerini yollarda geçirdikleri için bu şöforler belli bir noktadan sonra yolların onlar için yapıldıklarını düşünüyorlar zaten sorunda buradan itibaren başlıyor. Bu arada arkadaşa geçmiş olsun. Genede ucuz atlatmışsınız ne kadar önlem alsanızda olacağı varsa oluyor işte. Tabii tedbiri elden bırakmamak lazım ben bu yüzden bagaj çantamda sürekli okjiyenli su,pamuk,soğutucu sprey vb. şeyler taşıyorum.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Burak_Dingiloglu

Evka-4-Bornova arasında çok sık gidip geldim geçen sene özellikle. Evka yolundakiler çok sıkıntı yaratıyor daracık rampada. Bir de Bornova-Pınarbaşı güzergahındaki minibüslerden çok çekiniyorum. Özellikle o genç "pilotlar"...
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@U BoRa

Ben şöyle düşünüyorum, yanlış da düşünüyor olabilirim, katılmayabilirsiniz,

Hayatta hiçbirşey olamayan insanlar şöför oluyorlar. Bu özellikle ülkemizde böyle. Medeni ülkelerde şöförlerin daha vasıflı insanlar olduğunu düşünüyorum. Burada ise benim gördüğüm şöförler, özellikle şehir içi ulaşımdakiler, minibüsçüler, taksiciler aklımda hep negatif görüntüler bırakan kişiler. İçlerinde yılların getirdiği eziklik mi desem ne desem böyle ilginç kin gösterilerine dönüşebiliyor. Şeritler müsait olmasına rağmen sizin dediğiniz gibi sizin üstünüze doğru yay çizen taksiciler çok. Bu sabah e-5'te bariyerin iç kısmında yürüyorum, 50 metrelik son kısım için bariyer payı bittiğinden e-5'in dar emniyet şeridine çıktım. Abi son 50 metre ya, içimden de, ya rabbi, bugün karşıma şunları çıkarma, diyorum, ama kısmet değilmiş, yine sarı renkli dört tekerli teröristlerden biri sıyırtarak (dar emniyet şeridini ayıran çizginin üstünde, yani teker çizgide gidiyor namussuz vicdansız) geçti.

Yani kurtuluş yok. Bu devlet böyle istedi, kredi musluklarını açıyorum alın size otomobil, alın ticari araç, alın bedavadan ehliyet, alın cep telefonu, alın inşaat, hepiniz yığılın gelin istanbula dedi. Böyle oldu, bu devlet, bakkala bile arabayla giden, otoparkında ikinci arabaya yer olmadığı için ikinci arabayı sokağa parkeden bir millet yarattı, pahalı diye dert yanılmasına rağmen benzin tüketimindeki azgınlık ve vahşeti başka bir ülkede göreceğimi zannetmiyorum, yani buradan dönüş olacağını zannedemiyorum. Ekmeğimizi kazanmak için hiçkimseye zarar vermeden işimize gitmeye çalışırken, ya faili meçhul bir cinayete kurban gideceğiz, ya da demir parmaklıkların arkasına gideceğiz, ya da ömür boyu yatalak veya sandalyede yaşayacağız. Rabbim cümlemizi muhafaz eyleye. Üçüncü sayfalara haber olmaktan berî eyleye....

İstanbul BB Beyaz masaya son derece ağır eleştirilerle ama samimi olmaya çalışarak buna benzer bir mektup yazdım, dönüş beklemiyorum, bakalım ne olacak.
 

Bener E.

Üye
Kayıt
30 Eylül 2014
Mesaj
95
Tepki
24
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Giant
@Murat Semiz

dediğinizde haklısınız. sağlıklı bir kıyaslama değil belki ama dünyadaki en iyi uygulamalardan yola çıkacak olursak londraki taksicilerin aldığı eğitim ile buradaki taksicileri kıyasladığımızda bu yollarda bisiklet sürmeye yeltenerek ne kadar deli işi yaptığımızı bir kez daha net bir şekilde anlayabiliriz. Londra'daki taksicilerin ek bir donanıma vs. ihtiyaç duymadan her noktayı bilmeleri gerekiyor. Bunun için bir kitaptan çalışıyorlar. Bu genelde 3-4 yıllarını alan bir süreç. Sonrasında da bu kitaptan sınava giriyorlar. Bu sınavı geçmek için ciddi bir efor gerekiyor aynı bir üniversiteyi kazanmak için yapılan çalışma gibi. Dediğiniz gibi biz de ise ehliyeti olan herkesin yapabileceği bir iş durumunda. Bir gün burada da görür müyüz? Hiç sanmıyorum ama inanmak istiyorum.
 

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Kayıt
8 Nisan 2014
Mesaj
1.012
Tepki
1.774
Şehir
İstanbul / Üsküdar
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Plakasını aldıysan şikeyet edebilirsin, her şikayette puanları düşer ve 3-4 ceza sonunda ceza alırlar.