81 İl Güvenli Bisikletli Ulaşım için Başkentte Pedallıyor!

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2013
Mesaj
1.331
Tepki
1.341
Yaş
44
Şehir
İzmir
Bisiklet
Bisan
http://www.bisiklethaber.com/wordpress/wordpress/wp-content/uploads/2014/11/81-ilden-bisikletci.jpg

PAB Türkiye güvenli bisikletli ulaşım için Türkiye’nin 81 ilinden bisikletli ile TBMM’ye gidiyor. Etkinlik detayları ise şöyle;

İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi İstanbul Milletvekili Sayın Mahmut Tanal’ın ev sahipliğinde, TBMM Parkı’nda bisikletli güvenli bir ulaşımın neden gerekli olduğunu, bunu neden istediğimizi anlatıp taleplerimizi dile getireceğiz.

Ankara Bisikletliler Ortak Platformu’nun Ankara il sınırları dahilindeki çalışmaları sırasında gelişen bu fırsatla, daha önce de yapıldığı gibi yeniden pedallarımzın sesini duyurmak için bir araya geleceğiz.

Az zamanımız kaldı. Etkinliğimizi duyurmak ve gereken diğer ayrıntıları tamamlamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla Meclis’te temsil edilen tüm siyasi tarafları katmaya çalışıyoruz. Sesimizin kalıcılığını sağlamak için çabalıyoruz. Bunu, son 3 yıl içinde kaybettiğimiz tüm pedaldaşlarımıza bir borç, kendimiz ve bizden sonra pedal çevirecekler için ise bir görev olarak kabul ediyoruz.

Tarih: 28.11.2014
Saat: 12:00
Buluşma Yeri: Güvenpark

Sizlerden ricamız ise şöyle:

1) Kesin olarak il temsilcisi statüsünde katılacak olan arkadaşlar: ad-soyad / konaklama ihtiyacı (kaç gün?) / temsil ettiği il bilgilerini sms veya facebook üzerinden aşağıdaki iletişim kişisine iletsinler.

2) 81 il temsilcisi il plakaları ve flamaları (“Türkiye’ye bisiklet çok yakışıyor” sloganı ile) ile birlikte bir kortej oluşturacak ve diğer arkadaşlarımız kortejin arkasından eşlik ederek gelecek. Tüm arkadaşlarımızdan kasklarını ve reflektörlü yeleklerini unutmamalarını rica ediyoruz. Lütfen, güncel kıyafetinizle geliniz. Bisiklet kıyafetlerinizi kullanmayınız…

3) Basın açıklamasını, bu etkinliğe girişimci olması sıfatıyla ABOP yapacak. Ancak ABOP da herhangi bir isim, bayrak, flama ya da pankart kullanmayacak.

3) Açıklamanın ardından talepler listesi imzaya açılacak. İmzacı olmak isterseniz, temsil ettiğiniz bisiklet kuruluşunun (ya da herhangi bir şekilde hak, ulaşım vb. konularda çalışan kuruluşunuzun) adının altına ya da bireysel olacak sadece kendi adınızla talepler listesine imza atabileceksiniz

4) Etkinlik sırasında hiç bir grubun, topluluğun, derneğin ya da başka bir kuruluşun flaması, pankartı olmayacak. Hepimiz Türkiye’de pedal basan ve çeşitli etkinlikler yapan ya da yapmayan bireyler olarak bisikletlileri temsil edeceğiz.

5) Buluşma saati 12.00’dır. Güvenpark’ta hazırlıklarımızı tamamlayacağız ve saat 13.00’da hareket edeceğiz. 13.20 sularında Meclis parkına giriş yapmış olacağız ve 13.30-13.40 sularında basın açıklamasına başlayacağız. 14.00 sularında biraz sohbet ve muhabbet olur, arkasından katılmak isteyen herkesle bir şehir turu atıp Hamamönü’nde Açık Mavi Kafe’ye gideceğiz. Orada da “hubb” ile “muhabbet”e devam ederiz.

İletişim için:
Deniz Kırımsoy
0506 273 59 13

kaynak : (link)
 
Scudo